Pogratulować..
Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- tehanu
- w.w.g.d.w
Eresan wrote:Temat brzmi: "Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!" a tak naprawdę oprócz pierwszego postu nic nie ma w nim jasnego, czytelnego i łatwoznajdowalnego (o rany jakie słowo?!). Może i jest dużo informacji ale nie takich jakich potrzebuje gracz będący pierwszy - drugi dzień w grze.
A to co jest w 1 poście starcza na naprawdę baaardzo kródko. Gdyby nie to że znalazłem kilka osób, które z chęcią wprowadzają mnie w tajniki mechaniki gry to pewnie znudziłbym sie i przestał grać. A teraz wiem że mógłbym tego żałować
Pozdrawiam.
Gdy bylem nowy to wystarczylo mi ze dowiedzialem sie jak sie zbiera rozne surowce,jak sie robi rozne (niezbyt skomplikowane) rzeczy i jak podrozowac.
Wstyd mi sie przyznac ale w dzisiejszej dobie dzieci neostrady sam doszlem jak sie to robi.Jestem absolutnir zbyt inteligentny.
A tutaj jest miejsce by zadac pytanie ii niestety jak wszedzie na tym forum panuje tworczy chaos.Gdy chcesz sie naprawde czegos dowiedziec zajrzyj do wiki a jak tam nie bedzie to dopiero tutaj.
-
Eresan
Pamietaj, iż wiki to zwykły suchy tekst w którym nie ma miejsca na opis: do czego przydaje się dana umiejętność, jak wykryć jaka jest wysokość umiejętności, co to za przycisk to "wywlekanie", co mogę zrobić mając to i to lub dlaczego nie mogę podjąć jakiejś tam akcji, jak mam sprawdzić czego potrzebuję do danego projektu... i wiele wiele innych pytań które mi przychodziły do głowy juz w pierwszych godzinach gry.
Dobra skończmy to bo zaraz mnie powiesicie za to że coś śmiałem krytycznego napisać...*kuli się w fotelu* dobrze że nie napisałem dokładnego adresu w rejestracji bo pewnie kilku juz by się do mnie dobijało
"Ja nie jestem agresywny... agresywność 1" - cytat dla lubiących "podziemne ciuciubabki"
PS. Tehanu - sam dostałem na GG info o Cantrze, poleżało ze 2 tygodnie aż wlazłem i mi sie spodobało. Mam wielu znajomych lubiących wszelkiego typu gry fabularne (z niektórymi gramy juz od prawie 20 lat!!
) Więc zrobiłem to samo - krótki opis i link do zasad gry - z tąd może wpadną jakieś kredytki
O których nie wiedziałem dopóki pewna znajoma nie poprosiła mnie o podanie ID mówiąc, że będę miał coś z tego ....
PPS. Sasza - nie wiem czy mogę to ogłaszać wszem i wobec (jak będą chciali i czytają forum sami niech się odezwą), ale z tego co wiem jedna z tych osób (akurat ta która pomogła mi najwięcej) pisuje tu dość często
PPPS. Z góry proszę o wybaczenie ewentualnych błędów ortograficznych czy literówek. Jestem dyslektykiem i dysgrafikiem co powoduje, że gdy piszę coś szybko wychodzą czasem takie jaja że hej!
Pozdrawiam.
Dobra skończmy to bo zaraz mnie powiesicie za to że coś śmiałem krytycznego napisać...*kuli się w fotelu* dobrze że nie napisałem dokładnego adresu w rejestracji bo pewnie kilku juz by się do mnie dobijało
"Ja nie jestem agresywny... agresywność 1" - cytat dla lubiących "podziemne ciuciubabki"
PS. Tehanu - sam dostałem na GG info o Cantrze, poleżało ze 2 tygodnie aż wlazłem i mi sie spodobało. Mam wielu znajomych lubiących wszelkiego typu gry fabularne (z niektórymi gramy juz od prawie 20 lat!!
PPS. Sasza - nie wiem czy mogę to ogłaszać wszem i wobec (jak będą chciali i czytają forum sami niech się odezwą), ale z tego co wiem jedna z tych osób (akurat ta która pomogła mi najwięcej) pisuje tu dość często
PPPS. Z góry proszę o wybaczenie ewentualnych błędów ortograficznych czy literówek. Jestem dyslektykiem i dysgrafikiem co powoduje, że gdy piszę coś szybko wychodzą czasem takie jaja że hej!
Pozdrawiam.
- Quijo
Eresan wrote:PPPS. Z góry proszę o wybaczenie ewentualnych błędów ortograficznych czy literówek. Jestem dyslektykiem i dysgrafikiem co powoduje, że gdy piszę coś szybko wychodzą czasem takie jaja że hej!Pozdrawiam.
Mozilla firefox 2.0 podkreśla wszystkie błędy, sam z niej korzystam i bardzo chwalę
http://www.gks-murcki.com
- ushol
Eresan wrote:
Pozdrawiam.
Boże... piszecie to (mówię do tej połowy ludzkości)jakbyście się mieli czym chwalić... jak masz kłopoty z błędami ortograficznymi to FF2 instalujesz i już nie porobisz błędów
- Mattan
Eresan pytaj i nie przejmuj się chamstwem i wymądrzaniem się tych co już wiedzą i tacy są mądrzy, ale tacy... nooo... jak balonik, a w środku smrodu dużo.
Zawsze ktoś ci z czasem normalny odpowie.
A tak do kolegów (i koleżanek) z Cantra to osobiście uważam że znaczna część nowych graczy odpada z powodu traktowania ich jak piątego koła u wozu czyli toporem w łeb i do lochu.
A tak do kolegów (i koleżanek) z Cantra to osobiście uważam że znaczna część nowych graczy odpada z powodu traktowania ich jak piątego koła u wozu czyli toporem w łeb i do lochu.
-
Eresan
Hmm... pismo i mowa stworzone zostały w celach komunikacji a nie w celach estetycznych i jeśli spełnia swoją podstawową rolę to juz wystarczy.
Ale obiecuję że postaram się pisać z uwagą (przynajmniej gdy będę trzeźwy
)
Mimo paru opini nie chwalę się dys-błędami ino z góry przepraszam. Wcale a wcale nie jestem z tego dumny ani nigdy mi to w życiu nie pomogło więc... odpierwiaskować się proszę!
PS. Dziękuję Mattan i popieram pogląd o tym, że nowy gracz jest bardzo ważny bo albo odejdzie albo ściągnie znajomych i będą nasze społeczności coraz większe i ciekawsze.
Pozdrawiam.
Ale obiecuję że postaram się pisać z uwagą (przynajmniej gdy będę trzeźwy
Mimo paru opini nie chwalę się dys-błędami ino z góry przepraszam. Wcale a wcale nie jestem z tego dumny ani nigdy mi to w życiu nie pomogło więc... odpierwiaskować się proszę!
PS. Dziękuję Mattan i popieram pogląd o tym, że nowy gracz jest bardzo ważny bo albo odejdzie albo ściągnie znajomych i będą nasze społeczności coraz większe i ciekawsze.
Pozdrawiam.
- Artur
- CzerwonyMag
No więc nadeszła chwila by się ujawnić. Ja osobiście zajmuję się tłumaczeniem Eresanowi gry, oczywiście do tego stopnia do jakiego mogę nie naruszając NZ. Masz pełne prawo się pytać i rzecz jasna korzystaj z Wiki dużo.
Korzystając z okazji chciałbym kolesia (Eresana) pochwalić za kapitalny role-play. Jak jego postać pojawiła się w pewnej osadzie i zaczęła rzucać "gwiazdkami" to aż mi się ciepło na sercu zrobiło
Byłem pewien że to stary, zielony wyjadacz a ta postać jest już n-tą w jego karierze, ale w którymś moemncie zapytał mojej postaci przez OOC o pewną podstawową rzecz i mi szczęka opadła bo się okazało że w cantr gra dopiero drugi dzień.
Chamstwem się nie przejmuj
Właśnie takich graczy jak ty nam potrzeba żeby Cantr nie był światem tępych roboli, czy jak ich pewna postać nazywa "golemów", tylko pięknym światem w którym liczy się RP i zawiązywanie więzi, relacji między postaciami. Tak trzymaj Eresan i nie bój się pytać.
A wy mi na niego nie marudzić bo bo wam blokadę na konta założe
(oczywiście żartuję)
Korzystając z okazji chciałbym kolesia (Eresana) pochwalić za kapitalny role-play. Jak jego postać pojawiła się w pewnej osadzie i zaczęła rzucać "gwiazdkami" to aż mi się ciepło na sercu zrobiło
Chamstwem się nie przejmuj
A wy mi na niego nie marudzić bo bo wam blokadę na konta założe
- Kalsiver
ja wszystko zajarzyłem w ciągu 1/2 dnia
i wszedłem na forum od razu
to jak się odezwałem to mi powiedzieli:
Więc co tu mówić
a jak mam jakiś problem to zapytam , no i musiałem się w rolę wczuć bo jeszcze nigdy w role-play nie grałem (znaczy się gry typu cantr)
i wszedłem na forum od razu
szczuply (wedlug avatara wrecz chudy i koscisty ;P) jegomosc, lubi cieplo, zdradza go malzonka/dziewczyna. na forum od 'przed chwila', w grze, jak mi sie wydaje, troche dluzej. kiepski zoolog, myli rosomaki z wilkami.
Więc co tu mówić
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
-
Eresan
Wiesz... ja w gry fabularne gram od 20 lat (kiedy to stoper w supernowoczesnych zegarkach
zastępował rzut k100) i nauczyłem się po 1/2 dnia że:
1. Kto pyta nie błądzi,
2. Nie przechwalaj sie swoją wiedzą i mądrością bo ZAWSZE znajdzie się mądrzejszy,
3. nie bądź niemiły dla współgraczy... bo i po co?
Pozdrawiam
1. Kto pyta nie błądzi,
2. Nie przechwalaj sie swoją wiedzą i mądrością bo ZAWSZE znajdzie się mądrzejszy,
3. nie bądź niemiły dla współgraczy... bo i po co?
Pozdrawiam
-
myszaq
-
Avx
Do najmniejszej łódki nic nie może zadokować, tak twierdzi wiki. A może źle zrozumiałem ?
Czy dobrze rozumiem, że można ukraść małą łódkę, opróżnić magazyn miejski z diamentów i stali a następnie sobie zwiać mając absolutną pewność, że nikt nas nie zabije (przynajmniej podczas pierwszego pościgu - bo nie można do małej łódeczki zadokować)
To głupie pytanie, wiem, ale logika Cantryjska jest taka dziwna...
Czy dobrze rozumiem, że można ukraść małą łódkę, opróżnić magazyn miejski z diamentów i stali a następnie sobie zwiać mając absolutną pewność, że nikt nas nie zabije (przynajmniej podczas pierwszego pościgu - bo nie można do małej łódeczki zadokować)
To głupie pytanie, wiem, ale logika Cantryjska jest taka dziwna...
- Marcin24