Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Altan

Re: Jak on/ona mnie wkurza...

Postby Altan » Sun Dec 25, 2016 6:41 pm

notized wrote:Rany, złazić z Altana.

Nie no, spoko. :v Ja hejt napisałem, to teraz mogę zostać zhejtowanym. :v
Chociaż i tak nikt tu nikogo nie hejci.
Oprócz mnie.
No i w przyszłym roku będzie rózga. :/
Berya wrote:Weź pod uwagę, że nie każda Wigilia zaczyna się o tej samej porze. Jedni zaczynają o 16 i o 18 już mają wolne, inni mają wolne wcześniej, kiedy rodzice smażą karpia, a zaczynają o 20. Są też ludzie, którzy tego dnia pracują i w pracy mogą grać, są tacy, którzy jak mówi not, naprawdę nie mają rodziny i nie mają ochoty wciskać się do znajomych. Albo ze względów religijnych, czy z powodu innych przekonań nie obchodzą Wigilii w ogóle - na przykład moi brat. Nie mówię, bo w tym roku nie miałam czasu nawet zalogować się przez cały dzień, ale w zeszłym miałam bardzo skromną wigilię ze znajomą, na którą ani zbyt wiele nie zrobiłyśmy, ani nie trwała za długo. I zdecydowaną większość dnia spędziłam w zielonym świecie.

Dla Ciebie, Altan, "piętnastoletniego dziecka" sprawa może być prosta. Wigilia, to z rodziną. I ja Ci zazdroszczę, serio. Ale nie dla każdego jest to takie proste i oczywiste.

Początek brzmi tak, jakby według ciebie Wigilia była tylko i wyłącznie kolacją, prezentami. Znaczy, wielu ludzi wraca wtedy z roboty, ale ktoś przygotowuje to jedzenie i jeśli nie robi tego samotnie, to wciąż integruje się z rodziną, co według mnie jest najważniejsze w świętach.

Kocyk wrote:Przeprosił, nie ma co drążyć albo szukać przez dziesięć miesięcy i się sądzić skazując chłopaka na czterysta godzin robót społecznych i pracę u ojca w warsztacie czy jakoś tak to leciało..

Tymczasem w tym świątecznym nastroju polecam staroć od cyjanek:

https://www.youtube.com/watch?v=iXI1yHP6urk

Przeprosiny odnoszą się tylko do osób, które grały tylko kilka minut, a nie kilka godzin, więc wciąż można mnie skazywać na czterysta godzin robót. :p
Its a mystery...
Anthropology!
notized

Postby notized » Sun Dec 25, 2016 7:02 pm

Altan wrote:
Berya wrote:Weź pod uwagę, że nie każda Wigilia zaczyna się o tej samej porze. Jedni zaczynają o 16 i o 18 już mają wolne, inni mają wolne wcześniej, kiedy rodzice smażą karpia, a zaczynają o 20. Są też ludzie, którzy tego dnia pracują i w pracy mogą grać, są tacy, którzy jak mówi not, naprawdę nie mają rodziny i nie mają ochoty wciskać się do znajomych. Albo ze względów religijnych, czy z powodu innych przekonań nie obchodzą Wigilii w ogóle - na przykład moi brat. Nie mówię, bo w tym roku nie miałam czasu nawet zalogować się przez cały dzień, ale w zeszłym miałam bardzo skromną wigilię ze znajomą, na którą ani zbyt wiele nie zrobiłyśmy, ani nie trwała za długo. I zdecydowaną większość dnia spędziłam w zielonym świecie.

Dla Ciebie, Altan, "piętnastoletniego dziecka" sprawa może być prosta. Wigilia, to z rodziną. I ja Ci zazdroszczę, serio. Ale nie dla każdego jest to takie proste i oczywiste.

Początek brzmi tak, jakby według ciebie Wigilia była tylko i wyłącznie kolacją, prezentami. Znaczy, wielu ludzi wraca wtedy z roboty, ale ktoś przygotowuje to jedzenie i jeśli nie robi tego samotnie, to wciąż integruje się z rodziną, co według mnie jest najważniejsze w świętach.

Mam poważne obawy, że wśród cantryjczyków jest wiele osób, które: a) nie spędzają świąt z rodziną/znajomymi, b) jspędzają - ale nie jest to dla nich przyjemne, ciepłe i rodzinne.
I'm an agent of Chaos.
ostatnidon

Postby ostatnidon » Sun Dec 25, 2016 7:17 pm

notized wrote:
Altan wrote:

Mam poważne obawy, że wśród cantryjczyków jest wiele osób, które: a) nie spędzają świąt z rodziną/znajomymi, b) jspędzają - ale nie jest to dla nich przyjemne, ciepłe i rodzinne.

C: nie obchodzą wcale Świąt. Nie, nie jestem islamistą. Powiem więcej: jestem kierowcą (utożsamiający się z kierowcą z Berlina),czystej rasy aryjczyk (jak to mawiał klasyk)
Ale nie każdy obchodzi Święta tak jak Ty, drogi Altanie.
Celion

Postby Celion » Sun Dec 25, 2016 7:21 pm

Altan wrote:Przeprosiny odnoszą się tylko do osób, które grały tylko kilka minut, a nie kilka godzin, więc wciąż można mnie skazywać na czterysta godzin robót. :p

To źle. Zostaw ludzi w spokoju. Jak ktoś gra w Wigilię, a ty nie, to jaki to jest problem? Zajmij się swoją Wigilią i nie kontroluj, co inni ludzie robią w tym czasie :P
Izabela

Postby Izabela » Sun Dec 25, 2016 7:29 pm

Wkurzają mnie ludzie, którzy chcą narzucić mi jedynie właściwe zachowania - ich zachowania.

P.S. A ten temat dotyczył wkurzających postaci w grze, przypominam, więc chyba wszyscy zeszliśmy z tematu ;)
I'm not anti-social; I'm just not user friendly.
Altan

Postby Altan » Sun Dec 25, 2016 7:44 pm

Izabela wrote:Wkurzają mnie ludzie, którzy chcą narzucić mi jedynie właściwe zachowania - ich zachowania.

P.S. A ten temat dotyczył wkurzających postaci w grze, przypominam, więc chyba wszyscy zeszliśmy z tematu ;)

Ale kończąc już dyskusję podsumuję moją opinię i nie będę nikomu nic narzucał.
Nie mam nic do:
-Ludzi którzy grają z dużym umiarem
-Tych co nie obchodzą świąt z powodu braku rodziny/wiary
-Grania po kolacji Wigilijnej i innych tradycjach/obyczajach
-Grania w pracy
-I kilku innych wypadków (bo czemu nie możecie grać w tramwaju gdy jedziecie na święta u kogoś?)

Do reszty mam jednak prośbę. Spędźcie następne święta bez Cantra, bo prawdopodobnie kiedyś skończycie jako grupa "a)". A w Cantra i tak gracie codziennie, jeden dzień przerwy dużo nie zmieni.
Its a mystery...
Anthropology!
kbr

Postby kbr » Sun Dec 25, 2016 8:32 pm

notized wrote: b) spędzają - ale nie jest to dla nich przyjemne, ciepłe i rodzinne.

Myślę, że dla większej ilości osób, niż ludziom się wydaje.
https://www.youtube.com/watch?v=FOg7aPNLLG0 :)

Różnie w życiu bywa i każdy sobie żyje jak chce. Jeśli ktoś chce grać w święta, niech gra. Chce grać w sylwestra, niech gra. "Żyj i daj rzyć innym", jak głosi motto prostytutek.

I proszę Cię, Altanie drogi, nie bądź lożą szyderców, która mówi jak żyć i ocenia ludzi za to, że ich postać odezwie się w Wigilię. To denerwujące. Z pozdrowieniami, od wiecznie obserwowanego przez "bliskich".
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Sun Dec 25, 2016 8:49 pm

*uśmiechnął się i pokiwał głową trochę strapiony, uznał jednak że rozmowa dobiegła końca i leciutko westchnął w duchu*

Image
:twisted:
Cara

Postby Cara » Mon Dec 26, 2016 4:06 pm

A mnie wkurza gdy bez sensu i niespodziewanie umiera młoda, obiecująca postać. Taka już doceniana i potrzebna. Nosz jakbym dorwała...! :evil:

(Tak se ponarzekam. Jak już znalazłam trochę czasu na granie to kurna tup za trupem)
"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
witryna

Postby witryna » Mon Dec 26, 2016 5:13 pm

A mnie denerwuje to, ja ludzi iksy denerwują. :v
    Uninstall Cantr, play Tetris.
    YOU NOOB.
gala

Postby gala » Mon Dec 26, 2016 6:15 pm

witryna wrote:A mnie denerwuje to, ja ludzi iksy denerwują. :v

Otóż to. Iks to iks, takie życie. Czasem na C. brakuje czasu/chęci/siły/whatever.

A co do tego:
Ale kończąc już dyskusję podsumuję moją opinię i nie będę nikomu nic narzucał.
Nie mam nic do:
-Ludzi którzy grają z dużym umiarem
-Tych co nie obchodzą świąt z powodu braku rodziny/wiary
-Grania po kolacji Wigilijnej i innych tradycjach/obyczajach
-Grania w pracy
-I kilku innych wypadków (bo czemu nie możecie grać w tramwaju gdy jedziecie na święta u kogoś?)

Do reszty mam jednak prośbę. Spędźcie następne święta bez Cantra, bo prawdopodobnie kiedyś skończycie jako grupa "a)". A w Cantra i tak gracie codziennie, jeden dzień przerwy dużo nie zmieni.

To odpowiem prosto i na temat: "chuj Ci do tego".
Last edited by gala on Mon Dec 26, 2016 6:17 pm, edited 1 time in total.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.

https://www.reddit.com/r/Cantr/
Goriath

Postby Goriath » Mon Dec 26, 2016 6:16 pm

Cara wrote:A mnie wkurza gdy bez sensu i niespodziewanie umiera młoda, obiecująca postać. Taka już doceniana i potrzebna. Nosz jakbym dorwała...! :evil:

(Tak se ponarzekam. Jak już znalazłam trochę czasu na granie to kurna tup za trupem)

Czasem życie robi psikusy nad którymi nie da się zapanować. :(
Mariposa

Postby Mariposa » Mon Dec 26, 2016 10:22 pm

To ja coś na temat. Jako, że w sumie już nie gram to sobie wkleje dlaczego mi się odechciało.

Wszelkie Karmowato-Misjowate. Imiona z przegłębokim (zapewne) przekazem, pod którymi kryją się wulgarne, rozpieszczone pustaki. Wszystkie identyczne. Miałam szczęście poznać że dwanaście tych lazurookich (ewentualnie szmaragdowo). Dobrze chociaż, że większość krótko żyje (bo im facet zaśnie).

Gabrysio-Róże - J.w., tyle, że coś mądrego próbują gadać i mają jakies fancluby. No i są przesztucznie przemiłe, nie wulgarne.

Mithril i Evelyn - on się budzi raz na pół roku, ona tylko na to czeka i się wtedy miziają uroczo.

Alicja z Esdragonu - za dużo, za wszędzie. No i jak większość tych, których nie lubię, leci na byle kogo, byle był.

Renn i Gladir - Tylko oni są fajni, reszta be.

Wylałam żale. Czasem było fajnie.
Celion

Postby Celion » Tue Dec 27, 2016 9:10 am

Mariposa wrote:To ja coś na temat. Jako, że w sumie już nie gram to sobie wkleje dlaczego mi się odechciało.

Wszelkie Karmowato-Misjowate. Imiona z przegłębokim (zapewne) przekazem, pod którymi kryją się wulgarne, rozpieszczone pustaki. Wszystkie identyczne. Miałam szczęście poznać że dwanaście tych lazurookich (ewentualnie szmaragdowo). Dobrze chociaż, że większość krótko żyje (bo im facet zaśnie).

Gabrysio-Róże - J.w., tyle, że coś mądrego próbują gadać i mają jakies fancluby. No i są przesztucznie przemiłe, nie wulgarne.

Mithril i Evelyn - on się budzi raz na pół roku, ona tylko na to czeka i się wtedy miziają uroczo.

Alicja z Esdragonu - za dużo, za wszędzie. No i jak większość tych, których nie lubię, leci na byle kogo, byle był.

Renn i Gladir - Tylko oni są fajni, reszta be.

Wylałam żale. Czasem było fajnie.

Ja najbardziej nienawidzę jak ci takie lecą na twoją postać. No czasami, gdyby nie to że nie można grać OOC, to bym sieknął toporem, bo słowa żadne do nich nie przemawiają :P
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Tue Dec 27, 2016 10:36 am

Celion wrote:Ja najbardziej nienawidzę jak ci takie lecą na twoją postać. No czasami, gdyby nie to że nie można grać OOC, to bym sieknął toporem, bo słowa żadne do nich nie przemawiają :P

Ta, wlezie taki z tymi swoimi wyglancowanymi lakierkami do mojego wiejskiego przybytku na Raj, szczery się jak głupi do sera i zaczyna podbijać do pierwszej lepszej dziołchy. Wróć, nie do pierwszej lepszej tylko tej najbardziej aktywnej. Po co? Cholera wie, żeby mieć kogoś? To ich jedyny cel życiowy. Jeżeli okaże się że jego wybranka nadaje na tych samych falach i oba elementy zatrybią, to nic tylko rzucić się wilkom na pożarcie. Połowa z tych postaci które opisała Mariposa (to jakaś referencja do Fallouta? :) ) właśnie tak się zachowała. Miłość od piętnastu minut, dajcie mi topór kuźwa.
:twisted:

Return to “Ogólne dyskusje”