mru wrote:Gra w epoce kamiennego młotka i życia na surowych ziemniakach po prostu się nudzi
Nie
Moderators: Public Relations Department, Players Department
mru wrote:Gra w epoce kamiennego młotka i życia na surowych ziemniakach po prostu się nudzi
Zgadzam się z przedmówcą.Greek wrote:mru wrote:Gra w epoce kamiennego młotka i życia na surowych ziemniakach po prostu się nudzi
Nie
Jones Abrahams wrote:Zgadzam się z przedmówcą.Greek wrote:mru wrote:Gra w epoce kamiennego młotka i życia na surowych ziemniakach po prostu się nudzi
Nie
Jak już jesteśmy przy chorobach: wyjątkowo mnie wkurza, jak się odgrywa wszystkie symptomy jakiejkolwiek choroby (typu gorączka, dreszcze, wymioty i inne), a pewne postaćki mocno wbrew RP twierdzą: "aj, udaje, wcale nie jest chora", kiedy się odgrywa wyraźną gorączkę, co jest słabe, tak bardzo, bardzo słabe.
*uderzył mierząc w jej siedzenie*
- Ała! *złapała się za bolące ramię* (napisali to jednocześnie, by posądzeń o złą wolę nie było - przykład zmyślony, ale myślę, że podobne sytuacje wielu widziało)
Co do podanego przykładu:
Cytuj:
*uderzył mierząc w jej siedzenie*
- Ała! *złapała się za bolące ramię* (napisali to jednocześnie, by posądzeń o złą wolę nie było - przykład zmyślony, ale myślę, że podobne sytuacje wielu widziało)
odpowiedź jest prosta - dostała w ramię. osoba ma większe prawo decydować o tym, co się stało z jej postacią.
?X: *pacnął Y łyżką w siedzenie*
Y: *z krzykiem złapała się za wydłubane oko*
osoba ma większe prawo decydować o tym, co się stało z jej postacią
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
Pozwolę sobie poprawić; większość efektów opisywał zawsze MG (chyba że mówisz o systemach bez MG, ale one jednak są w mniejszości) będący osobą postronną i mającą decydujące zdanie o wszystkim. A którego tu mi często bardzo brakuje...Po prostu pierwszy opisuje chęć i zamiar, drugi efekt. Tak było od lat '70-tych ubiegłego wieku gdy narodziło się RPG i tak po prostu jest. Z tym się nie kłóci, bo w innym przypadku możesz zepsuć grę drugiej osobie.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest