Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- psychowico
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Sporo osób ma fajne pomysły tego typu, niewymagające zmian w mechanice gry. Być może warto by ktoś z proponujących zainteresował się zaciągnięciem do Resource Departament? Greek, jak to wygląda w tym departamencie? Trzeba się męczyć, żeby dostać akceptację jakiś nowych przedmiotów?
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
https://www.kinkykitty.pl
-
Ok, naprawdę nie wiem, gdzie to napisać i mam nadzieję, że trafiłem dobrze.
Wyskoczyło info o nowych kościach, bajer! Tylko dlaczego, w jaki przeklęty sposób stał się taki cud, że z jadeitu można wykonać kość szcześcienną, ale dziesięciościennej już nie? Rozumiem chęć pozwolenia na stworzenie kości z naprawdę różnorakich materiałów (szacun za szylkret!), ale dlaczego nie ma ani jednego materiału, z którego można zrobić komplet?
Wyskoczyło info o nowych kościach, bajer! Tylko dlaczego, w jaki przeklęty sposób stał się taki cud, że z jadeitu można wykonać kość szcześcienną, ale dziesięciościennej już nie? Rozumiem chęć pozwolenia na stworzenie kości z naprawdę różnorakich materiałów (szacun za szylkret!), ale dlaczego nie ma ani jednego materiału, z którego można zrobić komplet?
- Felixis
Aveane wrote:Wyskoczyło info o nowych kościach, bajer! Tylko dlaczego, w jaki przeklęty sposób stał się taki cud, że z jadeitu można wykonać kość szcześcienną, ale dziesięciościennej już nie? Rozumiem chęć pozwolenia na stworzenie kości z naprawdę różnorakich materiałów (szacun za szylkret!), ale dlaczego nie ma ani jednego materiału, z którego można zrobić komplet?
Sześcienną z jadeitu można było zrobić już dawno. Pewnie chodzi o to, żeby uniknąć stworzenia listy 100 takich samych przedmiotów różniących się tylko użytym materiałem. Gdyby zrobiono np. że można stworzyć komplet drewnianych, od razu byłoby marudzenie, a czemu nie żelazne/złote/etc. Teraz można zrobić komplet np. drogich kości (z kruszców i kamieni), najbardziej powszechnych (kości, drewno, kamień, chityna) lub metalowych (miedź, platyna, stal, żelazo, brąz). To też komplety, a będą się prezentować ładnie.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
-
Wiem, że były z jadeitu. Przykładową jakąś dałem. Niby masz rację, ale ja akurat jestem z tych, co mają komplet kości w domu i nie mógłbym zdzierżyć, jakby jakaś była innego koloru, a tym bardziej inaczej wykonana xD
- re4der
Z jednego jedynie powodu. Te wszystkie kości trzeba by ręcznie wprowadzać, więc trwało by to bardzo długo i było by to wyczerpujące. Pierwotny koncept był taki by dla każdej liczby ścian istniały zawsze trzy wersje prymitywne (drewno, kamień i kość), ale ostatecznie zostało tak jak jest teraz. Niestety o ile system craftingu się nie zmieni, na co się nie zanosi, zaimplementowanie kości z dowolnych materiałów byłoby katorgą.
Czy to sen?
CantrEye
CantrEye
- Felixis
Aveane wrote:Wiem, że były z jadeitu. Przykładową jakąś dałem. Niby masz rację, ale ja akurat jestem z tych, co mają komplet kości w domu i nie mógłbym zdzierżyć, jakby jakaś była innego koloru, a tym bardziej inaczej wykonana xD
Pewnie masz tylko jeden komplet, który stale używasz. Gdyby zachować styl zdobień i podobną wagę, a jedynie dla każdego rodzaju kości wybrać inny kolor ścianek, nadal mogłoby wyglądać jak komplet. Wtedy podczas sesji zamiast "rzuć k20" mówisz "rzuć czerwoną"

re4der wrote:Z jednego jedynie powodu. Te wszystkie kości trzeba by ręcznie wprowadzać, więc trwało by to bardzo długo i było by to wyczerpujące.
Wpisuje się je pojedynczo (w sensie implementujesz pierwszą i dopiero bierzesz się za drugą) czy można zrobić od razu całą listę, zmieniając przy tym rodzaj materiału?
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- re4der
Wpisuje się je pojedynczo (w sensie implementujesz pierwszą i dopiero bierzesz się za drugą) czy można zrobić od razu całą listę, zmieniając przy tym rodzaj materiału?
W ogólnym zarysie bardziej to pierwsze niż drugie. Są pewne możliwości kopiowania, ale panuje w tym olbrzymi chaos. Łatwo coś przeoczyć lub zepsuć.
Czy to sen?
CantrEye
CantrEye
-
Felixis wrote:Pewnie masz tylko jeden komplet, który stale używasz. Gdyby zachować styl zdobień i podobną wagę, a jedynie dla każdego rodzaju kości wybrać inny kolor ścianek, nadal mogłoby wyglądać jak komplet. Wtedy podczas sesji zamiast "rzuć k20" mówisz "rzuć czerwoną"Choć pewnie przyzwyczajenie do nazw wzięłoby górę.
Mam tylko jeden komplet, bo zawsze jak zgubiłem jakąś kość, to resztę rozdawałem i kupowałem nowy komplet

Ale nie o tym. Nie wiedziałem, jak wygląda to ze strony "zaplecza" (dzięki, re4der, za uświadomienie). Teraz tylko wykombinować, jak mój hazardzista ma odegrać, że chce k4 AKURAT z opalu

A co do systemu craftingu to pomimo drobnych niedogodności, nigdy nie miałem do niego zastrzeżeń. Czasami tylko przeszkadzał, ale nie w sposób, który odbierałby przyjemność z gry. Te kości to jest chyba dla mnie największy cios z jego strony

-
Przydałaby się parasolka. Aż dziwne, że jej nie ma.
Jedna moja postać miałaby taką dużą czarną, a inna mniejszą i kolorową.
Jedna moja postać miałaby taką dużą czarną, a inna mniejszą i kolorową.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
-
Można przecież robić pięć różnych parasoli.
-
Dzięki,
a co z leżakami? 8)
a co z leżakami? 8)
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
-
Pozwolić oswajać psy (wut, czemu mogę oswoić strusia, a nie mogę psa?)
Dodać koty.
Dodać koty.
-
Bo psy nie dają jajek. Ani mleka.
-
CzterySilnia wrote:Pozwolić oswajać psy [...]
Dodać koty.
I co druga postać, z psem/kotem będzie biegać?
Its a mystery...
Anthropology!
Anthropology!
- notized
Altan wrote:CzterySilnia wrote:Pozwolić oswajać psy [...]
Dodać koty.
I co druga postać, z psem/kotem będzie biegać?
Właśnie tak.
I'm an agent of Chaos.