wadko wrote:Dobra, wszystko fajnie, ale ja wolę wersję "basic" JS. Niestety teraz okienko do wprowadzania tekstu mówionego jest tylko wąskim paseczkiem, który mnie wizualnie wnerwia. Co mam wprowadzić w CSS-ie aby dostosować ten pasek do przyjemnych dla mnie wymiarów? Fajnie by było gdyby Firefox zapamiętywał rozmiar tego pola jak mu rozciągnę.
Fajnie by było, ale to zależy od firefoksa.
Powinno rozwiązać problem.
psychowico wrote:GreeK, czy mimo tych bajerków opis nadany jakiejś postaci przez gracza nie powinien się pojawiać po najechaniu myszą jak wcześniej? Te opisy są dosyć ważne, a teraz, żeby go przeczytać muszę wykonać dwa kliki. Wcześniej zero.
Myślę, że tak jest poprawniej. Dotychczasowy system ładował te dodatkowe opisy na zapas w chwili wyświetlania strony. Taki system sprawiał, że nie trzeba było wczytywać opisów oddzielnie, ale nie działał gdy, na przykład, imię postaci padło dopiero w autoodświeżonych zdarzeniach. Nowy system pobiera opis razem z innymi danymi w chwili kliknięcia na imię. Nie mam zaufania do zdarzeń przy najechaniu myszą, bo ciężko z nich korzystać bez myszy.
Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy, to uczynienie okienka z nazwą i dodatkowym opisem zawsze widocznym. Wtedy zamiast dwóch klików wystarczy jeden:
Code: Select all
#charTabNaming {
display:block !important;
}
Nie gwarantuję, że to pomoże, ale chyba działa.
Ogólnie to warto przejrzeć strukturę DOM, bo prawie każdy element ma identyfikator i jeśli tylko zna się CSSa to można dostosować prawie wszystko.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’