Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Buka

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby Buka » Wed Jun 19, 2013 8:16 pm

Sasza wrote:Żeby zostać anonimowym, to postać potrzebowałaby drogiego sprzętu.

Żaden sprzęt w cantrze nie byłby dość drogi. Tego już nie popieram. Po prostu niechby się dało rozpoznać.
NDS
Mars

Postby Mars » Wed Jun 19, 2013 8:30 pm

Sasza wrote:Przebrania - Postać przebiera się w kostium i nie można ją rozpoznać (chyba, że ktoś ją złapie i pod groźbą zabicia wymusi zdjęcia kostiumu; ubranie kamufluje też głos) - to byłoby dobre np. dla bandytów, którzy później porzucają statek, zdejmują ubranie i nikt nie może ich rozpoznać. Byłoby śmiesznie :D

To jest dość ciekawe. Ale postać w przebraniu (co przez to rozumiemy? maskę? kostium ducha karnawałowego? :wink: ) musiałaby być zawsze do rozpoznania przez osoby które już ją kiedyś nazwały, z kolei, nowe osoby nazywałyby tylko jej "maskę", a nie postać. Czyli maska raz już użyta może być przez kogoś rozpoznana. Tak to widzę. Nie znaczy, że nałogowo pragnę takiego wynalazku
Mars

Postby Mars » Sun Jun 23, 2013 3:53 pm

Czy rozciągłe komunikaty w gwiazdkach a więc próby i wysiłki odgrywania RP nie mogłyby być jakoś wyróżniane w tekście, aby łatwiej odnaleźć w nich właściwy komunikat (słowa, zdania) od postaci? Coś w stylu:

3847-2.21: czterdziestoletni mężczyzna mówi: *wstaje z trudem, po czym udaje się w kierunku rzucającego co chwilę kostką do gry, i nagle wybija ją w górę na kilka metrów w bok. przywala ręką w ścianę jednego z budynków, aby demonstracyjnie odwrócić się i powiedzieć nie odwracając przy tym głowy* Kolejnym razem uczynię to tym *dotyka niedbale trzonka swojego toporu bojowego* Mam z nim spore doświadczenie, chociaż, czasami podobno nie trafiam ..."

Czasami w niektórych gąszczach gwiazdek naprawdę ciężko przebić się do sensu zdania, i jest to (przynajmniej dla mnie) na dłuższą mętę męczące.

Od strony technicznej wystarczy, aby gwiazdki w wypowiedzi automatycznie umieszczały dany fragment w "span", i nadawały mu styl "RP". Następnie już twórca skórki zdecyduje, czy styl "RP" powinien odznaczać się np. szarym kolorem, czcionką pochyłą czy mniejszą, albo, czy ma to być nadal bez zmian. W ogóle, może samo wyróżnianie tekstu w gwiazdkach na szaro wystarczy?
kemesO

Postby kemesO » Sun Jun 23, 2013 11:53 pm

Bez problemu można to zrobić za pomocą dopisku do Cantr Enhanced, którego sam używam. Sprawuje się wyśmienicie.

Chyba tego używam, ale głowy nie dam w tej chwili

http://userscripts.org/scripts/show/162603
Rafal3920

Postby Rafal3920 » Mon Jun 24, 2013 4:15 am

Ja mam jeszcze pomysł na to że może by dodać własne opisy do przedmiotów, można co prawda napisać w opisie postaci ale jak postać umrze i ktoś podniesie rzeczy to czerwona koszula może nagle stać się biała. Fajna by była właśnie możliwość przypisania opisu do danego przedmiotu (Opis po oddaniu/sprzedaży nie znika)
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Jun 24, 2013 1:12 pm

kemesO wrote:Bez problemu można to zrobić za pomocą dopisku do Cantr Enhanced, którego sam używam. Sprawuje się wyśmienicie.

Chyba tego używam, ale głowy nie dam w tej chwili

http://userscripts.org/scripts/show/162603

Cantr Enhanced jest albo źle zoptymalizowany albo po prostu takie skrypty nie dają sobie rady w takim Vlotryan czy innych aktywnych miejscach. A taki span na gwiazdki nie będzie miał znaczenia na wydajność gry.
psychowico

Postby psychowico » Tue Jun 25, 2013 6:38 am

nie będzie miał znaczącego. w sumie warto by to było zrobić.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Mars

Postby Mars » Sun Jul 21, 2013 5:34 pm

Czy można zwiększyć ilość raportów do przechowywania w Cantr? Na przykład do kilkunastu. Nie zawsze pamiętam co tydzień aby klikać.

Alternatywnie: Automatyczne rozsyłanie nowych raportów na życzenie, po zaznaczeniu takiej opcji
Goriath

Postby Goriath » Tue Jul 23, 2013 6:21 pm

Witam wszystkich.
Szukałem po forum, ale nie znalazłem takiego rozwiązania jeszcze a sądzę, że jest on w miarę potrzebny.

Mam propozycję budowy maszyny do zbierania drewna Nie ma polskiego odpowiednika, ale jest on nazywany jako harwester (po angielsku harvester).

Wydaje mi się być w miarę logiczne do wprowadzenia tego, bo można tak samo jak przy kombajnach zwiększych wydobycie przy dodawaniu paliwa (albo używać tylko z użyciem paliwa).

link do wikipedii dla osób, którzy nie wiedzą co to jest dokładnie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Harwester
adamo199412

Postby adamo199412 » Tue Jul 23, 2013 6:26 pm

Goriath wrote:Witam wszystkich.
Szukałem po forum, ale nie znalazłem takiego rozwiązania jeszcze a sądzę, że jest on w miarę potrzebny.

Mam propozycję budowy maszyny do zbierania drewna Nie ma polskiego odpowiednika, ale jest on nazywany jako harwester (po angielsku harvester).

Wydaje mi się być w miarę logiczne do wprowadzenia tego, bo można tak samo jak przy kombajnach zwiększych wydobycie przy dodawaniu paliwa (albo używać tylko z użyciem paliwa).

link do wikipedii dla osób, którzy nie wiedzą co to jest dokładnie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Harwester

No niby można. Ale musiałoby być bardzo trudne do zbudowania. Już i tak jest wszystkiego za dużo. Surowce nie znikają, budynki stoją, pojazdy nie rdzewieją :x
Mars

Postby Mars » Tue Jul 23, 2013 7:02 pm

Goriath wrote:Witam wszystkich.

Mam propozycję budowy maszyny do zbierania drewna Nie ma polskiego odpowiednika, ale jest on nazywany jako harwester (po angielsku harvester).[/url]

Piła motorowa (narzedzie) z dodatkiem benzyny byłaby i klimatyczna, i ciekawa. Mogłaby dwukrotnie zwiększać wydobycie drewna, za pewien koszt paliwa.
Goriath

Postby Goriath » Tue Jul 23, 2013 8:16 pm

Tyle, że piła motorowa byłaby przenośna. A ten harwester bym zrobił w postaci stałej, tak jak pozostałe maszyny.

Twoja opcja też jest ciekawa. Ale tylko z paliwem i w miarę drogimi materiałami. A harwester to już tym bardziej.
Rafal3920

Postby Rafal3920 » Tue Jul 23, 2013 8:29 pm

Albo po prostu tartak! Niby i tak ścinasz drzewa normalnie ale na deski same się nie potną!
Mars

Postby Mars » Thu Aug 08, 2013 7:20 am

Taczka aluminiowa

Służy do tego samego co taczka ulepszona, oferując takie same efekty za mniejszą wagę w inwentarzu.

Produkcja
Czas: 3 dni

Materiały:
guma - 50 gram
aluminium - 150 gram
stal - 50 gram

Narzędzia:
młotek
śrubokręt

Dlaczego: Droższa nieco w produkcji (nie tak strasznie), ale lżejsza. I kolejne zastosowanie dla aluminium.
Mars

Postby Mars » Sun Aug 18, 2013 8:02 am

Po doświadczeniach żeglarskich w dokowaniu do portów, wnoszę o:

- Umożliwienie statkowi dotarcia prosto do brzegu (bez zatrzymywania się, aby "uniknąć z nim zderzenia").

W przypadku dokowania do portów ciężko jest wyliczyć taką prędkość aby zatrzymać się idealnie na granicy plaży przy porcie. Zazwyczaj statek zatrzymuje sie na odległość 80% przypływu (aby nie zderzyć się z brzegiem), co uniemożliwia natychmiastowe zadokowanie do portu (prędkość szabrownika z żaglami). Trzeba przez to czekać kolejną turę (statek zaczyna dokować na 75%, a nie od razu).

Return to “Sugestie”