Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

poziomek90

Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Postby poziomek90 » Thu Mar 08, 2012 4:54 pm

Pamiętacie, gdy przy ostatnich aktualizacjach Cantra przez jakiś czas nie można było naprawiać narzędzi? A gdyby to wprowadzić na stałe? Koniec z chomikowaniem i tak wielką nadprodukcją (żelaza)?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
oxyquan

Postby oxyquan » Thu Mar 08, 2012 6:09 pm

poziomek90 wrote:Pamiętacie, gdy przy ostatnich aktualizacjach Cantra przez jakiś czas nie można było naprawiać narzędzi? A gdyby to wprowadzić na stałe? Koniec z chomikowaniem i tak wielką nadprodukcją (żelaza)?

Nie podoba mi się ten pomysł. Lepiej przyśpieszyć nieznacznie zużycie i dodać więcej rzeczy do zbudowania, które wymagają olbrzymich ilości surowców.
psychowico

Postby psychowico » Thu Mar 08, 2012 10:16 pm

Oh, marzenie. Lecz gdy tylko wspomniałem gdzieś, że do naprawy narzędzi będzie konieczne użycie części zasobów (koniecznych przy produkcji) duża część populacji zaniosła się wszczęła aktywne protesty. ;)
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Mar 08, 2012 11:39 pm

Twój pomysł jest jeszcze ciekawszy, psychowico, ale przez tłum uprawiający chomikowanie się nie przebijemy :evil:
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Shadowly

Postby Shadowly » Fri Mar 09, 2012 8:39 am

psychowico wrote:Oh, marzenie. Lecz gdy tylko wspomniałem gdzieś, że do naprawy narzędzi będzie konieczne użycie części zasobów (koniecznych przy produkcji) duża część populacji zaniosła się wszczęła aktywne protesty. ;)

Nie wiem czy ten temat nie pojawił się nawet już kilka razy. No ale nie jestem pewien :P Kiedyś pamiętam że też była o tym mowa. Ale skoro nie wprowadzono, to znaczy że brak zainteresowania :lol: A Szkoda.
Image
psychowico

Postby psychowico » Fri Mar 09, 2012 8:45 am

Było dużo zainteresowanie, ale duża niezgodność. Wiele osób podniosło krzyk - no jak to, 100 lat temu kupiliśmy lutownicę od żeglarza, bo nie mamy tutaj z czego jej zrobić, i teraz się rozpadnie? Kto to słyszał! Ale część ludzi była też za. Ogólnie niedługo wznowie osobiste naciski na zmiany w podobnym kierunku, gdy skończę implementację aktualnych rzeczy i najgorętszych problemów.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

lacki2000

Postby lacki2000 » Fri Mar 09, 2012 11:58 am

psychowico wrote:Było dużo zainteresowanie, ale duża niezgodność. Wiele osób podniosło krzyk - no jak to, 100 lat temu kupiliśmy lutownicę od żeglarza, bo nie mamy tutaj z czego jej zrobić, i teraz się rozpadnie? Kto to słyszał! Ale część ludzi była też za. Ogólnie niedługo wznowie osobiste naciski na zmiany w podobnym kierunku, gdy skończę implementację aktualnych rzeczy i najgorętszych problemów.
Ja proponowałem rozwiązanie nieco kompromisowe: np bez surowców można naprawiać do poziomu np. 20% a z surowcami nawet do 100% i to znacznie szybciej. Więc bezcenna lutownica całkiem się nie rozpadnie ale będzie rzęchowatym rzęchem często trzeba będzie naprawiać w trybie chałupniczym. Dobrze by było gdyby takie zużyte narzędzia spowalniały nieco postęp projektów.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Mar 09, 2012 12:51 pm

lacki2000 wrote:
psychowico wrote:Było dużo zainteresowanie, ale duża niezgodność. Wiele osób podniosło krzyk - no jak to, 100 lat temu kupiliśmy lutownicę od żeglarza, bo nie mamy tutaj z czego jej zrobić, i teraz się rozpadnie? Kto to słyszał! Ale część ludzi była też za. Ogólnie niedługo wznowie osobiste naciski na zmiany w podobnym kierunku, gdy skończę implementację aktualnych rzeczy i najgorętszych problemów.
Ja proponowałem rozwiązanie nieco kompromisowe: np bez surowców można naprawiać do poziomu np. 20% a z surowcami nawet do 100% i to znacznie szybciej. Więc bezcenna lutownica całkiem się nie rozpadnie ale będzie rzęchowatym rzęchem często trzeba będzie naprawiać w trybie chałupniczym. Dobrze by było gdyby takie zużyte narzędzia spowalniały nieco postęp projektów.
wykryto bardzo duże stężenie dobrych pomysłów w jednym poście
cantr się posypał
psychowico

Postby psychowico » Fri Mar 09, 2012 12:56 pm

Trzeba usunąć i skorzystać z dwójmyślenia ;)

Shadowly

Postby Shadowly » Sun Mar 11, 2012 10:50 pm

Myślał ktoś kiedyś nad możliwością zmiany tekstu na znakach?? Widzę że chyba teraz jest zaakceptowane niszczenie znaku. Ale przecież powinna być możliwość zmiany wyrytego tekstu. Ustawić możliwość zmiany tak jak w budynkach, pojazdach, bądź zrobić znaki na zasadzie tablicy ogłoszeń. Nie wiem... Coś w tym stylu.
Image
psychowico

Postby psychowico » Sun Mar 11, 2012 11:24 pm

Nie. Te znaki miały zawsze robić nie jako "tablice ogłoszeń" etc. tylko jako "eternal" monumenty. Samo niszczenie wprowadzimy z długim terminem, gdy naprawdę ktoś będzie chciał pozbyć się tych wspomnień z poprzedników tu żyjących, lub wandalizmu.

Shadowly

Postby Shadowly » Mon Mar 12, 2012 12:29 pm

No właśnie, wandalizm. To jest problem. Przez to że ktoś miał idiotyczny pomysł teraz gracze mają marnować trzy miesiące na zniszczenie znaku?

Nie przeszkadzają mi kompletnie znaki że ktoś gdzieś pochował ukochaną, czy nazwał w jakiś sposób osadę. Ale znaki niektóre są po prostu obrażające, a drugie których jest pełno to oznaczanie terytoriów przez jakieś większe miasta...
Image
psychowico

Postby psychowico » Mon Mar 12, 2012 12:38 pm

I dostaniecie możliwość ich niszczenia. Jeśli ten termin będzie krótki, to wandalizm będzie się zdarzał w odwrotną stronę.
Swoją drogą nie przesadzajmy, to nie będzie pięcioletni projekt, jak sugerujesz :wink:

Shadowly

Postby Shadowly » Mon Mar 12, 2012 12:41 pm

Czytałem temat odnośnie niszczenia monumentów. I znak ma proponowane 100 dni... Ogólnie moim zdaniem pomysł ze znakiem był beznadziejny od początku jeśli miał być tak długo wieczny... Nie wyobrażam sobie tego by znak postawić w 3 dni i później przez 50 dni go rozwalać. WTEDY będzie się szerzył wandalizm. Bo ktoś będzie chodził z rikszą pełną kamienia, poświęcał 6 dni na jakieś idiotyczne znaki w osadzie i jechał dalej. A później osoba która będzie chciała zamieszkać, będzie pracowała bardzo dużo czasu by to zniszczyć...
Image
psychowico

Postby psychowico » Mon Mar 12, 2012 12:42 pm

A teraz nie może jeździć taka osoba z wózkiem i tego robić? Jakąś różnicę widzisz?

Return to “Sugestie”