Fajne MMO w stylu Cantr

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

Re: Fajne MMO w stylu Cantr

Postby robin_waw » Tue Jun 22, 2010 10:10 am

Ja mam dostęp do gry dopiero od 20, 21 :)
Nie masz co się przejmować.
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Tue Jun 22, 2010 10:56 am

Ale mogłaby działać... Nie mam co robić x|
"Freedom is only a hallucination"
Miri

Postby Miri » Tue Jun 22, 2010 2:03 pm

Jinchuuriki wrote:Nie mam co robić x|

pograj w Cantra 8)

A ja wczoraj zrobiłam najazd na zapuszczone niechronione grządki nad pewnym jeziorem i zapełniłam swoje własne - w rzadnym wypadku nie zapuszczone. Teraz będę czekać aż mi to wszystko porośnie, a w międzyczasie zajmę się moimi płotkami. I może pozwiedzam tą smoczą jamę (mam już wosk na świeczki i tkaninę na pochodnie 8) )
Wie ktoś, gdzie można więcej gliny znaleźć? Bo ja jak na razie mogę raz na kilka godzin jedną porcję z płycizny wykopać i tyle... a piekarnik mi się marzy :|
A.L.M.E.R

Postby A.L.M.E.R » Tue Jun 22, 2010 2:12 pm

Miri wrote:

pograj w Cantra 8)

Miałem to właśnie napisać
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Jun 22, 2010 2:42 pm

Miri wrote:

pograj w Cantra 8)

A ja wczoraj zrobiłam najazd na zapuszczone niechronione grządki nad pewnym jeziorem i zapełniłam swoje własne - w rzadnym wypadku nie zapuszczone. Teraz będę czekać aż mi to wszystko porośnie, a w międzyczasie zajmę się moimi płotkami. I może pozwiedzam tą smoczą jamę (mam już wosk na świeczki i tkaninę na pochodnie 8) )
Wie ktoś, gdzie można więcej gliny znaleźć? Bo ja jak na razie mogę raz na kilka godzin jedną porcję z płycizny wykopać i tyle... a piekarnik mi się marzy :|

Ech i po ca ja to porozpowiadałem, jak wczoraj tam się udałem to już prawie nie było czego brać.

A zastanawiałem się skąd wzięłaś materiał na kurnik.

Myślałem też żeby się tam wyspecjalizować, każdy w czym innym i potem się dzielić z innymi swoimi wyrobami.
Miri

Postby Miri » Tue Jun 22, 2010 6:58 pm

Nie martw się, robin, już teraz wiem, że nasion i reszty aż za dużo będę miała. Nawet stado kurczaków tego nie przejje
kamil1313

Postby kamil1313 » Wed Jun 23, 2010 5:50 am

Wiecie może jak obniżyć sobie zmęczenie (travel weariness)? Bo zbudowałem szałas, ale nijak nie mogę znaleźć gałęzi iglastych na materac, a moja postać ledwo się wlecze...
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jun 23, 2010 9:33 am

Travel_weariness

Tytoń do palenia i picie napojów alkoholowych i spanie w łóżku usuwa zmęczenie podróżą.
Teleportowanie natomiast je zwiększa.

Solidne łóżko

Łóżko ze słomy i skóry niektórych zwierząt

Wino

Piwo

Tytoń palony w glinianej fajce

Chyba ktoś shakował stronę tego polskiego forum:
http:// hhpl. net84. net

Ładuje się strona podszywająca się pod google.

Nie wchodźcie na stronę forum bo wygląda na to że ta strona kradnie hasła do forum, jezeli ktoś ma takie samo hasło do gry moze stracić konto.
Avx

Postby Avx » Wed Jun 23, 2010 3:30 pm

Zarejestrowałem się, czekam na maila.

Mam takie wstępne pytanie: czy istnieje w tej grze możliwość ochrony swojej składowanej własności przed kradzieżą, tzn. są możliwe do zbudowania jakieś drzwi, zamki, whatever ?
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Wed Jun 23, 2010 3:35 pm

Stawiasz totem, masz claima i jak ktoś nie ma skilla odpowiedniego, to nic nie zabierze :)
"Freedom is only a hallucination"
Avx

Postby Avx » Wed Jun 23, 2010 3:43 pm

A, tak, tak, w rzeczy samej. Właśnie o tym czytam, chyba powinienem to zrobić przed zadaniem pytania, sorry :) Ciekawe rozwiązanie !

-----dopisane:
Jedna rzecz jest dla mnie ciągle niejasna. Czy w obrębie wioski może istnieć także własność prywatna, czy też wioski w grze są z definicji socjalistyczne ? :P

rem wrote:I ja załozyłem postac żeby obejrzeć ta grę, wszystko ok, tylko gdy wpisuje "kod" aby wylądować "wiosce Makarego" pojawia się komunikat: "There is no room by that heart fire" - czyli co nie moze byc więcej postaci w ty miejscu?
I pytanie czy mozna miec więcej niz 1 postac?

Jinchuuriki wrote:Jakby ktoś chciał się przenieść gdzieś blisko mnie, to tam na początku zamiast wpisywać "Anime X", niech wpisze "ogień ku*wa!" tyle że bez cenzury oczywiście ^^

Hmmm, będę chyba kombinował z założeniem w tej grze własnej wioski :P Spróbuję znajomych do tej gry przekonać i tam sprowadzić, natomiast; co trzeba zrobić, żeby gracze mieli możliwość przeniesienia się w moje okolice po wpisaniu takiego "kodu" ? Przepraszam, jeżeli to głupie pytanie !
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jun 23, 2010 4:40 pm

Trzeba ustawić nie pamiętam teraz jak to się zowie, taki secret kod albo coś takiego. A to ognisko to nie takie zwykle tylko z beautyfull dream. Działa jak teleport kosztem zmęczenia podróżą. Akurat jeżeli chodzi o cantryjczyków to nie tworzą jednej wioski ale skupisko siedzib. jednak taka wioska to jest dobra rzecz, jak każdy się rozwija w inna stronę to są do dyspozycji produkty o wyższej jakości i łatwiej palisadę sobie zrobić.
Waclaw I

Postby Waclaw I » Wed Jun 23, 2010 7:17 pm

Ja się za rzeczką w farmera bawię :wink:

Na razie mi marchewki po q17 wychodzą, a jakiś Rosjanin mi podrzucił nieco mocniejsze :twisted:
Avx

Postby Avx » Wed Jun 23, 2010 7:24 pm

-------------------edit:
Nieważne, chyba jednak założę inną postać, pierwszą zbudowałem heart fire w głupim miejscu :P

Ale gra świetna :)
Miri

Postby Miri » Thu Jun 24, 2010 12:03 pm

Heart fire możesz budować ile razy chcesz - jak zbudujesz nowy poprzefni zmienia się po prostu w zwykłe ognisko :wink:

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”