Cantr II - drugi serwer

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

BZR

Postby BZR » Sun Oct 11, 2009 7:42 pm

Odpowiedź od Douga brzmi. Wypełnić formę, która przychodzi na maila i wysłać ją przez PM do Cantrlady lub Douga.
Veser

Postby Veser » Mon Oct 12, 2009 6:32 am

Forme? W sensie ten formularz (staff aplication ze strony?)

Hm. Ja wyslalem dwa ,jak narazie daugh zapytal mnie sie (jemu je wyslalem {formy do pd i progd})
Ze dostal je i jaka jest miedzy nimi roznica :)

Coz poczekam :)
gg 2833101
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Oct 12, 2009 8:38 am

Grałem kiedyś w taką grę tekstową w której było niewielu graczy, mniej aktywnych nawet niz w Cantrze. Gra działała na jednym tylko serwerze od 7 lat (ja grałem z 2), gracze, ktorzy zaczeli gre na poczatku byli najlepsi i nikt z nimi nie mial szans, co bardzo zniechecalo wszystkich nowych. Ci ostatni właśnie dostawali jedynie cęgi, więc aby rozwiązać ten problem i zachęcić nowych graczy twórcy gry kombinowali, kombinowanie skończyło się na odpaleniu nowego serwera. Efekt tego był taki iż na starym serwerze grali juz tylko ludzie z top 20, ktorzy tez powoli juz rezygnowali z gry nie zaczynajac jej na nowym serwerze. Na drugim serwerze zas wszyscy nowi ktorych było mniej niż zirytowanych starych graczy, ktorzy odeszli. Stary serwer nie miał już sensu, powoli sie rozpadal. Wydaje mi się ze cos podobnego może się przytrafić Cantrowi.

Jestem raczej za resetem, byloby ciekawie.
Image
Image
Image
Miri

Postby Miri » Mon Oct 12, 2009 1:52 pm

Tyle, że problemem Cantra nie jest to, że nowi nie mogą się wybić przez starych, bo nikt tu młodych (chyba) nie blokuje. W Cantra nie gra się po to, by 'wygrać' (mieć najbardziej wypasioną postać w top20 itp) ale dla przyjemności płynącej z RP.

Problemem jest to, że jedyne czego postaci potrzebują do życia to jedzenie, które aż za łatwo zdobyć. Wszystko inne raz wybudowane/wydobyte zostaje na zawsze i zawala magazyn. Starym brakuje nowych wyzwań, a nowym aż za łatwo zaspokoić swoje potrzeby, jeśli na dzień dobry dostają żelazną tarczę, stalową broń i komplet odziezy jedwabnej.

Jestem przeciw resetowi i nowmu serwerowi.
Nie narzekać, tylko brać się do roboty na tym, co jest :P Co z tego, że magazyny leżą zawalone, jak nikt z tego użytku nie robi?

-> nowe wyzwania dla 'starych'! (może by popchnąć trochę rozwój technologiczny / wprowadzić psucie i niszczenie / jakieś nowe, bardzo drogie, ale FUNKCJONALNE przedmioty...)
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Oct 12, 2009 4:02 pm

Miri wrote:Tyle, że problemem Cantra nie jest to, że nowi nie mogą się wybić przez starych, bo nikt tu młodych (chyba) nie blokuje. W Cantra nie gra się po to, by 'wygrać' (mieć najbardziej wypasioną postać w top20 itp) ale dla przyjemności płynącej z RP.

wiem, ale to nie byl mój punkt. Punktem bylo ze w tamtej grze ludzie tez byli znudzeni i po prostu nie mieli juz zadnej checi grac, ani od nowa na serwerze drugim, ani sami ze soba na starym. Bo na starym serwerze wcześniej trzymal ich jeszcze staż. Drugi serwer po prostu by niczego nie rozwiązał, tylko by pogorszył sytuację wg. mnie.

Miri wrote:Problemem jest to, że jedyne czego postaci potrzebują do życia to jedzenie, które aż za łatwo zdobyć. Wszystko inne raz wybudowane/wydobyte zostaje na zawsze i zawala magazyn. Starym brakuje nowych wyzwań, a nowym aż za łatwo zaspokoić swoje potrzeby, jeśli na dzień dobry dostają żelazną tarczę, stalową broń i komplet odziezy jedwabnej.

woda pitna by była ciekawa :)
Image

Image

Image
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Oct 12, 2009 5:22 pm

75% Postaci by umarło z pragnienia.
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Oct 12, 2009 6:15 pm

B.M.T. wrote:75% Postaci by umarło z pragnienia.
Lepiej dla moich 75% postaci by padły na początku z pragnienia niż później na atak serca czyli z nudów.
Jak wiadomo by był rozwój muszą też być lata chude, kryzysy, bessy, zapaści itp. Spójrzcie sobie na wykresy statystyk cantryjski. Wykresy surowców, pojazdów, towarów wciąż pną się w górę a na wykresie ilosci postaci jedynie zdrowe lecz niepokojące trendy.
Wiadomo, że jestem w sekcie zwolenników psucia, starzenia się wszystkiego i wyczerpywalnych surowców oraz odkryć naukowych dokonywanych przez postacie - to najsensowniejszy sposób ożywienia świata.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
BZR

Postby BZR » Mon Oct 12, 2009 6:20 pm

lacki2000 wrote:
B.M.T. wrote:75% Postaci by umarło z pragnienia.

Wiadomo, że jestem w sekcie zwolenników psucia, starzenia się wszystkiego i wyczerpywalnych surowców oraz odkryć naukowych dokonywanych przez postacie - to najsensowniejszy sposób ożywienia świata.

Też jestem w tej sekcie.
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Oct 12, 2009 6:33 pm

Przed wprowadzeniem pragnienia proszę o łatwiejsze i bardziej wydajne procesy pozyskiwania wody.
Elm0

Postby Elm0 » Mon Oct 12, 2009 6:35 pm

Witajcie, bracia współwyznawcy.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Sztywna

Postby Sztywna » Wed Oct 14, 2009 12:54 pm

Tak na marginesie owego wątku.

Co słychać "na górze"?
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
marshall

Postby marshall » Thu Oct 15, 2009 1:24 pm

Swoją drogą: ja wiem, że to my trzęsiemy całym Cantrem ale może wypadałoby o zdanie w tej kwestii zapytać takie mniejszości narodowe jak np. anglojęzycznych? :lol:
\m/,
Veser

Postby Veser » Thu Oct 15, 2009 1:46 pm

BZR wrote:Odpowiedz od Douga brzmi. Wypelnic forme, ktora przychodzi na maila i wyslac ja przez PM do Cantrlady lub Douga.

Doug odpisz! :)
gg 2833101
BZR

Postby BZR » Thu Oct 15, 2009 9:40 pm

Napisał, jak napisał. Dajcie mu kilka dni na przetrawnienie wiadomości, bo może musi się zapytać PD Chair, czy potrzebuje nowego członka itp itd bla bla.

BTW - Ce$y - ja też nie mogę odpisać na twoje PM;D
Shan

Postby Shan » Wed Oct 21, 2009 10:54 am

Ja jestem za, zamiast twozyc tysiące osad po 5 osób lepiej zrobić o połowe mniej ale bardziej zaludnione*mówi zamyślony, i poprawianie czerpania wody! 400 gram dziennie! kto to widział!*mówi glośno i zdecydowanie* To 2 szklanki sa, przez cały dzien... *mamrocze pod nosem*

Return to “Ogólne dyskusje”