Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mars

Postby Mars » Wed Jul 01, 2009 9:22 pm

Jinchuuriki wrote:Ale to pukanie miało właśnie na celu zwrócenie uwagi innych, żeby weszli do środka :)

Twoje akurat pukanie. Ale na przyklad nie ewentualne moje. Pukanie to po prostu pukanie. Nikt nie wie, co moze oznaczac, mozna sie tylko domyslac.
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Jul 02, 2009 12:50 pm

Stare jak świat tylko że to na statkach tak się dzieje
Mars

Postby Mars » Thu Jul 16, 2009 12:59 pm

Doug Roberts (2009-07-16)

--------------------------------------------------------------------------------
Very soon, we will be rolling out a new change to the way whispered dialog works. There will now be a very small chance that a line of whispered dialog will be overheard by another person in your location, chosen at random. You can read the discussion of this change at http://forum.cantr.org/viewtopic.php?t=17505 . Please change your character`s behavior accordingly, as this change can be put into effect at any time.

---

Genevieve wrote:Seems like lately people are mad at other people whispering -- have a feeling this has gone on for a while.

It would be nice if we could have a "project" of sorts, where it would work like this:

John requests to speak with you "Hey, can we talk?"
Accept/Reject (with an option to say something in rejection)

if Accept:

Town sees:

John speaks quietly to James
James speaks quietly to John

until they are done, and the town sees nothing else.

If reject:

Town sees:

John speaks quietly to James

nothing else.

If you accept the other persons request, the two of you are able to speak to others and to each other quietly (say until one of the two players logs off?) and see what each other says, but then your quiet whispering doesn't bug the whole town.

*Above proposal prompted by the STOP WHISPERING comment from an INNOCENT CONVO :p

No... nie...

Czy mi sie wydaje, czy zle zrozumialem/przetlumaczylem sobie, czy oni...
Chca calkowicie zastopowac komunikacje w duzych miastach? Chyba nie widzieli miejsca, gdzie jest ponad 100 osob na placu. Dzisiaj co chwile ktos szepcze, i jest w porzadku. Odnalezc zwrot kierowany do siebie? Bardzo prosto, wystarczy przewijac.

Tak, bedziemy slyszec WSZYSTKO, bo niewielu bedzie sie chcialo czekac godzine i dluzej na "zaakceptowanie" prywatnej rozmowy. Juz widze to przekopywanie sie przez kilkaset dlugich rozmow w ciagu dnia w celu znalezienia wlasciwej. A komunikaty szybko znikaja, trzeba bedzie co chwile wydluzac liste, i lagownia u siebie/na serwerze bedzie niesamowita. Tak samo widze prywatne i poufne rozmowy z innymi, a wazne, wymagajace natychmiastowej reakcji... bede za kazda prywatna pojedyncza odpowiedzia musial czekac kilka godzin, az ten ktos zaakceptuje zaproszenie? A jak bede chcial mu nastepnie cos dopowiedziec? Znowu bede czekal? No tak... przeciez to pojdzie wtedy na plac... a co kogo obchodzi tam, za ile ja wapien czy inny piasek sprzedaje? Po co tego maja sluchac?

Nie, ja tego w ogole nie widze... to jakis koszmar jest, uszczypnijcie mnie. To chyba nieprawda.

Po co to w ogole ruszac? Kogo gryzie, komu szepty nie pasuja? Chca chyba zabic komunikacje w duzych osrodkach, i je rozludnić, bo tyle z tego bedzie...
Luke

Postby Luke » Thu Jul 16, 2009 1:10 pm

Jest już nowy wątek na ten temat. :?
[*]...
grzybi

Postby grzybi » Thu Jul 16, 2009 1:10 pm

Mars, tam jest napisane, że jest niewielka szansa, że inna osoba będzie słyszała pojedynczy szept, a nie, że wszyscy będą słyszeć wszystkie szepty. Taka jest oficjalna informacja Douga. Genevieve napisał/a o bardziej hardkorowej wersji (mam nadzieję, że tego nie wprowadzą)
Mars

Postby Mars » Thu Jul 16, 2009 1:22 pm

Dzieki, grzybi. Tamten watek zostal zalozony w tym samym czasie co moja odpowiedz tutaj, a dlugo ja pisalem, i gdy zaczynalem jeszcze go nie bylo.
Quijo

Postby Quijo » Sat Jul 25, 2009 1:39 pm

Kiedy to wprowadzili, ze zamiast wieku postaci pisze staruszek i staruszka?
http://img24.imageshack.us/img24/5517/zzzzzzzzzh.jpgca
http://www.gks-murcki.com
Miri

Postby Miri » Sat Jul 25, 2009 1:43 pm

To już dawno było, od samego początku chyba. odnosi się do postaci powyżej 80 czy 90 chyba.
ang. odpowiednik: a man/woman who is very old
Quijo

Postby Quijo » Sat Jul 25, 2009 1:50 pm

Pierwsze słyszę. Fajna rzecz w każdym bądź razie
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Sat Jul 25, 2009 1:53 pm

Miri wrote:To już dawno było, od samego początku chyba. odnosi się do postaci powyżej 80 czy 90 chyba.
ang. odpowiednik: a man/woman who is very old

A nie od 100 przypadkiem??
"Freedom is only a hallucination"
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jul 25, 2009 2:10 pm

Chyba od 80-ki, nie przypominam sobie postaci 80 letnich a staruszków i staruszki nie raz już widziałem.
Quijo

Postby Quijo » Sat Jul 25, 2009 2:15 pm

dzis widziałem 80 latka, wiec 80 na pewno nie
B.M.T.

Postby B.M.T. » Sat Jul 25, 2009 3:13 pm

Od 90. Jedna moja postać widziała jak z osiemdziesięcioletniego mężczyzny zrobił się staruszek.
BZR

Postby BZR » Sat Jul 25, 2009 3:25 pm

Czyli czas na emeryture 8)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Jul 25, 2009 6:08 pm

Heh,trzeba było więcej podróżować Quijo,w angielksiej strefie to nie takie żadkie,co innego u nas,jest większy "przerób" postaci. :P
Zużywają się.

Return to “Ogólne dyskusje”