Fieger wrote:poproszę moda o małe poprawki w powyższym poście. Oktawianie ja też potrafię być chamski więc się trochę pohamuj.
Jak widzisz, niektórzy hamstwo hamstwem zwalczają.
Fieger wrote:Jeżeli nie kapujecie, że atakowanie D.T. tylko dlatego, że jest Kaszubem to idiotyzm to teraz porównaj to do mojego textu o Ślązakach (który jak widzę trafił w samo sedno). Zauważasz podobieństwo?
Nikt go nie atakuje w tym temacie dlatego że jest Kaszubem. A wyzywanie ślązaków, kaszubów od wermachtowców jest idiotyzmem...
Denerwuje mnie to, że dla Ciebie najlepiej wyzywa się śląsk od niemców i utrwala się ten dziwny stereotyp, a spotkasz ich tu mniej niż na północy Polski...
Fieger wrote:Różnica pomiędzy tym a wypowiedzią Besteera jest taka, że ja nie mam nic zarówno do Ślązaków, Kaszubów, żołnierzy Wehrmachtu i ich wnuków...a Besteer bierze to na poważnie.
Gdybyś nie miał nic do nich, to świadomie czy podświadomie nie twierdził byś że 3/4 Śląska do wermachtowcy...
Fieger wrote:Czemu mam jechać na północ. Sugerujesz, że na północy Polski to już nie ma Polaków? W takim razie kto? Rozumiem, że w Łodygowicach mieszkają Polacy, a w Olsztynie albo Kętrzynie to już nie?
Na północy spotkasz więcej niemców bo na śląsk przyjeżdza ich znacznie mniej. Nie chodzi mi o samych mieszkańców tylko naprzykłąd niemieckich turystów... A poza tym geograficznie Łodygowice nie leżą na śląsku. Przy ostatnim podziale administracyjnym zostały jednak włączone do woj. śląskiego choć to małopolska. I nie mam jakoś nic przeciwko bo Żywiec już też jest niby śląski
Fieger wrote:Piękny pokaz ksenofobii Oktawian

i to o tyle ohydnej, że nienawidzisz czy boisz się nawet innych Polaków.
Nie wmawiaj mi że jestem ksenofobem, bo walcze ze stereotypami i nie odrzucam innych mówiąc że 3/4 nich to niemcy z wermachtu...
Fieger wrote:Nie widzę sensu prowadzenia dyskusji o euro skoro jedynym i koronnym argumentem jest to, że UE to ZŁO.
Jeżeli ktoś tak uważa to Jego osobista sprawa. Może ma do tego powody. Nie powiesz mi że UE to śnieżnobiałe anioły wyprane w E.
Fieger wrote:Dajmy sobie z tym spokój nim Kevez znowu wszystkich podsumuje swoim pokręconym pismem...
A to juz jest Kevez i jak nie w tym temacie to w innym da nam w kość jeszcze
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl