Akcje reklamowe Cantr II
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- w.w.g.d.w
-
Ratowanie Cantra? Nic prostszego! Należy tylko dorekrutować ludzi do personelu gry, nałapać nowych graczy z innych krajów tłumacząć interfejs, do tego jakieś bannery i artykuły na popularnych stronach.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
- PRUT
Zapytam znawców tematu - może ktoś będzie znał odpowiedź:
Ile czasu i środków potrzeba by dodać grafikę do Cantr?
Taką 3D. Mechanika gry powinna zostać taka sama - tylko zmienić oprawę wizualną. Myślę że byłaby to przełomowa chwila i w Cantr mogłyby grać tysiące lub nawet dziesiątki tysięcy osób z całego świata, bo pomysł wciąż jest bardzo świeży. Moim zdaniem większość osób odstręcza grafika.
Pytam, bo mam wrażenie że nie jest to takie niewykonalne jak się wydaje ani pewnie takie drogie. Niedawno odkryłem dwie gry, tradycyjne , komputerowe, które przez kilka lat były rozwijane przez pasjonatów właśnie, bez kasy, zaplecza logistycznego, reklamy itd. A gry są świetne.
Myślę że nie będzie to kryptoreklama, jeśli powiem że chodzi mi o Mount&Blade i Space Empires V.
To mi uświadomiło że można z partyzantki stworzyć dobra grę taka jaka się lubi.
P.S. Zobaczcie np. na Second Life - nuda totalna, a ile osób tam sobie działa
Ile czasu i środków potrzeba by dodać grafikę do Cantr?
Taką 3D. Mechanika gry powinna zostać taka sama - tylko zmienić oprawę wizualną. Myślę że byłaby to przełomowa chwila i w Cantr mogłyby grać tysiące lub nawet dziesiątki tysięcy osób z całego świata, bo pomysł wciąż jest bardzo świeży. Moim zdaniem większość osób odstręcza grafika.
Pytam, bo mam wrażenie że nie jest to takie niewykonalne jak się wydaje ani pewnie takie drogie. Niedawno odkryłem dwie gry, tradycyjne , komputerowe, które przez kilka lat były rozwijane przez pasjonatów właśnie, bez kasy, zaplecza logistycznego, reklamy itd. A gry są świetne.
Myślę że nie będzie to kryptoreklama, jeśli powiem że chodzi mi o Mount&Blade i Space Empires V.
To mi uświadomiło że można z partyzantki stworzyć dobra grę taka jaka się lubi.
P.S. Zobaczcie np. na Second Life - nuda totalna, a ile osób tam sobie działa
- Jinchuuriki
- w.w.g.d.w
- OktawiaN :)
- PRUT
w.w.g.d.w wrote:Chcesz zrobić z cantra Second Second Life?To Zue!Ładna grafika O.K ale tego co naprawdę brakuje to nowych możliwościw grze,grafika na drugim miejscu.
Piszę przecież że SL to nuda totalna, a mimo to bawią się w to tysiące osób. Zobaczcie ile osób bawi sie w EVE? itd. Skąd taka różnica?
Co jest tak naprawdę najważniejsze w Cantr? Interakcje z innymi ludźmi.
Jak nie ma ludzi to jest nuda. A ludzi moim zdaniem nie ma, bo Cantr jest nieatrakcyjny wizualnie. I tyle...
-
koszty byłyby spore-trze zrobić nową mapę, obrazki surowców, budynków, postaci, strojów, w pip itemów... kilka tysięcy obiektów byłoby do zanimowania. No i napisać klienta do tego neocantra.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
-
pikolo wrote:koszty byłyby spore-trze zrobić nową mapę, obrazki surowców, budynków, postaci, strojów, w pip itemów... kilka tysięcy obiektów byłoby do zanimowania.
No ale byłoby to znacznie ciekawsze od Cantra w obecnej wersji (naturalnie zasady gry powinny zostać bardzo podobne; największy nawet reformator nie chciałby z Cantra robić SL w sensie dosłownym; zmiana oprawy po prostu).
No ale to marzenia tylko. Brakuje ludzi do poprawiania nawet obecnej wersji gry, co tu mówić o tworzeniu nowej.
Ciekawą opcją byłoby też stworzenie zupełnie nowej gry w 3D, luźno opartej na pomyśle Cantra (tzn. też symulator społeczności, ale już reszta szczegółów inna i robiony od podstaw przez inną ekipę, od Cantra całkowicie niezależny !). No ale do tego też ludzi nie ma

- lacki2000
W Cantr nie brak grafiki zniechęca nowych graczy lecz bardzo wolne tempo gry oraz brak interesującej reklamówki dla początkujących (strony nawet z ładną wypasioną grafiką opisującą "nieskończone" możliwości gry, jakieś notatki z ciekawych cantryjskich wydarzeń, komunikaty o walkach, zabójstwach, odkryciach, itp.).
Wystarczy poczytać recenzje początkujących i zniechęconych graczy: "Jak coś się zapytasz to może ci odpowiedzą za kilka godzin a jakbyś chciał upolować krowę to z pięści może zabierzesz jej 1% życia dziennie...".
A Second Lajfy czy inne Evy to zupełnie inny typ gry (nie znam tych gier zbyt dobrze ale wg mnie tam chodzi o jakieś beznadziejne szpanerstwo, lansiarstwo i czatowanie
).
Cantr jest wyjątkowy w skali całego Internetu (jak ktoś zna coś podobnego to dawać linka na PM
).
Wystarczy poczytać recenzje początkujących i zniechęconych graczy: "Jak coś się zapytasz to może ci odpowiedzą za kilka godzin a jakbyś chciał upolować krowę to z pięści może zabierzesz jej 1% życia dziennie...".
A Second Lajfy czy inne Evy to zupełnie inny typ gry (nie znam tych gier zbyt dobrze ale wg mnie tam chodzi o jakieś beznadziejne szpanerstwo, lansiarstwo i czatowanie

Cantr jest wyjątkowy w skali całego Internetu (jak ktoś zna coś podobnego to dawać linka na PM

Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- Mars
- Tetro
Mars a czy ty własnie nie jestes od tych spraw? Jest wiele rzeczy ktore mozna od reki usprawnic, albowiem skrypty wymagaja jedynie kosmetycznych poprawek, ale albo ekipa juz wygasla albo wygasa! Powiedz mi ilu jest ludzi ktorzy chieli dolaczyc do ekipy? Ktorzy doskonale znaja sie na programowaniu itp, ale nie znaja jezyka angielskiego na tyle aby odpowiedziec na wasze pytania w tescie. Sam zlozylem podanie jakies 4 miesiace temu, i dotychczas nikt mi nie odpisal. Jakies tam zaplecze mam stworzylem 2 gry, jedna z nich nadal istnieje i ma sie dobrze. Chodzi o gry mmorpg. No ale wy chyba nie bierzecie tego pod uwage.
?
- Mars
- Tetro
-
Tetro wrote:albo ekipa juz wygasla albo wygasa!
Eh. Może dobrze byłoby, jakby ktoś zebrał ekipę i zrobił nową grę-symulator społeczeństwa od podstaw. Jasne, czasochłonne, ale jakby już za ten rok czy dwa powstała, to może byłaby od Cantra lepsza. Odrobineczka zdrowej konkurencji jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła (tzn. na pewno nie konsumentom/klientom/graczom/whatever).