Akcje reklamowe Cantr II

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Nov 20, 2008 2:41 pm

A ja dostałem napadu choroby o nazwie *tworzenie postaci",jak tak dalej pójdzie do piątku będe miał znów 15,a mówiłem sobie że jedna wystarczy,potem że 3 wystarczą...
Co by nie było jestem nieuleczalnym fanem Cantra,takimi ludźmi jak my stoi ta gra.
pikolo

Postby pikolo » Thu Nov 20, 2008 10:51 pm

Ratowanie Cantra? Nic prostszego! Należy tylko dorekrutować ludzi do personelu gry, nałapać nowych graczy z innych krajów tłumacząć interfejs, do tego jakieś bannery i artykuły na popularnych stronach.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
PRUT

Postby PRUT » Sun Nov 23, 2008 4:37 am

Zapytam znawców tematu - może ktoś będzie znał odpowiedź:

Ile czasu i środków potrzeba by dodać grafikę do Cantr?
Taką 3D. Mechanika gry powinna zostać taka sama - tylko zmienić oprawę wizualną. Myślę że byłaby to przełomowa chwila i w Cantr mogłyby grać tysiące lub nawet dziesiątki tysięcy osób z całego świata, bo pomysł wciąż jest bardzo świeży. Moim zdaniem większość osób odstręcza grafika.

Pytam, bo mam wrażenie że nie jest to takie niewykonalne jak się wydaje ani pewnie takie drogie. Niedawno odkryłem dwie gry, tradycyjne , komputerowe, które przez kilka lat były rozwijane przez pasjonatów właśnie, bez kasy, zaplecza logistycznego, reklamy itd. A gry są świetne.
Myślę że nie będzie to kryptoreklama, jeśli powiem że chodzi mi o Mount&Blade i Space Empires V.

To mi uświadomiło że można z partyzantki stworzyć dobra grę taka jaka się lubi.

P.S. Zobaczcie np. na Second Life - nuda totalna, a ile osób tam sobie działa
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Sun Nov 23, 2008 10:55 am

PRUT wrote:Ile czasu i środków potrzeba by dodać grafikę do Cantr?
Taką 3D. Mechanika gry powinna zostać taka sama - tylko zmienić oprawę wizualną.

Oby nigdy. Bo nie chcę kończyć z Cantrem.

PS. Jesteś złyyy!!
"Freedom is only a hallucination"
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Nov 23, 2008 2:28 pm

Chcesz zrobić z cantra Second Second Life?To Zue!Ładna grafika O.K ale tego co naprawdę brakuje to nowych możliwościw grze,grafika na drugim miejscu.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Nov 23, 2008 3:05 pm

PRUT wrote:Zapytam znawców tematu - może ktoś będzie znał odpowiedź:

Ile czasu i środków potrzeba by dodać grafikę do Cantr?

Jest to nie wykonalne?
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
PRUT

Postby PRUT » Sun Nov 23, 2008 3:47 pm

w.w.g.d.w wrote:Chcesz zrobić z cantra Second Second Life?To Zue!Ładna grafika O.K ale tego co naprawdę brakuje to nowych możliwościw grze,grafika na drugim miejscu.

Piszę przecież że SL to nuda totalna, a mimo to bawią się w to tysiące osób. Zobaczcie ile osób bawi sie w EVE? itd. Skąd taka różnica?

Co jest tak naprawdę najważniejsze w Cantr? Interakcje z innymi ludźmi.
Jak nie ma ludzi to jest nuda. A ludzi moim zdaniem nie ma, bo Cantr jest nieatrakcyjny wizualnie. I tyle...
pikolo

Postby pikolo » Sun Nov 23, 2008 3:53 pm

koszty byłyby spore-trze zrobić nową mapę, obrazki surowców, budynków, postaci, strojów, w pip itemów... kilka tysięcy obiektów byłoby do zanimowania. No i napisać klienta do tego neocantra.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Avx

Postby Avx » Sun Nov 23, 2008 5:57 pm

pikolo wrote:koszty byłyby spore-trze zrobić nową mapę, obrazki surowców, budynków, postaci, strojów, w pip itemów... kilka tysięcy obiektów byłoby do zanimowania.

No ale byłoby to znacznie ciekawsze od Cantra w obecnej wersji (naturalnie zasady gry powinny zostać bardzo podobne; największy nawet reformator nie chciałby z Cantra robić SL w sensie dosłownym; zmiana oprawy po prostu).

No ale to marzenia tylko. Brakuje ludzi do poprawiania nawet obecnej wersji gry, co tu mówić o tworzeniu nowej.

Ciekawą opcją byłoby też stworzenie zupełnie nowej gry w 3D
, luźno opartej na pomyśle Cantra (tzn. też symulator społeczności, ale już reszta szczegółów inna i robiony od podstaw przez inną ekipę, od Cantra całkowicie niezależny !). No ale do tego też ludzi nie ma :? Chyba, że się mylę ? xD
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Nov 23, 2008 10:56 pm

W Cantr nie brak grafiki zniechęca nowych graczy lecz bardzo wolne tempo gry oraz brak interesującej reklamówki dla początkujących (strony nawet z ładną wypasioną grafiką opisującą "nieskończone" możliwości gry, jakieś notatki z ciekawych cantryjskich wydarzeń, komunikaty o walkach, zabójstwach, odkryciach, itp.).

Wystarczy poczytać recenzje początkujących i zniechęconych graczy: "Jak coś się zapytasz to może ci odpowiedzą za kilka godzin a jakbyś chciał upolować krowę to z pięści może zabierzesz jej 1% życia dziennie...".
A Second Lajfy czy inne Evy to zupełnie inny typ gry (nie znam tych gier zbyt dobrze ale wg mnie tam chodzi o jakieś beznadziejne szpanerstwo, lansiarstwo i czatowanie :P ).
Cantr jest wyjątkowy w skali całego Internetu (jak ktoś zna coś podobnego to dawać linka na PM :P).
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Mars

Postby Mars » Mon Nov 24, 2008 7:59 pm

Znajomy internetowy wlasnie zrezygnowal z gry - nie otrzymal potwierdzenia rejestracji w ciagu dwoch miniobych dni :/

Czy nie mozna tego przyspieszyc?
Tetro

Postby Tetro » Mon Nov 24, 2008 8:21 pm

Mars a czy ty własnie nie jestes od tych spraw? Jest wiele rzeczy ktore mozna od reki usprawnic, albowiem skrypty wymagaja jedynie kosmetycznych poprawek, ale albo ekipa juz wygasla albo wygasa! Powiedz mi ilu jest ludzi ktorzy chieli dolaczyc do ekipy? Ktorzy doskonale znaja sie na programowaniu itp, ale nie znaja jezyka angielskiego na tyle aby odpowiedziec na wasze pytania w tescie. Sam zlozylem podanie jakies 4 miesiace temu, i dotychczas nikt mi nie odpisal. Jakies tam zaplecze mam stworzylem 2 gry, jedna z nich nadal istnieje i ma sie dobrze. Chodzi o gry mmorpg. No ale wy chyba nie bierzecie tego pod uwage.
?
Mars

Postby Mars » Mon Nov 24, 2008 8:28 pm

Nie - ja tylko jestem moderatorem na forum.

Chcialem dolaczyc do PlayD (bo to chyba oni przyjmuja rejestracje, a nie ProgD), ale niestety - aplikacja przyjeta nie zostala.
Tetro

Postby Tetro » Mon Nov 24, 2008 8:34 pm

Wiec widzisz to grono zamkniete. Jedynie mozna sie dostac przez polecenie, calkiem jak w Polsce :P
?
Avx

Postby Avx » Tue Nov 25, 2008 1:23 am

Tetro wrote:albo ekipa juz wygasla albo wygasa!

Eh. Może dobrze byłoby, jakby ktoś zebrał ekipę i zrobił nową grę-symulator społeczeństwa od podstaw. Jasne, czasochłonne, ale jakby już za ten rok czy dwa powstała, to może byłaby od Cantra lepsza. Odrobineczka zdrowej konkurencji jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiła (tzn. na pewno nie konsumentom/klientom/graczom/whatever).

Return to “Ogólne dyskusje”