Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Luke

Postby Luke » Sat Jun 28, 2008 11:47 am

cald dashew wrote:żeby postacie których gracz jest zalogowany były na liscie postaci białe a kolor tych śpiących byłby szary. Albo na przyklad zmienial sie na szary w 10 minut po wylogowaniu gracza. Bo przeciez inne postacie powinny widziec czy ktos spi czy nie..
Nie nie nie! :D
Może jeszcze jak w ogame, gwiazdka od razu po zalogowaniu? Żeby było wiadomo kogo można bezkarnie atakować? :twisted:

Zdecydowanie sprzeciw. :P :D
[*]...
cald dashew

Postby cald dashew » Sat Jun 28, 2008 11:53 am

W sumie to nie byla nawet propozycja tylko takie luźne spostrzeżenie :wink:
Image
Image
Image
Luke

Postby Luke » Sat Jun 28, 2008 12:02 pm

:D A juz myślałem, że propozycja na dodanie do gry nowych trupów. ;-)

Pomysł z kolorowaniem tych wygłodniałych wydaje mi się niegłupi, bo faktycznie w dużych miastach mało kto ma czas co dwa dni oglądać tych wszystkich śpiochów dokładnie, czy nie schudli za bardzo. Były gdzieś tam próby wolontariatów dbających o śpiochów, ale później widziałem, jak wolontariuszka sama padła z głodu. :roll:

Czasem ktoś umknie uwadze osoby karmiącej. Po prostu. Więc rozwiązaniem jest karmienie wszystkich jak leci, a to z kolei wygląda na trochę takie robienie żłobka dla starych koni. W niektórych kulturach/miastach/osadach jest takie karmienie umotywowane fabułą, owszem. Jednak generalnie, karmienie siłą wszystkich w pełni aktywnych wojowników, przywódców czy twardzieli-żeglarzy wygląda zabawnie. :D

Z trzeciej strony, czasem kogoś głodzimy celowo, wykorzystując wrednie, że się chudziak nie rzuca w oczy, czekamy w nadziei, że może nikt nie zauważy. :wink:
[*]...
cald dashew

Postby cald dashew » Sat Jun 28, 2008 12:08 pm

Luke wrote:Pomysł z kolorowaniem tych wygłodniałych wydaje mi się niegłupi

no tak ale wydaje sie nierealne ze ktos to wprowadzi, skoro nawet notatki wycofali kolorowane,
Image

Image

Image
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jun 28, 2008 8:07 pm

Myślałem raczej o liście swoich postaci a nie innych graczy a żeby nie było kolorowo może to być szary albo odcień zielonego
cald dashew

Postby cald dashew » Sat Jun 28, 2008 8:28 pm

robin_waw wrote:Myślałem raczej o liście swoich postaci a nie innych graczy a żeby nie było kolorowo może to być szary albo odcień zielonego

swoich postaci to chyba mija się z celem bo przeciez i tak codziennie grubymi literami pisze "głoduje" ciezko nie zauwazyc
Image

Image

Image
Luke

Postby Luke » Sat Jun 28, 2008 8:43 pm

cald dashew wrote:i tak codziennie grubymi literami pisze "głoduje" ciezko nie zauwazyc
:D No właśnie może jak codziennie ktoś to ogląda, to po jakimś czasie już przestaje zauważać. ;-)
[*]...
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jun 28, 2008 8:52 pm

Jak byś dokładnie czytał co wcześniej napisałem. Bywały przypadki czytałem na forum że ktoś zagłodził (nie jeden gracz pisał) postać bo zapomniał jej nakarmić. Jeżeli jesteś w miejscu gdzie dużo się dzieje możesz przegapić komunikat że głodujesz. Nie raz mi się zdarzało że przeglądam to co się dzieje pobieżnie. Niektórzy tak się wczuwają w rolę odgrywania że normalnie żeby to wszystko przeczytać to trzeba mieć czas i cierpliwość. Dlatego czasem czytam tylko ostatnie zdarzenia a czasem staram się wyszukać ważniejsze wątki wśród tego spamu. I nie dziwię się że można w ten sposób przegapić komunikaty "Głodujesz"
Luke

Postby Luke » Sat Jun 28, 2008 9:06 pm

No fakt, są osady, które ja też przewijam z powodu strasznej produkcji tekstów, to rozumiem. I też czytałem posty, że ktoś nie bardzo zaglądał i niechcący się zagłodził. Mnie to chyba nie grozi, pilnuję, ale funkcja byłaby całkiem przydatna. Niechby ta postać zmieniała kolor chociaż tylko na 2-3 dni przed śmiercią głodową, ale za to od razu na głównej liście postaci, tej widocznej tuż po zalogowaniu.
[*]...
Elm0

Postby Elm0 » Sun Jun 29, 2008 7:06 am

Masz na karcie postaci opis "wygląda na bardzo wygłodzoną" i to powinno doskonale wystarczyć. Jak chcesz wyjaśnić logicznie zaczerwienianie jej imienia? Że co, biega po osadzie i krzyczy "jestem skrajnie wygłodzony, dajcie mi coś do jedzenia"?.Jak twoja postać czuje więź z głodeuszami, to niech spisze sobie ich imiona i miejsca snu na notatki. Proste.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
OGIS

Postby OGIS » Sun Jun 29, 2008 10:49 am

Ludzie co tak piszą, że się zagłodzili nie wiedząc o tym albo kłamią, albo to wielki plus:
Głodujesz jest na biało tak jak wtedy jak ktoś do Ciebie mówi, czy wskazuje palcem. Jak ktoś chociaż tego nie sprawdza w tych "wielkich miastach" to ja się cieszę, że umiera śmiercią głodową.
Żadnych kolorków! Cantrowy system ekonomiczny się wali, a wy tu o jakiś kolorkach :D
Tetro

Postby Tetro » Sun Jun 29, 2008 11:00 am

Czy widzieliscie kiedys skrajnie glodujacego czlowieka? Jego skora nabiera odcien szarosci jak papier... staje sie doslownie cieniem czlowieka...No ale pozatym jestem na nie za jakimis kolorkami... Jak ktos przesypia glodowke to niech tak zostanie. Nie rozumiem ludzi ktorzy zapominaja o karmieniu... Przeciez przez 20 dni ktore glodujemy, napewno raz trafi sie komunikat o tym. Nie mowicie ze tyle rozmow jest. Mam postacie w kilku miejscach, w ktorych ludzie rozmawiaja caly czas i nigdy nie przeoczylem tego komunikatu!
?
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Jun 29, 2008 10:01 pm

OGIS wrote:Ludzie co tak piszą, że się zagłodzili nie wiedząc o tym albo kłamią, albo to wielki plus:
Głodujesz jest na biało tak jak wtedy jak ktoś do Ciebie mówi, czy wskazuje palcem. Jak ktoś chociaż tego nie sprawdza w tych "wielkich miastach" to ja się cieszę, że umiera śmiercią głodową.
Żadnych kolorków! Cantrowy system ekonomiczny się wali, a wy tu o jakiś kolorkach :D

Powiem tak słyszałem o co najmniej 2 wypadkach kiedy zagłodziła się postać przez przypadek i to nie jakiś dwudziestokilkuletnia. A całkiem dobra postać bardzo dobrze odgrywana.
lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Jun 29, 2008 10:09 pm

robin_waw wrote:Powiem tak słyszałem o co najmniej 2 wypadkach kiedy zagłodziła się postać przez przypadek i to nie jakiś dwudziestokilkuletnia. A całkiem dobra postać bardzo dobrze odgrywana.
I bardzo dobrze odgrywała tę... no... utratę pamięci o spożywaniu posiłków. Na własnej liście postaci takie jakieś zaznaczenie postaci chyba mocno by nie przeszkadzało, możnaby w opcjach dodać opcję wyłączania takiej opcji. Opcjonalnie :)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Elm0

Postby Elm0 » Sun Jun 29, 2008 10:10 pm

Widać gracz poszybował tak wysoko na falach RP, że zapomniał o sprawach przyziemnych. Jego strata... :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Sugestie”