Czy uzywasz CANTR CHARDESC ?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy przy nadawaniu imion napotkanym postaciom dopisujesz im ( CANTR CHARDESC ) ?

Tak
8
20%
Nie, bo nie bardzo to rozumiem, po co to jest
4
10%
Nie, bo mi to niepotrzebne
28
68%
Nie wiem, o co chodzi
1
2%

Total votes: 41
Villon

Postby Villon » Fri Mar 14, 2008 2:54 pm

Luke wrote:Wieczna wojna pomiędzy adminami, co dają przemyślane narzędzia systemowe, automatyczne opcje, podpowiedzi i takie tam inne - a tłumem, co i tak wszystko robi "ręcami" a bo nam tak wygodniej. :twisted:

Skąd my to znamy. 8)

Skąd? 8)

No ale przydatne informacje można sobie w tym okienku do opisów umieszczać, tam niżej, to po co ma mi się wyświetlać na liście postaci?
Luke

Postby Luke » Fri Mar 14, 2008 2:58 pm

Gulczak wrote:Myślę, że nikt nie byłby zachwycony po takiej lekturze... :roll:
Gulczak, nie chciałbym być wredny, ale mów o tym tylko, o czym masz pojęcie. :>

CANTR CHARDESCR wyświetla wyłącznie opis typu: (dwudziestoletni mężczyzna). Nic więcej, nic mniej. Nie trzeba tego używać i nie trzeba lubić.

Ale żeby zabierać głos w dyskusji i się zarazem nie ośmieszać, to warto zorientować się, o czym mowa. Bezmyślnie zaśmiecasz wątek i wprowadzasz innych w błąd. :evil:

Villon wrote:Skąd? 8)
Stąd, że czasem adminujemy tu i ówdzie. 8)
[*]...
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Mar 14, 2008 3:17 pm

Luke, nie chciałbym być wredny, ale mów tylko o tym, o czym masz pojęcie. :lol: Można mi zarzucić wszystko. Przyzwyczaiłem się do bycia obwinianym za całe zło tego świata. Ale jeżeli mówisz, że zaśmiecam wątek, to już nawet moje stalowe nerwy (swoją drogą, ciekawe jak by to wyglądało w cantrze.
Widzisz jak XXX zakłada swe stalowe nerwy :D ) nie wytrzymują. Napisałem:
Nie, nie używam tego dziwnego skryptu. Po pierwsze, denerwują mnie takie długie nazwy...

I to jest mój argument. Argument stanowiący o tym, że nie offtopowałem. Wynika z niego to, że denerwują mnie za długie nazwy, czyli (dwudziestoletni mężczyzna). Myślę, że dla większości forumowiczów to zdanie jest opinią.
To, co napisałem później miało być wyrazem mojej artystycznej duszy. Jeżeli byłbyś wcześniej na forum, wiedziałbyś, że zawsze pisałem takie bezsensowne przykłady.
Braku wiedzy o cantrze też nie można mi zarzucić. Zdecydowanie. Zacząłem grać ponad dwa lata temu. Nabyłem w trakcie mojej intensywnej gry ogromnego doświadczenia.
Zmuszasz mnie, żebym powiedział ci to, co powiedziałem kiedyś jednemu z członków PD. Ty jesteś jak zwykły banan. Ja jestem jak czikita (stare, ale tradycja wymaga powtarzania określonych zwrotów. Po tylu latach nie pamiętam jak się pisało nazwę tej firmy, więc napiszę fonetycznie :) )

Żeby znów nie "narazić się" wielmożnemu panu Luke'owi, napiszę kolejny argument.

Po drugie, nie mam zbyt wiele czasu. Jeżeli już ktoś się przedstawia, staram się jak najszybciej załatwić tą nieprzyjemną formalność. A co jest najszybsze? Metoda kopiuj i wklej nigdy mnie nie zawiodła. Gdybym musiał dodatkowo wklejać jakieś skrypty :roll:
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Aihal

Postby Aihal » Fri Mar 14, 2008 3:21 pm

W imionach nie używam (oznaczam sobie tylko krótko płeć)
Używałbym w opisach, ale tam akurat nie działa :-(
Luke

Postby Luke » Fri Mar 14, 2008 3:37 pm

Aihal wrote:Używałbym w opisach, ale tam akurat nie działa :-(
No właśnie... :?
Swoją drogą chętniej używałbym takiej zmiennej, którą można by formatować, np K50 zamiast pięćdziesięcioletnia kobieta.

P.S. Gulczaka już odpuszczam, najwyraźniej to cięższy przypadek "artyzmu". :twisted:
[*]...
Miaua

Postby Miaua » Fri Mar 14, 2008 3:53 pm

Gulczak wrote:Nie, nie używam tego dziwnego skryptu. Po pierwsze, denerwują mnie takie długie nazwy...

(od góry do dołu)

M20 Gulczak (kilkudziesięcio letni Gulczak ubrany w przyciasny surdut i równie obcisłe pończochy) mówi: Hej! (...)

Myślę, że nikt nie byłby zachwycony po takiej lekturze... :roll:

Ja mam takie długie i jestem tym zachwycona. Jesli ktos ma przyciasny surdut to po jakims czasie, jak go widze, pamietam sytuacje i mase innych rzeczy o nim.
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Villon

Postby Villon » Fri Mar 14, 2008 4:23 pm

I po co to od razu bananami rzucać? :roll:

Luke wrote:Swoją drogą chętniej używałbym takiej zmiennej, którą można by formatować, np K50 zamiast pięćdziesięcioletnia kobieta.

O, to by mi się bardziej podobało.
Sayuri

Postby Sayuri » Fri Mar 14, 2008 5:45 pm

Używam.

Miaua wrote:Jesli ktos ma przyciasny surdut to po jakims czasie, jak go widze, pamietam sytuacje i mase innych rzeczy o nim.

Dzięki temu nie mam wrażenia pt. "ja go znam, tylko ciekawe skąd"

ps. jak w każdej ankiecie brakuje mi odpowiedzi: To zależy;)
Image
Susel

Postby Susel » Fri Mar 14, 2008 7:59 pm

Ja nie używam z prostego powodu - nie potrzebuje tego. Wiek postaci nie ma dla mnie znaczenie, dla mnie postaci raczej się nie starzeją. :P (Po prostu lubię sobie wyobrażać moje postaci przez całe życie jako seksownych młodzików. :wink: ) Płeć też nie sprawia mi problemu, bo jak dotąd kobiety o imieniu typowo męskim, czy też na odwrót, jeszcze nie spotkałem. Chociaż pewnie i tak zaznaczyłbym to sobie inaczej.

No i trochę żółci, bo co by nie.
Luke wrote:Ale żeby zabierać głos w dyskusji i się zarazem nie ośmieszać, to warto zorientować się, o czym mowa.

Luke, chciałbym być wredny, więc powiem Ci, że warto też zorientować się czy wypowiedź do której się odnosi nie jest przypadkiem ironiczna/celowo przebarwiona. :roll:
Ula

Postby Ula » Fri Mar 14, 2008 9:09 pm

Nie używam - leniwa jestem. No i jakoś nie miałam problemów z rozpoznaniem płci u postaci.
Kiedyś jeszcze możliwe było kolorowanie imion postaci za pomocą html... to mi się podobało.
Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Mar 14, 2008 10:09 pm

Czy my gramy w jakieś inne gry?
Ja dajesz dodatkowy opis i wchodzisz na zakładkę "Wydarzenia" a potem najeżdzasz na imię jakiejś postaci to ten opis się wyświetla a obok taki malutki znaczek symbolizujący płeć.Wieku nie ma ale to ostatecznie można dać w opisie.Nie ma problemu z za długimi nazwami.CANTR CHARDESC to anachronizm a nawet gdy jeszcze nie był i tak go nie używałem choć szczerze :P powiem że moja pamięc była w kilku wypadkach zawodna,trudno.
Jakieś K20 według mnie też głupio wygląda (a dawanie daty i miejsca przebudzenia to chyba pierwsze objawy paranoji).

Skąd więc właściwie te pytanie?
A te 5 głosów na tak?Może te osoby się wypowiedzą?
Last edited by w.w.g.d.w on Fri Mar 14, 2008 10:27 pm, edited 2 times in total.
Villon

Postby Villon » Fri Mar 14, 2008 10:24 pm

w.w.g.d.w wrote:Czy my gramy w jakieś inne gry?
Skąd więc właściwie te pytnie?

A te pytanie to skąd? Tylko szczeże? ;)

Nikt przecież nie zmusza do stosowania takiej a nie innej formy identyfikacji postaci. Co kto zawiera sobie w opisach, to także jego sprawa.
Mnie K20 odpowiadałoby jak najbardziej.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Mar 14, 2008 10:31 pm

Villon wrote:A te pytanie to skąd? Tylko szczeże? ;)

Są wyrażeniem mojego zdania i przy okazji zasugerowałem jakie jest jedyne słuszne rozwiązanie. 8)
Mimo to nikogo do zmiany nie zmuszam tylko zastanowiło mnie czemu omawiamy dobre i złe strony rozwiązania przestarzałego jak jest już nowe,lepsze. :roll:
Susel

Postby Susel » Fri Mar 14, 2008 11:11 pm

w.w.g.d.w wrote:tylko zastanowiło mnie czemu omawiamy dobre i złe strony rozwiązania przestarzałego jak jest już nowe,lepsze. :roll:

Bo przestarzałe rozwiązanie może być dla niektórych wygodniejsze. Są ludzie zbyt leniwi żeby najechać kursorem na imię, albo po prostu wolą jak im się samo wyświetla. :)
Mnie na przykład nie podoba się, że mi wyskakuje takie okienko z opisem jak przesuwam kursorem po ekranie. Jest brzydkie, ma paskudny kolor, ogólnie wolałbym chyba tego Chardesc'a, bo chociaż zajmuje trochę miejsca to jest taki... Cantryjski. :wink:
witia1

Postby witia1 » Fri Mar 14, 2008 11:13 pm

Nie korzystam :P Jak jakaś postać ma długaśne imię i dodać by do tego standardowy opis to zaczyna mi to przeszkadzać. A co do opisów to staram się je robić oszczędnie, w końcu postać cantorwa tez może być zapominalska, jak jest coś ważnego to notuje sobie :P

Return to “Ogólne dyskusje”