Smieszne teksty/nazwy/etc.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zamia

Postby Zamia » Mon Mar 03, 2008 3:50 pm

isis wrote:A ja, zdolna, odkryłam własnie w logach że mam postać w tamtym miejscu :lol: :roll:

Hihi...to chyba przysypiająca postać? :wink:
isis

Postby isis » Mon Mar 03, 2008 4:33 pm

Nie, raczej nie :lol:
Widocznie akurat spała kiedy to się działo, a mi później nie chciało się przebijać przez długaśne logi :roll: I idiotka nie skojarzyłam :lol:
ImageFederacja RP - odgrywaj z nami!

Sun is on the sky, oh why, oh why..?
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Mar 03, 2008 5:30 pm

Arucard wrote:Oj jak wlasciciel postaci to czyta co tu sie na forum dzieje musi miec niezla radoche :D

Jak przeczyta pozytywne i krytyczne uwagi po adresem takiego a nie innego odgrywania postaci to co by nie zrobił/a będzie to złamaniem NZ o korzystaniem z niedozwolonej wiedzy.
Jak zaprzesta znaczy sugerował/a się opiniami bardziej krytycznymi a jak będzie to kontynuować to bardziej przejmuje się pochwałami. :o :P :lol:
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Mar 03, 2008 7:53 pm

w.w.g.d.w wrote: Jak przeczyta pozytywne i krytyczne uwagi po adresem takiego a nie innego odgrywania postaci to co by nie zrobił/a będzie to złamaniem NZ o korzystaniem z niedozwolonej wiedzy.
Jak zaprzesta znaczy sugerował/a się opiniami bardziej krytycznymi a jak będzie to kontynuować to bardziej przejmuje się pochwałami. :o :P :lol:
Ot i całe piękno absurdalnej NZ, samo korzystanie z forum i wiki jest wg mnie jej naruszeniem ale nie wkładam głębiej tego kija w mrowisko :)

Luke otworzył wrota a nie wrote:I czy aby na pewno opisy w gwiazdkach powinny być neutralne stylistycznie? Znaczy jak flaki z olejem? Może jeszcze takie w stylu: "uśmiecha się"? Bo moim zdaniem powinny być jak narracja w książkach: ciekawe! Bo mogą być ciekawe, mimo że zrozumiałe językowo, nie przesadnie rażące, i nie opisujące tego, czego nie widać (słychać/czuć etc.).

Napisałem że w miarę neutralne - znaczy miło się czyta jakiś lekko dowcipny, trochę rozbudowany opis. Nie oczekuję że w świecie cantr spotkam postacie prowadzone przez pisarzy a wręcz włos mi się jeży jak widzę niektóre niby "bogate" opisy typu "delikatnie rozplotła swój warkocz niczym gromada błękitnych motyli i przez moment jej wzrok rozpalający w sercu karmazynowy płomień skierowała ku Tobie, co sprawiło że miałeś ulotne wrażenie iż tajemnicze błękitne iskry przebiegły na przestrzeni między wami" (opis wymyślony - styl zbliżony do nawiedzonych opisowiczów - nie stosować bo będzie to naruszenie NZ - jak nie będzie się stosować bo napisałem, żeby nie stosować to też to będzie naruszenie NZ :) )
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Mon Mar 03, 2008 9:39 pm

EKHYM!
Koniec offtopu, bo zaraz zacznę moderować posty.
Last warning.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Robaczek

Postby Robaczek » Mon Mar 03, 2008 9:58 pm

Wybaczcie za brak zachowania zasady 4 dni, czy nawet 4 sekund, ale przecudownie i absurdalnie wesoła sytuacja ma aktualnie miejsce w pewnym mieście na cztery litery. :lol: :lol: :lol:
Dawno się tak nie ubawiłem, jak mam okazję teraz. :D
Jeszcze raz przepraszam, ale musiałem się z kimś podzielić. :P Kto ma tam postać, ten powinien wiedzieć.
Mam nadzieję, że to nie NNZ.
Glizda :) | 3819319
ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Tue Mar 04, 2008 2:38 am

Nie no, laska doskonała... Ubawiłem się setnie, choć pewnie nie tak jak gracz, który tę... kobietę... prowadzi :D

Cud, po prostu cud. :) A krytykantom i zwolennikom Jedynego Słusznego RP Wymienionego w Kanonie Oraz Prawie Mojżeszowym przypomnę tylko, że póki co Cantr nie jest niczyim folwarkiem i oby tak zostało jak najdłużej.

Lepsza taka postać, niźli bandy "zabiję!" "fczympomudz?" :)

Co do śmiesznego tekstu od Robaczka - owszem, ale trzeba by wiemy-kogo kopiować w całości bo to też świetna komediowa robota. :)
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.

---
gg - 9243805
Villon

Postby Villon » Tue Mar 04, 2008 6:41 am

Chimaira_00 wrote:Cud, po prostu cud. :) A krytykantom i zwolennikom Jedynego Słusznego RP Wymienionego w Kanonie Oraz Prawie Mojżeszowym przypomnę tylko, że póki co Cantr nie jest niczyim folwarkiem i oby tak zostało jak najdłużej.

No właśnie. Nie jest. Krytykanci mają zatem prawo wyrazić krytyczne zdanie? Czy też jedyny słuszny RP to ten, który się Tobie podoba? A jeśli nie, to po co te złośliwości o folwarku? :P

Wracając:
Popisy przed dziewczętami: :twisted:
(od góry)

xxxx-0: Widzisz jak Ona 1 mówi do Ona 2.

xxxx-0: On: "Co Wy tam tak dziewczyny szeptac.....? *patrzy na Oną1 i na Oną 2 *"

xxxx-0: Ona 1 mówi: "A Ty byś chciał wszystko wiedzieć *przygląda się Onemu"

xxxx-0: Ona 1 mówi: "Pomogę Ci przy tych pomidorach *mówi do Onej 2*"

xxxx-0: On mówi: "*Robi szpagad nad stalowym toporem*"
Robaczek

Postby Robaczek » Tue Mar 04, 2008 9:01 am

Chimaira_00 wrote:Co do śmiesznego tekstu od Robaczka - owszem, ale trzeba by wiemy-kogo kopiować w całości bo to też świetna komediowa robota. :)

W pełni popieram. Najzabawniejsza sytuacja w moim dotychczasowym - krótkim - życiu cantrowym. :lol:
Za cztery dni co lepsze cytaty się wrzuci dla potomnych.
Glizda :) | 3819319

ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Tue Mar 04, 2008 10:18 am

Villon wrote:No właśnie. Nie jest. Krytykanci mają zatem prawo wyrazić krytyczne zdanie? Czy też jedyny słuszny RP to ten, który się Tobie podoba? A jeśli nie, to po co te złośliwości o folwarku? :P

W taki sposób wpadamy w rekurencję. :) Ja tylko wyraziłem pewien pogląd, który niestety na forum przejawia się ostatnio coraz częściej. Nie interesuje mnie jakie RP jest najlepsze i czy w ogóle w pewnym momencie mówimy o RP. Po prostu ostatnie cztery strony tematu, gdyby wyjąć jakieś komentarze w stylu "łojezu ale super" "łojezu ale badziew" to bicie piany. :P

Robaczek wrote:W pełni popieram. Najzabawniejsza sytuacja w moim dotychczasowym - krótkim - życiu cantrowym. Laughing
Za cztery dni co lepsze cytaty się wrzuci dla potomnych.

No nie wiem czy jest sens, bo tam wszystko jest perełką. :) Najprościej powiedzieć, żeby wszyscy tam przyjechali ale to złamanie zasad. :twisted:
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.

---

gg - 9243805
Luke

Postby Luke » Fri Mar 14, 2008 7:59 am

Kolejna! Milcząca, za to emanująca emocjami i obrazami wręcz holograficznie :D

(kobieta) mówi: "*zadowolna, że uchowała się sucha, dyskretnie usuwa się z widoku*"
(kobieta) mówi: "*stoi ze smutkiem przy samochodzie, bo nie może się już zmieścić do środka*"
(kobieta) mówi: "*oczami wyobraźni widzi Aaa, który przez całe życie będzie przesypywał piasek z kupki na kupkę*"
(kobieta) mówi: "*podchodzi do Bbb, przez chwilę patrzy jej prosto w oczy, po czym wzrusza ramionami i z wyraźnym przekonaniem, że to nieuleczalny przypadek, odchodzi i siada w pobliżu*"
(kobieta) mówi: "*po raz kolejny pokazuje Bbb jako idealny obiekt badań naukowych*"
(kobieta) mówi: "*udaje, że lata na miotle i ponownie wskazuje na kobietę*"

Na tekst *udaje, że lata na miotle* miałem ochotę równie mądrze odpisać: *podnosi głowę i obserwuje w górze udawany lot*

Przepraszam, jeżeli nie minęły 4 dni, ale takie akurat przytoczone "performances" chyba nie wpłyną na czyjąś grę? No chyba, że na grę tego, kto opisuje ową postać. Oby. :wink:
[*]...
Zamia

Postby Zamia » Fri Mar 14, 2008 7:13 pm

Zjadasz 0 gram wędzonego mięsa.
Zjadasz pozostałą resztę pieczonych ziemniaków.

Teraz mam po tym mięsie niestrawność :evil:
Aravat

Postby Aravat » Fri Mar 14, 2008 11:47 pm

Zamia wrote:Teraz mam po tym mięsie niestrawność :evil:

Czy nie za bardzo utożsamiasz sie z odgrywaną postacią? ;)
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
Zamia

Postby Zamia » Thu Mar 20, 2008 4:06 pm

Nie mogę się powstrzymać.
Trudno, zdemaskuję się w ten sposób, ale nie mogę...po prostu nie mogę :lol:

XXXX mówi: "*Spogląda na pracujących ludzi, jej osada powoli się rozwijała wspólnymi siłami, powoli bo powoli ale zawsze...*

XXXX mówi: "*Zaśmiana wyszła z budynku, ciekawe co ją rozbawiło tak...* "
Robert_

Postby Robert_ » Fri Mar 21, 2008 10:35 am

Zamia wrote:XXXX mówi: "*Zaśmiana wyszła z budynku, ciekawe co ją rozbawiło tak...* "

hit!

Ciekawe co ja rozbawilo tak..
Last edited by Robert_ on Fri Mar 21, 2008 10:39 am, edited 1 time in total.

Return to “Ogólne dyskusje”