Jesli moglbys zabic WSZYSTKIE postacie, ktore...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Milo

Postby Milo » Fri Feb 22, 2008 2:38 pm

Gin wrote:A ja zabiłbym w momencie narodzin te wszystkie dziwne, nienormalne, upierdliwe postacie (najczęściej pewnie starych wyjadaczy), tworzone tylko po to, by narobić zamieszania...Czasem dzień, czasem kilka..a potem śpiączka...i nic konstruktywnego. Mam wrażenie, że sie taka moda "ostatnio" zrobiła..

Fakt, czasem wprowadzają trochę ożywienia, ale raczej więcej niszczą niż wnoszą..

:twisted:

No chyba, że to tylko moje postaci mają szczęście ostatnio napotykać takich dziwaków?

Nie Gin. Nie moda. To jeden gracz.
Ula

Postby Ula » Fri Feb 22, 2008 4:33 pm

Leming wrote:Cestoda
Za uporczywe przetrzymywanie notatek. :wink:

No tutaj zabicie byłoby doskonałym rozwiązaniem. Pyk i wszyściutkie papierki, notateczki, duperszwance na ziemi. Jakież to praktyczne! Nic, tylko w życie wcielić. ;)

Eryfen z Vlotryan
Godny następca Svaroga na stanowisku Głównego Vlotryańskiego Bubka Z Dużym Toporem W Łapie i Przerośniętym Ego. Akuratny, wyszczekany, zawsze ma rację, a prawo i siły wyższe stoją po jego stronie.

A przynajmniej takie mam wspomnienia sprzed lat... faaajnie było. :lol:
Image
Avx

Postby Avx » Fri Feb 22, 2008 5:14 pm

Milo wrote: Nie Gin. Nie moda. To jeden gracz.

Tu nie chodzi o narobienie zamieszania. Tu chodzi o konsekwentne odgrywanie naprawdę wrednego charakterku ;)

Dobre postacie są nuuudne. A przynajmniej zdążyły mi się osobiście znudzić.
Gin

Postby Gin » Fri Feb 22, 2008 5:33 pm

Avx wrote:

Tu nie chodzi o narobienie zamieszania. Tu chodzi o konsekwentne odgrywanie naprawdę wrednego charakterku ;)

Nie mam nic przeciwkokonsekwentnemu odgrywaniu naprawdę złych charakterów..Takie postacie są świetne.....Ale jeżeli konsekwencja ogranicza się do góra trzech dni...a potem śpiączka, to już mnie wkurza..
Elf

Postby Elf » Fri Feb 22, 2008 5:48 pm

Gin wrote:
Avx wrote:

Nie mam nic przeciwkokonsekwentnemu odgrywaniu naprawdę złych charakterów..Takie postacie są świetne.....Ale jeżeli konsekwencja ogranicza się do góra trzech dni...a potem śpiączka, to już mnie wkurza..

To trzeba ubić! Powiedział, że przeprasza? Jak nie powiedział, a zasnął to masz pretekst. On śpi spokojnie, a tylu ludziom "przykrość" pewnie zrobił- ubić, ubić, ubić ! :twisted: :D 8)
taca. wanna. łóżko
Miaua

Postby Miaua » Fri Feb 22, 2008 7:23 pm

Ula wrote:Eryfen z Vlotryan
Godny następca Svaroga na stanowisku Głównego Vlotryańskiego Bubka Z Dużym Toporem W Łapie i Przerośniętym Ego. Akuratny, wyszczekany, zawsze ma rację, a prawo i siły wyższe stoją po jego stronie.

"Eryfen Lietryvis, Straż Miejska *mrukną* Tak pomyslałem, że wpadnę i sie przedstawię żeby kiedyś nie było watpliwości... A w Hucie ludzie są mało żywiołowi, że się tak wyrażę więc... No. Miłego wieczoru."

Pamietam, ze przestałam go lubić zanim doczytałam do konca 8)
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
isis

Postby isis » Sat Feb 23, 2008 8:27 am

Miaua wrote:
Ula wrote:Eryfen z Vlotryan

"Eryfen Lietryvis, Straż Miejska *mrukną* Tak pomyslałem, że wpadnę i sie przedstawię żeby kiedyś nie było watpliwości... A w Hucie ludzie są mało żywiołowi, że się tak wyrażę więc... No. Miłego wieczoru."

Pamietam, ze przestałam go lubić zanim doczytałam do konca 8)

A ja tam go lubiłam 8) Fajny był :wink:
ImageFederacja RP - odgrywaj z nami!

Sun is on the sky, oh why, oh why..?
Arucard

Postby Arucard » Sat Feb 23, 2008 9:43 am

No wlasnie chyba byl.....pierwsze spotkanie mojej postaci z nim wygladalo tak ze dostal po ryju za przemadrzalstwo ;p Ale straznikiem nie byl jeszcze i jeszcze jako tako potulny byl ;)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
isis

Postby isis » Sat Feb 23, 2008 12:48 pm

Arucard wrote:No wlasnie chyba byl.....

Znaczy, że już nie jest, czy wogóle już go nie ma :?:

Arucard

Postby Arucard » Sat Feb 23, 2008 12:52 pm

Nie wiem postaci tam juz nie mam i nie widzialem go czas jakis :P
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Tetro

Postby Tetro » Sat Feb 23, 2008 4:24 pm

Wyruszyl w swiat...
?
Villon

Postby Villon » Sat Feb 23, 2008 11:15 pm

Leming wrote:

XXX mówi: "*wzrusza ramionami i kładzie się w jakimś wygodnym miejscu; zanim zasypia przygląda sie jeszcze gwiazdom, by chociaż częścią siebie pojąć istotę tego świata - jego historię, opowieści, przygody i emocje; wzdycha zmęczony i zasypia sycąc się falami, których głos mimo, że jednostajny nigdy nie ogłusza*"

I co z takimi zrobić? Pytanie retoryczne, odpowiedź w tytule wątku, mój wpis nie jest off-topem - to tak dla jasności, żeby ktoś mi zaraz nie zaczął tłumaczyć. Jedyna dobra strona tego typu opisów to ta, że zaczynam coraz większą uwagę zwracać na to, co pakuję "do gwiazdek" moim postaciom.

Leming wrote:Co do tego gracza, o którym piszę w poprzednim poście - mnie się wydaje, że ma jakiś pomysł na postać. świetnie by było, gdyby się nie zniechęcił, zabijać też go nie będę (i wcale nie przede wszystkim dlatego, że "jeśli mógłbyś", a moja postać nie może :wink: ). Ale. Nie wiadomo, czy zagląda na forum. A czy jest jakiś sposób na delikatne wyjaśnienie w grze, że to, co pisze, to jednak przesada? Przecież moja postać nie zapyta jego postaci, czy jego postać ma na czole mały ekranik, na którym się wyświetla, o czym akurat myśli. Moja postać nie wie, co to ekraniki. :wink:

Nie ma sposobu, jeśli ten ktoś nie uważa, że to przesada.
Przykład:
Postać A: *spojrzała na dopiero co przebudzonego* Witaj i ty, młody mężczyzno ... *nie chciała użyć zbyt namiętnych słów, by nie zostać przypadkiem okrzyknięta uwodzicielką miasta X*

Spróbowałam, może za mało delikatnie:
Postać B: „OOC: Proszę, przeczytaj, na forum może, co piszemy w gwiazdkach. Opisujesz tylko i wyłącznie swoje zachowanie, a nie myśli czy przypuszczenia. Dziękuję za uwagę ;)

Odpowiedź:
Postać A: "OOC: Nie pouczaj mnie, jestem nieco doświadczoną graczką ... staram się radzić sobie sama..."

I za chwilę kolejne:
Postać A: "*podała mu ciasteczko, więcej nie mogła mu pomóc, jedyne, co jeszcze zrobiła to krzykła* Coś się z nim dzieje! *i poszła na wzgórza*" oraz
*po chwili w milczeniu przeniosła wzrok na X, starając się zrobić groźną twarz ... no i udało się jej, ale zapewne nie uda się jej nastraszyć Y, a tym prędzej Z...*"

Wymiękłam. Może nie powinnam ooc. Może za bardzo mnie ostatnio wszystko drażni i przesadzam. Może...
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Feb 24, 2008 12:30 am

Villon wrote:Nie ma sposobu, jeśli ten ktoś nie uważa, że to przesada.
Przykład:
Postać A: *spojrzała na dopiero co przebudzonego* Witaj i ty, młody mężczyzno ... *nie chciała użyć zbyt namiętnych słów, by nie zostać przypadkiem okrzyknięta uwodzicielką miasta X*

Spróbowałam, może za mało delikatnie:
Postać B: „OOC: Proszę, przeczytaj, na forum może, co piszemy w gwiazdkach. Opisujesz tylko i wyłącznie swoje zachowanie, a nie myśli czy przypuszczenia. Dziękuję za uwagę ;)

Odpowiedź:
Postać A: "OOC: Nie pouczaj mnie, jestem nieco doświadczoną graczką ... staram się radzić sobie sama..."

I za chwilę kolejne:
Postać A: "*podała mu ciasteczko, więcej nie mogła mu pomóc, jedyne, co jeszcze zrobiła to krzykła* Coś się z nim dzieje! *i poszła na wzgórza*" oraz
*po chwili w milczeniu przeniosła wzrok na X, starając się zrobić groźną twarz ... no i udało się jej, ale zapewne nie uda się jej nastraszyć Y, a tym prędzej Z...*"

Wymiękłam. Może nie powinnam ooc. Może za bardzo mnie ostatnio wszystko drażni i przesadzam. Może...

Czy mogę prosić o podanie danych tych postaci na PM?
Takie wykorzystanie opisów w gwiazdkach jest złamaniem NZ i graczowi z pewnością zostanie zwrócona na to uwaga...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
isis

Postby isis » Sun Feb 24, 2008 10:34 am

Villon wrote:Postać A: *spojrzała na dopiero co przebudzonego* Witaj i ty, młody mężczyzno ... *nie chciała użyć zbyt namiętnych słów, by nie zostać przypadkiem okrzyknięta uwodzicielką miasta X*

O mamo :shock: :shock: :lol: :lol:

Tetro wrote:Wyruszyl w swiat...

Nie wytrzymał we Vlo?
W sumie chyba się nie dziwię :lol:

lacki2000

Postby lacki2000 » Sun Feb 24, 2008 12:47 pm

Villon wrote: krzykła*
:D, mówić "krzykła" można ale nie opisywać, motyla noga, ... "nieco doświadczona graczka".
To może poprawną reakcją byłoby (czytać od góry):
*krzyczy, chwytając się za głowę* AaAA!!! Słyszę jakieś dziwne myśli z głowy (Postać A)! *chwyta oburącz kościaną dzidę i rzuca się na (Postać A)*

no i po chwili "Umiejętnie używając kościana dzida zabijasz Postać A"
*wszyscy wokoło biją brawo, uwolniłaś mieszkańców od natrętnych obcych myśli*

(sorki za nie cantryjską odgórną kolejność czytania)

p.s. nie była to bezpośrednia sugestia zachowania postaci w grze, jedynie hipotetyczna sytuacja nie naruszająca jakichkolwiek zasad lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!

Return to “Ogólne dyskusje”