Chamstwo w Cantr

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sasza

Postby Sasza » Wed Nov 07, 2007 2:27 am

marol wrote:Pipok, Eresan, tak w Cantr, jak i w wielu innych aspektach życia, prawem nadrzędnym jest zdrowy rozsądek. Uważam, że nim właśnie się tutaj pokierowano.

W Cantr przekleństwa w mowie są problemem marginalnym. Przekleństwa użyte sensownie uważam za dopuszczalne, tak jak zdarzają się one w książkach czy filmach. Cantr to też rodzaj opowieści. Sapkowskim zaczytują się małolaty i nikomu przekleństwa w jego prozie specjalnie nie przeszkadzają - bo są użyte w rozsądnych ilościach i proporcjach.

Jeżeli osoba przekroczy pewną granicę to zostanie upomniana. I nie proś nas, byśmy wyznaczali ile wulgaryzmów na godzine jest dopuszczalne. Granicę wyznacza zdrowy rozsądek. Tym bardziej, że inni gracze mają, tak jak w życiu, tak i w grze możliwość samodzielnego rozwiązania tego problemu.

Znaki czy nazwy budynków to inny problem - szpecą one grę, bo są permanentne, nieusuwalne. W prawdziwym życiu znak łatwo można obalić, w grze nie. Dlatego też rozsądne wydaje się usuwanie takich napisów. Myślę, że nikt tego nie zakwestionuje.

myk, i jeszcze nutkę zrozumienia wmieszać, i wszyscy będą zadowoleni :)

pipok- wiesz, wszyscy chcielibyśmy, by było tak, jak opisujesz.
Ale to nie bajka.. Nikt nie potrafi tego przypilnować.

Jeżeli wpadną Ci pomysły na poprawę kultury - to założ proszę nowy temat, i pomyślimy ;)
Choć myślę, że jest całkiem dobrze.

Swoją drogą, mam nadzieje, że dasz mocny przykład w Cantrze.
Ewentualnie także na forum :)

Pozdrawiam. [hihi ;)]
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
matt_

Postby matt_ » Wed Nov 07, 2007 4:48 am

:D:D
frogutka

Postby frogutka » Wed Nov 07, 2007 9:06 am

pipok wrote:
Na marginesie: widać jak wygląda w codziennej praktyce sympatyków cała ta "rewolucja moralna" i "prorodzinność", jaką ma na sztandarach partia, którą Ty sam, na tym forum, w odpowiedziach w tej sprawie, reklamujesz w swojej sygnaturce. Pogratulować.

EOT

Nie moglam sie powstrzymac...ROTFL :lol: :lol: :lol:
Image
Chimaira_00

Postby Chimaira_00 » Wed Nov 07, 2007 10:19 am

Nie śmiejcie się z pipoka, nie siedzi na ircu, to skąd może wiedzieć co Suchy ma do PiSu :P
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.

---
gg - 9243805
Zamia

Postby Zamia » Wed Nov 07, 2007 5:32 pm

Chimaira_00 wrote:Nie śmiejcie się z pipoka, nie siedzi na ircu, to skąd może wiedzieć co Suchy ma do PiSu :P

Ja też nie wiem...powiedzcie, powiedzcie :D *zaczyna się ożywiać*
Arucard

Postby Arucard » Wed Nov 07, 2007 7:39 pm

Niech panienka wejdzie na irca i sie sama dowie :wink:
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Zamia

Postby Zamia » Wed Nov 07, 2007 7:51 pm

"panienka" nie umie :oops: :oops: :oops:
areqeq

Postby areqeq » Wed Nov 07, 2007 8:27 pm

poprowadze za raczke...

wchodzimy na cantr.net

i klikamy Cantr II Discussion Channel

tam pytaj o dalsze instrukcje :]
Your brother's ten times better than you, Jesus loves him more!
GG - 9294048
#define TRUE = 1;
Liczba postaci = TRUE;
Luke

Postby Luke » Wed Nov 07, 2007 8:49 pm

pipok wrote:Chcielibyście, żeby Wasze dzieci wysłuchiwały takich przekleństw w swojej grze? Bez żadnego ostrzeżenia przed i podczas zakładania konta i zaczęciem zabawy, że mogą tu gęsto takie słowa jak "jebana suka", "dziwka", "dupodaja" czy "szmata" latać?!?
Dzięki mnie grają w Cantr co najmniej dwie osoby w wieku poniżej 15 lat.

Pipoku, aż mnie kusi, żeby Ci odpisać pasującymi do Ciebie słowami, których zdecydowanie nie powinni czytać Nieletni. :evil:
Twoje ograniczenie spojrzenia jest przerażające, a zacietrzewienie prosi się o środek uspokajający. *zastanawia sie nad wyborem pomiędzy toporem a okazałym młotem bojowym*

Otóż, kolego Pipok (cóż za wulgarny nick, bleeee, aż się brzydzę go używać. :twisted: Chyba wygwiazdkuję)
Wyobraź sobie, że w tego samego Cantra, co Ty i Eresan, gra również moje Dziecko, mniej niż 15 letnie, płci kobiecej, wrażliwe, wzorowe w szkole i do tego uzdolnione literacko. Zdziwiłbyś się, gdyby ujawniło swoje, znane i mające niemały wpływ na klimat Cantra, postacie. Bo gra już naprawdę całkiem długo.
Uprzedzę Twoje nadęte oburzenie: PD o tym wie i reaguje. Pozytywnie.

Idąc dalej tym tropem, czyta Wasze wypociny o dziwkach i jebanych sukach i jakoś nie przejęła od Ciebie i Eresana tychże słów, którymi próbujecie nas epatować w swoim świątobliwym zapowietrzeniu. Raczej wzbudzacie politowanie u tak młodej osoby, zapewniam Cię. To, że Dziecko zna takie słowa i doskonale wie, co znaczą, wynika z tego, ze chodzi do szkół i ma kontakt z rówieśnikami. Ty też znasz te słowa i wcale nie masz problemu z ich rozumieniem.

Więc przestań już, P***k (bleeee) teatralnie bronić niewinności Małoletnich, bo jesteś żenujący, a Twoje argumenty na kilometr śmierdzą hipokryzją. Albo nie masz pojęcia o młodzieży i wychowaniu, albo jesteś zwolennikiem przemocy psychicznej w imię świętej moralności.

P.S.
Nieletniego Dziecka nie namawiałem do Cantra, ale z wielką radością pozwoliłem grać. Sam już trochę wtedy grając, wiedziałem doskonale, że zetknie się tutaj pewnie z tymi samymi zjawiskami, co w realnym świecie, tylko że wśród graczy o prawdopodobnie znacznie wyższej inteligencji i kulturze, niż na ulicy czy w autobusie.
Oby jak najwięcej takich Nieletnich (czy też Małoletnich, jak tu gdzieś nazwano) w Cantrze.
A Eresany i P***ki (bleeee) niech idą się krzyżykować, zarówno w grze, jak i na forum. Czego wszystkim nam dzisiaj życzę.
pipok

Postby pipok » Wed Nov 07, 2007 9:56 pm

Luke wrote:Twoje ograniczenie spojrzenia jest przerażające, a zacietrzewienie prosi się o środek uspokajający.[...]
Otóż, kolego Pipok (cóż za wulgarny nick, bleeee, aż się brzydzę go używać. :twisted: Chyba wygwiazdkuję)
W słowie "pipok" nie ma niczego wulgarnego. Zostało pożyczone z opowiadania "Elemelek" opublikowanego dawno temu na łamach "Fantastyki", gdzie pełni kluczową rolę.
Luke wrote:Wasze wypociny [..] próbujecie nas epatować w swoim świątobliwym zapowietrzeniu. Raczej wzbudzacie politowanie u tak młodej osoby, zapewniam Cię. To, że Dziecko zna takie słowa i doskonale wie, co znaczą, wynika z tego, ze chodzi do szkół i ma kontakt z rówieśnikami. Ty też znasz te słowa i wcale nie masz problemu z ich rozumieniem.
To, że dziecko zna wulgarne słowa nie oznacza, że powinno być narażane na to, że się ich w jego obecności używa w grze. Dorosły również. Ale pewnie dla Ciebie to bez różnicy, skoro już zna...
Luke wrote:Więc przestań już, P***k (bleeee) teatralnie bronić niewinności Małoletnich, bo jesteś żenujący, a Twoje argumenty na kilometr śmierdzą hipokryzją. Albo nie masz pojęcia o młodzieży i wychowaniu, albo jesteś zwolennikiem przemocy psychicznej w imię świętej moralności.
[..]
A Eresany i P***ki (bleeee) niech idą się krzyżykować, zarówno w grze, jak i na forum. Czego wszystkim nam dzisiaj życzę.
Elm0

Postby Elm0 » Wed Nov 07, 2007 10:10 pm

Luz, panowie. Bo za chwile zaczniecie się tymi o zgrozo przekleństwami obrzucać! :D

Dziwne, że przekleństwa wywołują święte zgorszenie, a morderstwa są całkowicie w porządku. Na stronie startowej Cantra, o ile mnie pamięć nie zawodzi, nigdy nie było punktu o obowiązkowej poprawności politycznej.

BTW Pozdrowienia dla wszystkich, a zwłaszcza dla p. "gdzie mój nerwosol" Milo.
pipok

Postby pipok » Wed Nov 07, 2007 10:16 pm

Sasza, padła już propozycja odpowiedniej informacji dla potencjalnych graczy, zanim założą konto. To jedno. A drugie: są przekleństwa i przekleństwa. Postać w emocjach może przekląć, ale miejmyż trochę szacunku dla siebie. I starajmy się egzekwować ten elementarny szacunek dla nas, dla graczy. Naprawdę PD nie może reagować na ekstremalnie chamskie rynsztokowe odzywki postaci?
Zeźlona postać może się do innej odezwać tak:
- Odwal się, kreaturo!
albo tak:
- Sp* w d* j* sk*!
jedno i drugiem jest odgrywaniem. Jeśli dobrze rozumiem PD, a wydaje mi się, że dobrze rozumiem, to gracz nie zostanie nawet upomniany. Postać się wkurzyła, to mogła kląć w dowolny sposób.
Miaua

Postby Miaua » Wed Nov 07, 2007 10:20 pm

*odsubskrybowuwywuje wątek*
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
koliberek

Postby koliberek » Wed Nov 07, 2007 10:23 pm

*zastanawia się, co Miau właściwie robi*
Miaua

Postby Miaua » Wed Nov 07, 2007 10:30 pm

*Miau o tym nie wie bo juz przeciez odsubskrybnęła wątek :P *
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!

Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image

Return to “Ogólne dyskusje”