Laaaaaagiiiiiiiiiii
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- KVZ
- Players Dept. Member
Po co? Marol jest w ProgD i jest Polakiem. A chyba on to implementował.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- Ula
-
Eresan
- Ula
Cóż, na temat stanu zdrowia wojów i niewojów mogę mieć jakieś pojęcie.
W przeciwieństwie do informatyki i programowania, na których się w ogóle nie znam. A jak się na czymś nie znam i nie mogę napisać niczego konstruktywnego, to staram się nie krytykować tych, którzy się tym zajmują, zakładając, że wiedzą co robią. Kwestia przyzwyczajenia i podejścia do sprawy.
W przeciwieństwie do informatyki i programowania, na których się w ogóle nie znam. A jak się na czymś nie znam i nie mogę napisać niczego konstruktywnego, to staram się nie krytykować tych, którzy się tym zajmują, zakładając, że wiedzą co robią. Kwestia przyzwyczajenia i podejścia do sprawy.

-
Eresan
Ula, ja nikogo nie krytykuje. Chciałbym tylko pograć a nie klikać i kląć na widok zielonego kwadracika na białym polu...
A co do przyzwyczajenia to masz rację. Z tym, że ja przyzwyczaiłem sie do tego że od dłuższego czasu Cantr działał bardzo dobrze i szybko. Niestety teraz, jakoś dziwnie zbieżnie z wprowadzeniem odświeżania, zaczął ponownie chodzić fatalnie a dodatkowo nie przewidywalnie zaznacza mi postacie (o czym już pisałem - niby coś nowego a na samej górze mój tekst który napisałem przed chwilą...?!). Przez co znów muszę klikać, czekać godzinę aż wejdzie - albo się powiesi... *łapie się za głowę*. Po kiego grzyba się tak męczyć jak można wyłączyć to co się ni chu-chu nie przydaje i sprawdzić czy w końcu da się grać. Jeśli coś daje malutki (i to nie dla każdego) plusik a prawdopodobnie to coś daje też wiele wielkich minusów to po jaką cholerę to jeszcze trzymamy??? chyba nie z przyzwyczajenia?
PS - Ludziska! Zróbcie coś z tym!!! Od godziny próbuję nastawić dwa piece a na drugiej postaci czeka fajna rozgrywka...
coś czuję że przejdzie mi przez to ,.... całkiem fajny kawał RPG
Nie chcę się ciąglę wściekać na lagi - chcę POGRAĆ!
Pozdrawiam.
A co do przyzwyczajenia to masz rację. Z tym, że ja przyzwyczaiłem sie do tego że od dłuższego czasu Cantr działał bardzo dobrze i szybko. Niestety teraz, jakoś dziwnie zbieżnie z wprowadzeniem odświeżania, zaczął ponownie chodzić fatalnie a dodatkowo nie przewidywalnie zaznacza mi postacie (o czym już pisałem - niby coś nowego a na samej górze mój tekst który napisałem przed chwilą...?!). Przez co znów muszę klikać, czekać godzinę aż wejdzie - albo się powiesi... *łapie się za głowę*. Po kiego grzyba się tak męczyć jak można wyłączyć to co się ni chu-chu nie przydaje i sprawdzić czy w końcu da się grać. Jeśli coś daje malutki (i to nie dla każdego) plusik a prawdopodobnie to coś daje też wiele wielkich minusów to po jaką cholerę to jeszcze trzymamy??? chyba nie z przyzwyczajenia?
PS - Ludziska! Zróbcie coś z tym!!! Od godziny próbuję nastawić dwa piece a na drugiej postaci czeka fajna rozgrywka...
Pozdrawiam.
- Luke
Masz rację, Eresan. Całe RPG bierze w łeb, bo moja postać jest w miejscu i sytuacji, gdzie powinna być radosna i szczęśliwa, a tymczasem przez lagi jestem tak wściekły, że mam ochote kląć i rzucać najgorszym mięsem. Surowym!Eresan wrote::( coś czuję że przejdzie mi przez to ,.... całkiem fajny kawał RPGNie chcę się ciąglę wściekać na lagi - chcę POGRAĆ!
A teraz światełko w tunelu:
W opcjach Cantra wyłączyłem skrypty Javki, mając nadzieję, że to one odliczają te śmiercionośne sekundki do makabrycznego autoodświeżenia:
JavaScript contents: Disabled.
I miażdżąca machina czasu się zatrzymała. Chyba.
EDIT:
Bzdury w przegladarce związane z autoodświeżaniem zniknęły, ale lagi serwera zostały. Bo to, że ja sobie wyłączę klienta, jeszcze nie znaczy, że oni to wyłączą na serwerze.
- Miaua
- marol
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
- Luke
Marolu Wielki, bez ściemy. Wiesz, co robi chociażby? Jak mi się skończą minutki i mam ZERO, to zostawiam sobie niewylogowaną postać z włączonym autoodświeżaniem.marol wrote:To powiem, że od pewnego czasu licznik jest tylko atrapą, nie odświeża zdarzeń i nic na serwerze nie robi, dla przetestowania lagów właśnie.
I mimo że mam ZERO minutek, przez całe godziny przy każdym przekręceniu licznika (RQ) wskakują mi na stronę nowe zdarzenia. Wszystkie: kto co mówi, robi, bierze, upuszcza.... mówi do mnie na ucho... Przynajmniej jedną postać sobie w ten sposób podglądam za darmo jak się minutki kończą. Co-dzien-nie.
Jest za to ban?
- marol
- Miaua
Ale... jesli to autoodswiezanie jest problemem to czemu tak sie dzieje tylko w czasie tur pływania, łażenia i pracowania?
Ja bym wolała, zeby to byla wina autoodswiezania bo przynajmniej byloby wiadomo co jest przyczyną.
Chociaz z drugiej strony szkoda bo mnie sie to akurat podoba. Ale ja zawsze jestem na bakier
Ja bym wolała, zeby to byla wina autoodswiezania bo przynajmniej byloby wiadomo co jest przyczyną.
Chociaz z drugiej strony szkoda bo mnie sie to akurat podoba. Ale ja zawsze jestem na bakier
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

-
pikolo
Ja mam teorię, że serwer dokonuje przeliczeń nieco wcześniej (tzn. zaczyna je robić przed oficjalnym przeliczeniem), a na koniec wrzuca komplet wyliczeń w tym samym momencie. Lagi są spowodowane przez przeliczenia/spotęgowane przez graczy zmieniających coś w ostatnim momencie przed przeliczeniem, co powoduje wywalenie całej masy wyliczeń i prokuruję dodatkową robotę dla serwa. Proponowałbym dokupienie nowego serwer:) może ściepa?
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
-
matt_
- Miaua
pikolo wrote:Proponowałbym dokupienie nowego serwer:) może ściepa?
Trza zrobić ściepę narodową... i kupić bombę atomową!
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”