Niszczenie kamiennych i drewnianych znaków.

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Avx

Niszczenie kamiennych i drewnianych znaków.

Postby Avx » Tue Sep 11, 2007 10:50 pm

Przydałaby się możliwość zniszczenia starych znaków. Mógłby to być nawet projekt długotrwały, by uniknąć chuligańskich wybryków (powiedzmy: 10 dni, konieczne: kilof i łopata).

Jest np. znak: Republika Czegośtam, podczas, gdy owa Republika już powiedzmy 10 lat Cantryjskich danym terenem nie włada. Czy to nie absurd ? W realu dawno by taki znak wykopali i wyrzucili na śmietnik.

Szczególnie, jeśli teraz byłej Republiki nie lubią :D To tylko przykład, oczywiście !

Wiem, że to szczegół, ale mnie osobiście drażni... Z czasem będzie coraz więcej znaków = coraz większe problemy z nieaktualnymi !
cald dashew

Postby cald dashew » Wed Sep 12, 2007 10:38 am

jestem za ale trwaloby to 20 dni
Image
Image
Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Sep 12, 2007 11:14 am

Kiedyś dałem propozycję żeby znaki były obiektami takimi jak domy czy riksze.Chodzi o to żeby dało się zmieniać im nazwy i ewentualnie przemieszczać je
Eresan

Postby Eresan » Wed Sep 12, 2007 2:10 pm

Zmieniać napisy lub niszczyć w 20-40 dni - Za.

Pozdrawiam.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Wed Sep 12, 2007 4:15 pm

W kilku miejscach co genialniejsi gracze postawili projekty znaków z wrzuconym do nich 1 gramem materiału i wskazówkami gdzie poszli dla swoich kompanów (brzegi Fic, jesli dobrze pamietam i chyba jakies miasto[tyle, ze tam temat był inny]).

Generalnie... Za.
Image
Arucard

Postby Arucard » Wed Sep 12, 2007 4:39 pm

ZA(ile to sytuacji bylo gdy jakis gagatek zrobil znak z nieprawidłową nazwa jakiejs osady)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Sep 12, 2007 10:41 pm

Ja też ZA (generalnie jak nic nie mówię/piszę to jestem za :) ) Przydałoby się też takie zwykłe powolne psucie się (starzenie) znaków wszelakich - od nowego do spróchniałego nieczytelnego :)
Dla lepszego klimatu mogłyby też stopniowo procentowo zanikać literki na znaku, np:
(nowy) Przystań wariatów,
(podniszczony) /rzy_tań wa#i=tów,
(spróchniały nieczytelny) /r%__s/*_ \*#_=t$@ :)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Pyroman

Postby Pyroman » Thu Sep 13, 2007 10:20 pm

Ja proponuje projekt usówania znaków, który powinien trwać 1 dzień o wiele prostrze rozwiązanie..

Tak wiem znajdą się wandale co zaczną rozwalać znaki.. a co w rzeczywistości może tak nie ma??^^
tehanu

Postby tehanu » Thu Sep 13, 2007 10:25 pm

*broni nagrobków swoich świeżo ukrzyżkowanych postaci*
Jeden dzień?! Jak dla mnie troszkę za krótko.

EDIT: żeby nie offtopować to komentarz do posta poniżej:
Cantr jest grą i nie przemawiają do mnie teksty, że w realnym świecie jest tak czy siak. Moim zdaniem projekt niszczenia powinien trwać przynajmniej tyle co budowania.
Last edited by tehanu on Thu Sep 13, 2007 11:00 pm, edited 1 time in total.
Pyroman

Postby Pyroman » Thu Sep 13, 2007 10:30 pm

krótko? w rzeczywistości znaki rozwala się w pare sekund.. ewentualnie minut jak ktoś mniej umięśniony.

Jeden dzień moim zdaniem wystarczy.. zresztą ilość materiałów potrzebnych do wykonania znaku nie jest jakaś trudna do zdobycia.. a kolesia zawsze można odciągnąć od projektu i go zakończyć
cald dashew

Postby cald dashew » Thu Sep 13, 2007 10:49 pm

Pyroman wrote:krótko? w rzeczywistości znaki rozwala się w pare sekund.. ewentualnie minut jak ktoś mniej umięśniony.

Jeden dzień moim zdaniem wystarczy.. zresztą ilość materiałów potrzebnych do wykonania znaku nie jest jakaś trudna do zdobycia.. a kolesia zawsze można odciągnąć od projektu i go zakończyć

nie moze wszystko byc tak realne.. 1 dzien to by wprowadzilo za duzo zamieszania i nie pozwoliloby na zostawienie cos w miare trwalego przez postac...

Wiesz w sumie na sile to i mozna z kopa znak rozwalic drewniany.. poco narzedzia.. Albo chocby jakakolwiek bronia
Image

Image

Image
Avx

Postby Avx » Fri Sep 14, 2007 9:31 am

Pyroman wrote:krótko? w rzeczywistości znaki rozwala się w pare sekund.. ewentualnie minut jak ktoś mniej umięśniony.

Jeżeli dany znak to głęboko wkopany w ziemię znak kamienny, to... Nie byłbym taki pewien :lol:
cald dashew

Postby cald dashew » Fri Sep 14, 2007 9:44 am

Avx wrote:

Jeżeli dany znak to głęboko wkopany w ziemię znak kamienny, to... Nie byłbym taki pewien :lol:

haha fakt .. tym bardzuej jeżeli wkopanie go zajmuje caly dzien :wink:
Image

Image

Image
Besteer

Postby Besteer » Sat Sep 15, 2007 11:48 pm

To dajmy 5 dni. I kilof do kamiennych.
Rozwalenie wymienialne na zmianę napisu. Pomysł z burzeniem znaków jest genialny, według mnie :)
cald dashew

Postby cald dashew » Sun Sep 16, 2007 9:16 am

ale 5 dni to zdecydowanie za malo... jak chcesz zmienic np. nazwe osady to musisz sie wysilic
Image

Image

Image

Return to “Sugestie”