Pozegnanie....

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

tehanu

Postby tehanu » Tue Aug 07, 2007 6:09 pm

Saszo..
Pamiętasz naszą umowę? To oznacza, że teraz ja muszę wcisnąć krzyżyk. Czy tak?

Dziękuję Ci za Budera. To był mój najlepszy okres w cantr. Nigdy później żadna z moich postaci nie dostarczyła mi tylu wrażeń ile Inanna w tamtym czasie ;).
Podziwiam Cię widząc jak bardzo się zmieniłeś. Życzę by było tylko lepiej. Realizacji planów i spełnienia marzeń. I nie zapomnij o nas.. ale nie wracaj. Życie w realu jest ważniejsze.
Powodzenia Sasetko ;)
Sasza

Postby Sasza » Tue Aug 07, 2007 8:06 pm

eh, co dzień gra było niesamowita i gdyby tak każdy mógł mieć taki wątek.. Także Ci dziękuje :)

A umowa - dowód jak dobrze się grało. Teraz ona oczywiście nie jest sensowna... a więc życzę, że jeszcze twoje postacie zakręcą się w niezłe wątki. By to było, jak kiedyś wspomniałaś, książką. Nie logiem.

hm
Później jeszcze muszę coś napisać..

KeVes dobrze napisał: "gra jest zbyt dobra, by przestać w nią grać". Byłem pewien że to prawda. A nuż, życie.. okazało się że za szybko brnie, by co dzień dodatkowo być rozkojarzony postaciami i ich przyjaciółmi. A szkoda..
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Maxthon

Postby Maxthon » Tue Aug 07, 2007 9:21 pm

Ehh Sasza, wielka szkoda....
Ale nie myśl sobie, że tak łatwo się od nas uwolnisz. Ta gra jest jak narkotyk, zobaczysz odpoczniesz trochę i jeszcze zatęsknisz za tą zieloną gierką.
Także czekamy z niecierpliwością na Twój powrót. :wink:
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Tue Aug 07, 2007 11:01 pm

Ja nie wiem, ja chyba nie mam PRAWDZIWEGO życia w realu, że mi czasu starcza... No nic, powodzenia na starej drodze życia Sasza ;) I tak wrócisz, jak już wielu napisało.
Image
Sztywna

Postby Sztywna » Wed Aug 08, 2007 12:00 pm

*wytrzeszcza oczy, przeciera je kilkadziesiąt razy, po czym stwierdza, ze chyba wyjdzie na spacer, bo ma jakieś przywidzenia*

Nie, *wzdycha ciężko* teraz to już się kompletnie załamałam... :(
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
Elm0

Postby Elm0 » Wed Aug 08, 2007 5:21 pm

Welcome in the real world. :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
lacki2000

Postby lacki2000 » Wed Aug 08, 2007 7:41 pm

Mozna też wypracować kompromis. Cantr pochłania sporo czasu gdy chce się wycisnąć jak najwięcej RP ze swoich postaci dlatego też niektórzy całkowicie rezygnują z gry. Kompromisem w takim przypadku jest granie jedną postacią - czasu na jej odgrywanie mamy wystarczająco no i szara okrutna rzeczywistość zwana realem też nie jest przez nas zaniedbywana. Dodatkowo nie wykorzystujemy nieswiadomie wiedzy z innych równoległych naszych postaci ;)
Zatem drogi Szasza - wystarczy jedna dobra postać dzięki której poswięcisz dziennie 10 a nie 120min :)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
dika2

Postby dika2 » Wed Aug 08, 2007 7:56 pm

Sasza musi odpocząć ale ja wierze że wróci. a jedna postać to chyba troszkę nudno no chyba że byłby jakiś fajny watek ale ten nie zdarza sie każdej postaci (niestety).
Matix

Odchodz&#281;

Postby Matix » Tue Aug 14, 2007 8:53 pm

--------------------------------
Mars:
Post tymczasowo edytuje - nie minelo 4 dni od smierci Twoich postaci, i nie mozesz do tego czasu ujawniac informacji o ich smierci. Gdy 4 dni uplyna, sam wkleje Twoj post w to miejsce ponownie, lub mozesz zrobic rowniez to osobiscie. Dziekuje, i prosze o przestrzeganie zasad nawet po zakonczeniu gry.

Po niemal 700 dniach gry zalogowałem się na konto i nacisnąłem krzyżyk. Pierwsza moja postać urodziła się dnia 1294 – był to Matix I. Teraz jest dzień 1988. Odeszłam uśmiercając siedem postaci. Matixa (II), Gotherika, Kannę, Kreona, Sepię, Krelę, Żorka. Prócz tego miałem kilkanaście innych postaci: Matixa (I), Matixis, Morta, Farestosa, Colnę, Torkę, Szamana, Koris, Tancerzam Usula i Ribana. Opowiadanie historii każdego z nich mijałoby się z celem.

Odchodzę. Powodów jest kilka. Wyjeżdżam za granicę do Belgii na prawie dwa miesiące. Nie chciałem pozostawiać po sobie martwych dusz i nie miałem komu pozostawić swoich postaci. Były tez inne powody. Uśmierciłem siebie na forum. Byłem zły na ludzi, którzy bez żadnego mocniejszego powodu spowodowali odejście bardzo wartościowych ludzi, którzy nadawali kształt światowi Cantra. Dzięki nim gra była ciekawa. Odszedł Gnom, WojD, Agnieszka. Ludzie do których żywiłem większy lub mniejszy szacunek. Moderatorom Cantra jednak to nie przeszkadzało. Na ich miejsce pojawiły się rzesze nowych graczy – noobów, dzieci neostrady, trolli i innych elementów marginesu. Niewielu z nich potrafiło utrzymać grę na należytym poziomie. Postacie przemyślane i wystudiowane zostały zastąpione przez rozgadane, dobrze opisywane matoły, które nie potrafiły jednak wypełnić swoje życie niczym głębszym.
Z drugiej strony większość postaci stworzyłem z mocnym pomysłem, który do niedawna realizowałem. Sepia założyła zakon, który miał się przerodzić w nowy ruch religijny. Zadbałem o zaplecze intelektualne. Matix napisał niejedną opowieść. Zadbałem o jakość wypowiedzi. Kanna śpiewała pojedyncze wiersze. Zadbałem o piękno. Nie brakowało mi potknięć. Zwłaszcza przez pierwsze sto dni gry. Ma na sumieniu wiele wykroczeń, które tłumaczę jedynie własną głupotą i brakiem doświadczenia. Nigdy jednak nie znalazłem się w rankingu osób docenionych. Moja praca została trochę niezauważona.
Niedawno opuściłem forum w nadziei, że mi to pomoże. Żywiłem urazę do Cantryjczyka za jego „polityczne” decyzje.
Kolejnym powodem jest coraz większe zaangażowanie w sprawy tego świata. Cantr jest światem nierzeczywistym, a ja wracałem do „reala”. Zacząłem pisać, myśleć, rozwijać swoją filozofię. Założyłem niedawno politycznego bloga w którym poruszam tematy moralności, polityki, filozofii i sztuki. Dwa z moich felietonów zostały opublikowane w pewnym lokalnym medium: www.miastowroclaw.pl„Śladem zagubionych pojęć...” oraz „Święto czy żałoba? Powstanie Warszawskie ‘44”.

Odchodzę! Może kiedyś wrócę i przywrócę do życia niektóre postacie. Może stworzę nowe.

Życzę wam przyjemnej gry. Może będzie do czego wracać. Mam nadzieję…

Matix

PS. Dwie prośby. Jedna do moderatorów. Niestety wkrótce wyjeżdżam i nie jestem w stanie dotrzymać zasady 4 dni. Proszę o zrobienie dla mnie wyjątku i nie kasowanie tego posta. Druga sprawa – chętnie pojawię się na zjeździe Cantryjczyków jeśli takowy się odbędzie. Kontaktować się można ze mną przez maila – mbli1@wp.pl, albo przez Bziura, który jest moim bratem.

Matix 1294 1490 Polski
Matixis 1294 1503 Polski
Matix 1295 1988 Polski
Gotherik 1297 1988 Polski
Mort 1302 1500 Polski
Kanna 1304 1988 Polski
Farestos 1318 1496 Polski
Colna 1318 1502 Polski
Torka 1320 1507 Polski
Kreon 1320 1988 Polski
Sepia 1320 1988 Polski
Szaman 1325 1812 Polski
Krela 1326 1988 Polski
Koris 1327 1484 Polski
Tancerz 1329 1498 Polski
Usul 1539 1771 Polski
Riban 1621 1940 Polski
Żork 1949 1988 Polski
http://www.matix.salon24.pl
keisha

Postby keisha » Tue Aug 14, 2007 9:19 pm

Jakoś smutno mi się zrobiło... Może dlatego, że zaczynaliśmy w tym samym czasie i jedną z pierwszych postaci, którą poznałam był Matix.

Zdarzyło mi się spotkać też inne, trzeba przyznać że miałeś zapał do gry :)

Żegnaj i powodzenia.
nemo49

Postby nemo49 » Tue Aug 14, 2007 10:02 pm

Robię dla ciebie wyjątek Matix i przerywam milczenie bo nie mogę się nie pożegnać ...Czuję ogromny smutek i żal że kolejny ze starej gwardii się wykrusza. Postaraj się wrócić, proszę. Zgadzam sie że gra zmienia się na niekorzyść ale może kiedyś .. kto wie ? A kto jak nie my ma tego przypilnować ?* śmieje się sam z siebie *
Elm0

Postby Elm0 » Wed Aug 15, 2007 12:14 am

A zawsze mi się wydawało, ze Sangwinus też był twój :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Regis

Postby Regis » Wed Aug 15, 2007 6:18 am

O dziwo znalem tylko trzy postacie z tej listy, ale za wszystkimi bardzo przepadalem :wink:

Szkoda, ze odchodza kolejni gracze, z ktorymi kojarzyc mi sie bedzie zawsze moj 'start' w swiecie Cantra....
Echo

Postby Echo » Sun Aug 19, 2007 6:16 am

Przyszedł moment, żebym wreszcie sobie sobie powiedziała kim i czym jestem...
Zdawało mi się, że mogę znaleźć w cantr coś, czego brakowało mi w rl... Ja... nie znalazłam - a w zamian; na nowo odkryłam ból poznawania i ból rozczarowań...

Ale w rl - tam zrobić mogę dużo więcej. Staram się i robię, co mogę dla ludzi.
A cantr- to pozory. I co smutniejsze, nie okazał się lekką lekturą do poduszki.

Pozdrawiam, echo...

P.S. Musiałam edytować ten post, bo nie mogłam nawet spokojnie wrócić do tej strony. ;)
Last edited by Echo on Tue Aug 21, 2007 8:57 am, edited 1 time in total.
matero

Postby matero » Sun Aug 19, 2007 6:36 am

Prawie dwa lata w Cantr...
Ale wszystko ma swój kres. Dlatego pora się pożegnać i podziękować wszystkim za wspólną grę. Cantr dał mi trochę radości, ciekawych przeżyć i ciekawych obserwacji już nawet nie w grze, a w realnym życiu. Był wreszcie sposobem na nudniejsze godziny w pracy i być może tego będzie mi trochę brakować... Decyzję jednak przemyślałem, a mam teraz taki okres w życiu, że chwila wydała mi się najodpowiedniejsza.

Życzę wszystkim wielu wspaniałych chwil w Cantr. I jeszcze wspanialszych w prawdziwym życiu. Pozdrawiam i powodzenia!

Return to “Ogólne dyskusje”