Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue May 08, 2007 7:03 pm

Kobiety powinny sie cieszyc ze ich nikt nie postarza slowem "ponad" :P
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Wed May 09, 2007 12:57 pm

Już to raz zgłaszałem, chyba nawet w tym topicu.
keisha

Postby keisha » Tue May 15, 2007 12:50 pm

Wykonałam skrzynkę kwiatową glinianą, teoretycznie powinno dać się w niej hodować zioła i kwiaty. Jednak nic się nie da z nią zrobić - brakuje ikonki umożliwiającej założenie projektu.
robin_waw

Postby robin_waw » Tue May 15, 2007 2:53 pm

keisha wrote:Wykonałam skrzynkę kwiatową glinianą, teoretycznie powinno dać się w niej hodować zioła i kwiaty. Jednak nic się nie da z nią zrobić - brakuje ikonki umożliwiającej założenie projektu.

Tez założyłem projekt takiej skrzynki (jeszcze nie jest zrobiona) i własnie w DB widziałem ze jest taka skrzynka i nie działa :(
myszaq

Postby myszaq » Tue May 15, 2007 4:13 pm

wszystko powinno byc naprawione, sprawdzcie prosze i dajcie znac, czy mozecie zakladac projekty.
keisha

Postby keisha » Tue May 15, 2007 5:04 pm

Ikona się pojawiła, projekty da się zakładać. Mam dać znać jak coś urośnie? ;-)
Mattan

Postby Mattan » Mon May 21, 2007 9:46 am

# ostrze stalowego rylca [steel drawknife blade]
# ostrze stalowego tasaka [steel froe head]
# ostrze stalowego toporka [steel hatchet head]
# głowica stalowego zaczepu [steel peavey head]
# stalowy nóż tokarski [steel lathe blade]

Te półprodukty w menu są jako elementy broni. Można przenieść?
No chyba że 20-letni mężczyzna atakuje cię stalowym zaczepem i oprócz ran zostajesz przymocowany i nie możesz się poruszać na 3 dni. :D
Qwertuid

Postby Qwertuid » Fri Jun 01, 2007 3:33 pm

Gram już od jakiegoś czasu w cantr ale coś takiego pierwszy raz mi się przytrafiło, czy to jest błąd ?

Do 13 dzisiaj wykorzystałem wszystkie minuty, od 14 się zalogować w ogole nie mogłem w końcu udało mi się o 17 zalogować ale nie doładowało mi 200 minut i co to znaczy że mam czekać aż do jutra ? Bez sensu.
bast

Postby bast » Fri Jun 01, 2007 3:42 pm

Qwertuid wrote:Gram już od jakiegoś czasu w cantr ale coś takiego pierwszy raz mi się przytrafiło, czy to jest błąd ?

Do 13 dzisiaj wykorzystałem wszystkie minuty, od 14 się zalogować w ogole nie mogłem w końcu udało mi się o 17 zalogować ale nie doładowało mi 200 minut i co to znaczy że mam czekać aż do jutra ? Bez sensu.

to znaczy ze krotko jeszcze grasz
gratuluje, przeszedles wlasnie chrzest lagowy
:lol:

ciesz sie ze baza sie nie cofnela o kilka dni, juz mialam taka wizje jak cantr zniknelo z powierzchni netu na kilknascie minut :roll:

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Qwertuid

Postby Qwertuid » Fri Jun 01, 2007 4:14 pm

hmmm tzn że nie tylko ja tak mam, czy po prostu doładują ale później. Czy muszę czekać do jutra do 14 ?
bast

Postby bast » Fri Jun 01, 2007 4:19 pm

juz sa
czesc przeliczen tez juz nadgonila

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Qwertuid

Postby Qwertuid » Fri Jun 01, 2007 4:25 pm

A z czym są związane te lagi, bo czasami elegancko śmiga, a czasami nie da sie grać ? W robocie mam net 3M a w domu 1/4M więc widzę że nie jest to wina łącza. Tzn że serwer jest słaby, czy wynikiem tego są błędy aplikacji.

I sądzę że to co wyświetla np 54graczy było ostatnio online to jest to tylko odnośnie danej strefy czasowej ?

Ciekaw jestem ile tysięcy osób razem ze wszystkimi strefami gra w Cantr - bo jak bardzo dużo to pewnie zapewne jest to też tego wina ze serwery są czasem nader obciążone.
Obakusan

Postby Obakusan » Fri Jun 01, 2007 4:53 pm

na angielskim forum pisali cos chyba ze to kwestia zachowania sie zwierzat i przeliczania tego wszystkiego, czy cos tak.
do tego dochodza okresowe, przejsciowe problemy roznorakie
robin_waw

Postby robin_waw » Fri Jun 01, 2007 9:34 pm

Ilość osób wyświetlana to jest ilość graczy aktywnych przez ostatni kwadrans (nie mylić z postaciami) i nie jest ich kilka tysięcy tylko dokładnie tylu co widzisz bez względu na strefy czasowe
Regis

Postby Regis » Tue Jun 05, 2007 4:00 pm

Chcialbym zglosic buga, ktory polega na tym, ze po oddokowaniu statkiem i wybraniu kierunku (predkosc 100%) statek nie przemieszcza sie. Wedle moich szacunkow powinien juz przemiescic sie dwukrotnie, a tymczasem stoi. Poprzednio pomoglo ponowne zadokowanie i oddokowanie, ale to meczace oraz czasochlonne... Aha, zdarzylo mi sie to dwukrotnie w przypadku tego samego statku, rakera.

Return to “Ogólna pomoc”