Laaaaaagiiiiiiiiiii

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Avx

Postby Avx » Sat Apr 28, 2007 9:45 pm

Image

Gratulacje, panie Marol... *kłania się*
Quijo

Postby Quijo » Sat Apr 28, 2007 11:09 pm

Teraz jeszcze tylko sam wróć do gry, by miałeś świetne postaci :)
http://www.gks-murcki.com
KilDar

Postby KilDar » Sun Apr 29, 2007 6:41 am

Quijo wrote:Teraz jeszcze tylko sam wróć do gry, by miałeś świetne postaci :)

coś Ci się pokręciło albo nie znałeś tak naprawdę...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Xajan

Postby Xajan » Sun Apr 29, 2007 10:26 am

Tekst który napiszę, jest skierowany do "programistów" którzy tak bardzo się napocili by mnie stąd spławić

Miałem się już tu nie wypowiadać. Ale nie mogłem się powstrzymać by nie zacytować słów waszego kolegi:

"I to właśnie przez takich dupków programistom się odechciewa poprawiania gry. "

Więc poco miałem proponować jaką kolwiek pomoc wam przy poprawianiu tej gry skoro wy nie potrzebujecie żadnej pomocy.

PS. Czy jestem dzieckiem hmmm? dziwne ze dzieckiem nazywam mnie osoba która bardziej dziecinnie się zachowuje ode mnie, która jak na swój dorosły wiek nie zna kulturalnego sposobu dyskusji - tylko jak młodzieżowy szczyl cwaniakuje obraźliwymi tekstami (próbując wejść komuś na ambicje).

PS2. Darowałem sobie wymiennianie innych powodów z których gra może przymulać bo jest ich z pewnością dużo więcej niż mógłbym wymienić - jednak to nie świadczy o tym że nie znam się na tym. To tak jak by szydzić z osoby która powie że rower składa się z ramy. To jest po prostu kwestia postrzegania, ale sądziłem że rozmawiam na tyle z inteligentnymi osobami że wiedzą, że każde zdanie można rozumieć na minimum 5 sposobów. Ale widzę że zaślepiła was mściwość i akurat wybrali, ten który wam najlepiej odpowiadał.

Żal mi tylko tego że takie osoby reprezentują grono programistów tej gry. No ale cóż najwidoczniej lubicie tworzyć litą grupę do której nie dopuszczacie nikogo. Egoizm do potęgi, tylko pogratulować.

PS3. Jak chcecie możecie mnie zbanować bo i tak odechciało mi się już zaglądać na to forum. Jak by była taka możliwość to sam wykasował bym sobie konto. Bo nie warto tutaj w ogóle wchodzić (pisze o forum jak by ktoś nie wiedział). [/b]
marol

Postby marol » Sun Apr 29, 2007 10:35 am

Xajan wrote:Ad4. Innej przyczyny nie widzę z perspektywy usera jak kwestia tego ze komunikacja z serwerem jest albo do bani albo zdecydowanie za dużo zapytań BD jest realizowanych w jednostce czasu.
Rozumiem, że hasło "Innej przyczyny nie widzę" miało oznaczać "widzę również inne przyczyny, ale ich nie powiem, bo się sami domyślicie". Niestety jak widzisz, rzucanie hasełkami wyczytanymi gdzieś po necie o "zapytaniach w jednostce czasu" nie robi tutaj silnego wrażenia.
Xajan wrote:(...) odechciało mi się już zaglądać na to forum.
Życzymy konsekwencji. I powodzenia na zbliżających się maturach.
Danio

Postby Danio » Sun Apr 29, 2007 2:05 pm

Xajan wrote:jest skierowany do "programistów" którzy tak bardzo się napocili by mnie stąd spławić

No pewnie, nie mieli nic innego do roboty tylko spławiać jednego użytkownika. Musisz, wiedzieć, że było już więcej ludzi takich jak ty. Może dlatego Robin tak mocno zareagował.

Xajan wrote:...ale sądziłem że rozmawiam na tyle z inteligentnymi osobami że wiedzą, że każde zdanie można rozumieć na minimum 5 sposobów.

A twoje nawet na więcej. Przestań się wymądrzać! Cantr jak każda inna gra powstaje, napotyka na trudności, pokonuje je, później znowu napotyka na inne, i znowu je pokonuje. I nic w tym dziwnego, że te działania mogą się wydawać zbyt wolne. Ci ludzie mają własne życie i nie dostają tysiaków chociaż ich gra warta jest więcej od "hiciorów" typu "bij, zabij, bierz". Dlatego nie dziw się, że Robin wkurzył się z powodu nowego, który nawet nie wskazując paluszkiem stwierdził, że skrypt jest do bani. Może miał trudny dzień? Może tak, bo raczej nie powinien się tak wkurzać, takich jak ty było już na forum dużo.

Xajan wrote:Żal mi tylko tego że takie osoby reprezentują grono programistów tej gry. No ale cóż najwidoczniej lubicie tworzyć litą grupę do której nie dopuszczacie nikogo. Egoizm do potęgi, tylko pogratulować.

I właśnie potwierdziło się to, co mówiłem. Już takich tekstów się dużo można naczytać. A zresztą po jakie licho ProgD ma dopuszczać byle kogo. Może ciebie wpuszczą, żebyś im łaskawie paluszkiem pokazywał "to jest do bani, a to jeszcze gorsze". Wielki żal!
Arucard

Postby Arucard » Sun Apr 29, 2007 2:25 pm

Właśnie przez takich jak on atmosfera na forum jest psuta :/
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Quijo

Postby Quijo » Sun Apr 29, 2007 2:32 pm

KilDar wrote:
Quijo wrote:Teraz jeszcze tylko sam wróć do gry, by miałeś świetne postaci :)

coś Ci się pokręciło albo nie znałeś tak naprawdę...

No nie znałem, ale jak czasem widzę, że jakaś postać po tylu latach wypytuje jeszcze o kowala Sole to postać chyba zła nie była
http://www.gks-murcki.com
KilDar

Postby KilDar » Sun Apr 29, 2007 4:33 pm

miał najlepszy cennik w żelazie i stali w 'starych czasach'... to tłumaczy tą całą sławę i rozgłos ;)
co prawda moje postaci mogły się przekonać że ten cennik swoje a prawo rynku swoje, no ale widniał on na pewno w wielu miejscach przenoszony pocztą pantoflową i ściągał wielu... choć ilu tak naprawdę udało się wtedy pohandlować we Vlo* zgodnie z tymi cenami to już inna historia :)
samego kowala nie znałem prawie wcale ale te postaci pana M, z którymi przyszło mi się bliżej zetknąć zrobiły na mnie negatywne wrażenie z różnych powodów... może gdyby nie był w PD odebrałbym je trochę bardziej z przymrużeniem oka, kto wie :)
dlatego popieram jego powrót do programowania, do samej gry w sumie też... ale pod warunkiem że nie ponowi pracy w PD :)
choć oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania i osądu :)
marol

Postby marol » Sun Apr 29, 2007 5:20 pm

KilDar wrote:dlatego popieram jego powrót do programowania, do samej gry w sumie też... ale pod warunkiem że nie ponowi pracy w PD :)
Naprawdę? Pozwolisz mi wrócić do gry? Ale do PD już nie? Zauważyłem, panie K., dziwną prawidłowość - nie lubili mnie ci, którym się do tyłka dobrałem.

Twoje dwa ostatnie posty odbieram jako co najmniej niegrzeczne, i nie zmienią tego emotikony na końcu każdego zdania. A tak w ogóle to co to ma wspólnego z lagami? Nigdy nie pretendowałem do miana wyśmienitego gracza pod względem RPG, zdaję sobie sprawę z moich niedoskonałości. Rozumiem też twój stosunek do mnie i chęć wetknięcia mi szpilki przy każdej okazji... ale chyba to nie czas ani miejsce.
Eresan

Postby Eresan » Sun Apr 29, 2007 5:27 pm

No bójcie się Boga panowie! Bywam na forum od... pewnego czasu i wielu przyjaciołom pokazywałem to forum jako przykład tego że na forum może być kulturka i poszanowanie innych. Zaczynacie zmieniać nie tylko moje zdanie... :( Pax! Pax! Pax!

Pozdrawiam
Artur

Postby Artur » Sun Apr 29, 2007 5:41 pm

no wiecie co... a dzie sa bluzgi i zlorzeczenia? jak juz sie jechac to na calego :lol: :P
KilDar

Postby KilDar » Sun Apr 29, 2007 7:56 pm

popieram, nic mi do pozwalania... nie czytasz uważnie :)
reszta nieważna,
a emotki wyrażają mój aktualny wyraz twarzy, więc są takie jak i moje podejście do sprawy, nie spinaj się tak...

acha, a żeby nie było że nie w temacie, to łagi są, tyle że ciut rzadziej i ciut mniej uciążliwe, bo krócej trwają ale są i dalej denerwują jak przeszkadzają akurat kiedy ma się chwilkę na grę
Arucard

Postby Arucard » Sun Apr 29, 2007 8:15 pm

No troche mi rozwaliły pewną sytuacje ale naprawiło się ją
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Leming

Postby Leming » Mon Apr 30, 2007 7:51 am

Rzeczywiście, w sobotę i niedzielę wieczorem chodziło nieco felernie. Fascynujące to wszystko.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”