Slady na ziemii

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Slady na ziemii

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 18, 2007 1:37 pm

Chciałbym by w zakładce Miejsce pojawiła sie taka duza ikonka "oko",chyba wiecie o co mi chodzi.
Po jej naciśnięciu zobaczymy czy ktos z danego miejsca odchodził lub przychodził(dokąd szedł i skąd przyszedł),czy robił to na piechote czy jakims pojazdem(i jakim).
Opisy te będa ułożone w porządku chronologicznym i jesli chodzi o osoby poruszajace się na piechotę to będą utrzymywać sie nazwyzej kilka dni a pojazdem dłuzej choć nie wiecej niz rok cantryjski(jesli w PD sie postaraja to ciężar bedzie miał wpływ na ten czas).

Oczywiscie w duzym i często odwiedzanym miejscu ślady nie będą mieć znaczenia ale jesli ktos przebudził sie w jakims odludnym miejscu lub przez takie podróżuje,jesli za kims idzie i liczy się czas to będą nie do ocenienia.
marol

Re: Slady na ziemii

Postby marol » Wed Apr 18, 2007 1:51 pm

w.w.g.d.w wrote:Sytuacją w których cantryjczyk nie ma szansy poradzic sobie bez PD mowimy NIE!
:shock:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 18, 2007 2:51 pm

marol wrote:
w.w.g.d.w wrote:Sytuacją w których cantryjczyk nie ma szansy poradzic sobie bez PD mowimy NIE!

Dziekuje za ciekawy,fascynujacy i na temat komentarz.
:)
Danio

Postby Danio » Wed Apr 18, 2007 9:14 pm

No dobrze, wszystko ładnie i pięknie, ale w jaki sposób można rozpoznać osobę po odcisku jej stopy? Już lepiej, żeby po śladach można było poznać człowieka i zwierzęcia, pojazdy, oraz czas, który upłynął od zostawienia śladów. Ale ogólnie jestem za.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Wed Apr 18, 2007 10:22 pm

:?
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
darek

Postby darek » Wed Apr 18, 2007 10:42 pm

Cantryjczyk wrote:

:?

Ale on chciał dobrze dla ciebie Cantryjczyku, tylko imię z małej litery napisał :D :lol:
darek

Postby darek » Wed Apr 18, 2007 10:48 pm

Co do śladów jestem za, tylko jak ktoś już powiedział powinno być widać czy to człowiek czy pojazd, czy szeroki ślad czy wąski i jaki świeży mniej więcej.
myszaq

Postby myszaq » Thu Apr 19, 2007 1:04 am

:evil:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Apr 19, 2007 9:39 am

Danio wrote:No dobrze, wszystko ładnie i pięknie, ale w jaki sposób można rozpoznać osobę po odcisku jej stopy? Już lepiej, żeby po śladach można było poznać człowieka i zwierzęcia, pojazdy, oraz czas, który upłynął od zostawienia śladów. Ale ogólnie jestem za.

No to przeciez napisałem że mozna rozpoznac czy ktoś szedł piechota czy pojazd tędy przejeżdzał i jaki to był.A nawet ską ktoś przyszedłm i dokąd ktoś pojechał.Można też dodać na jak bardzo świerzy ten ślad wygląda.
Nie oczekujcie ze ślady będą imiennie podpisanie :lol:
myszaq wrote:

:evil:

Nie pierwszy raz mi na to zwracaja uwagę ale bywam uparty. :twisted:
Miło jednak ze podbijacie temat chociaż to tylko offtop.
Danio

Postby Danio » Thu Apr 19, 2007 6:46 pm

Zle cię zrozumiałem.

tropienie śladów wrote:Widzisz świeże ślady na drodze x. Człowiek, który je zostawił przechodził tą drogą kilka dni temu.

Tak to według mnie wygląda.
gawi

Postby gawi » Thu Apr 19, 2007 7:48 pm

Całkiem fajny i zarazem pozytywny pomysł....jestem za
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Apr 19, 2007 7:55 pm

Calkiem niefajny i zarazem malo pozytywny pomysl, jestem przeciw
(jesli w PD sie postaraja to ...
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Arucard

Postby Arucard » Thu Apr 19, 2007 8:15 pm

Tak jak się PD postara :shock: Ludzie PD nie zajmuje się tego typu rzeczami tylko ProgD!A pomysł według mnie pomysł warty rozpatrzenia ale da się bez niego obejść,chociaż byłoby to pomocne w ściganiu przestępców.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Danio

Postby Danio » Thu Apr 19, 2007 8:35 pm

Arucard wrote:...byłoby to pomocne w ściganiu przestępców.

Masz rację. Szukanie śladów może nie jest jakimś niecierpiącym zwłoki dodatkiem, ale bardzo urozmaici grę. A może powstanie w Cantr agencja detektywistyczna?

Cantryjczyk wrote:Calkiem niefajny i zarazem malo pozytywny pomysl, jestem przeciw

Jakieś argumenty?

Cantryjczyk wrote:
(jesli w PD sie postaraja to ...

Skoro już mowa o wnoszących wiele do tematu wypocinach to: :shock:
Mattan

Postby Mattan » Thu Apr 19, 2007 9:22 pm

Danio wrote:
Cantryjczyk wrote:Calkiem niefajny i zarazem malo pozytywny pomysl, jestem przeciw

Jakieś argumenty?

Patrzysz na ziemię i widzisz że stu ludzi przeszło tedy w ciągu ostatnich dwu dni i zadeptali wszystko co sie da nie mówiąc o 11 rykszach, 6 motorach i 2 samochodach. Ale ty jako super tropiciel rozpoznajesz każdy trop osobno. Bzdura.

Return to “Sugestie”