Dryfujaca lodka.

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

patrykd

Dryfujaca lodka.

Postby patrykd » Sun Apr 15, 2007 9:23 am

Witam serdecznie.

Mój problem jest następującego typu:
Jak mogę przechwycić dryfującą łódkę? Mam inną łódkę i łom.
Zaznaczam, że łódź ta dryfuje od wielu lat i właściciel prawdopodobnie nie żyje. Wiem, że nie da się niczym zadokować do łódki ale czy nie byłoby łatwiej, gdyby można było zadokować do nich inną łódką?

Pozdrawiam - Patryk
bast

Postby bast » Sun Apr 15, 2007 9:27 am

nie mozesz w zaden sposob

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
patrykd

Postby patrykd » Sun Apr 15, 2007 9:44 am

A czy warto wrzucic ten temat w sugestie?
Wydaje mi sie, ze to podchodzi pod bug...
bast

Postby bast » Sun Apr 15, 2007 9:47 am

czy warto nie wiem
ale bug to nie jest
tak mialo zdaje sie byc
do dartera tez niczym nie mozna zadokowac

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Apr 15, 2007 9:49 am

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=8098

Rubcie szum w tym temacie, to jest nikla szansa ze przyniesie to jakis efekt.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
patrykd

Postby patrykd » Sun Apr 15, 2007 9:55 am

Cantryjczyk wrote:http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=8098

Rubcie szum w tym temacie, to jest nikla szansa ze przyniesie to jakis efekt.

Dobrze dobrze ale tamten temat zaczal sie ponad rok temu i jakos nie przynioslo to zadnego efektu. Wiec mamy siedziec cicho i czekac az ktos wpadnie na genialny pomysl?
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Apr 15, 2007 10:54 am

Mozesz robic co chcesz, ale jedyny sposob by wplynac na zmiany w cantr, to pisanie o tym na forum. Pisanie na angielskim forum ma wieksze szanse na sukuces. A zasady sa takie, ze nie tworzy sie nowych tematow jesli istnieja juz stare z tym zwiazane. Gdybys to zrobil dostalbys tylko opiernicz. Wiec ten link i komentarze w tamtym temacie, to najlepszy i jedyny sposob by zwiekszyc szanse na wprowadzenie tego typu poprawki. Przeciez Cie nie oklamuje, podalem wszystko na jak na tacy.

Ewentualnie mozesz tez sie irytowac, narzekac, spamowac i podejmowac dyskusje z nami tutaj ktorzy i tak nie mamy na to wszystko zadnego wplywu. Nic to nie zmieni w cantr, zwiekszy sie niepotrzebny balagan na forum, ktorego u nas nikt juz praktycznie nie kontroluje. No i kilka osobom ktore sie zaangazuja skoczy cisnienie, ostatecznie nic z tego nie wyniknie. Innych efektow raczej nie bedzie.
Danio

Postby Danio » Sun Apr 15, 2007 1:15 pm

Cantryjczyk wrote: A zasady sa takie, ze nie tworzy sie nowych tematow jesli istnieja juz stare z tym zwiazane. Gdybys to zrobil dostalbys tylko opiernicz.

A na starych tematach dostajesz opiernicz za nekromancję :) .

patrykd wrote:Wydaje mi sie, ze to podchodzi pod bug...

Nie wydaje mi się. Jest to raczej jeden z absurdów, które zdarzają się w Cantr. Tak samo dziwna jest niemożliwość zjadania surowego mięsa, kiedy z konsumpcją surowych ziemniaków nie ma najmniejszego problemu. Męczenie PD nic nie da, i tak mają pewnie wiele rzeczy na głowie. Zawsze możesz męczyć ich na privie aż zaimplementują to dla świętego spokoju, ale wątpię w taką możliwość. Zapomnij lepiej o tej łódce!
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Apr 15, 2007 1:54 pm

Po zalogowaniu sie na konto w cantr jest taki link jak: Przejście na stronę Departamentów. W innych miejscach tez mozna poczytac jakie sa departamenty i jaki jest ich zakres obowiazkow.

Ludzie, to nie pierwszy raz gdy widze opinie, ze PD to jakas elita rzadzaca ta gra. PD to nie sa admini odpowiedzialni za wszystko. Nigdy tak nie bylo i nie jest! Departament graczy to tylko jeden z departamentow, wcale nie najwaznieszy, ani nie majacy wiele do gadania. Mamy bardzo niewdzieczne zadanie, dotyczace edukowania o Najwazniejszej Zasadzie i dbania by byla ona przestrzegana w grze. I cholercia przestancie wreszcie wyć do PD w zwiazku ze wszystkim co sie wam w grze nie podoba.

Edit: nie zirytowalem sie niczym co pojawilo sie w tym watku, jedynie przypomnialem sobie o tym glupim pogladze ze w cantr sa gracze i PD-admini. Macie tu jeszcze linka do krotkiego opisu po polsku co i jak.
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Ze ... 5%82_Cantr
Danio

Postby Danio » Sun Apr 15, 2007 2:57 pm

Cantryjczyk wrote:Ludzie, to nie pierwszy raz gdy widze opinie, ze PD to jakas elita rzadzaca ta gra.

Jak naczytałem się tekstów "proszę PD o wprowadzenie..." to też tak pomyślałem o nich. Sądząc jednak po wielu postach z tego forum PD jest uważane za "gości od wszystkiego" i pewnie wiąże się to z przykrościami ze strony poirytowanych graczy.
Maxthon

Postby Maxthon » Sun Apr 15, 2007 5:57 pm

Nie zapominajmy, że są dwa departamenty PD, czyli Players Departament i ProgD, czyli Programing Departament... i to bardziej ProgD ma możliwość zmian w grze. PD ma za zadanie ściganie naginaczy NZ, ot taka Policja Cantr ;) więc kierowanie do PD próśb o wprowadzenie tego, czy owego raczej mija się z celem.

Return to “Ogólna pomoc”