Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Maxthon

Postby Maxthon » Thu Mar 29, 2007 10:16 pm

Jak nie zmniejszyć prędkość to chociaż zwiększyć ilość surowców potrzebnych do jego zbudowania. Bo ludzie przychodzą do wioski zarobić na materiały na slupa i za szybko się na niego dorabiają :twisted:

Edit:
A prędkość slupa wcale nie jest o połowę mniejsza niż szabrownika. Prędkość slupa to 5000 jednostek a szabrownika 6000 jednostek (wg. Wiki). Slup powinien mieć góra 3000 jednostek.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Mar 30, 2007 11:11 am

Predkosci to pikus.Najpierw trzeba zracjonalizowac transport.
Widzial ktos zeby jednoczesnie pedalowac na rowerze czy rikszy lub wioslowac na lodce i robic cos innego?Gdyby to zmieniono to nagle zagle i silniki na statkach nabraly by sensu (moze tez przyspieszyly statki) a na niektorych statkach mozna by uzywac ich zamiennie,w zaleznosci czy mamy paliwo czy nie tak jak za dawnych czasow w Realu gdy silniki parowe stawialy swe pierwsze kroki w transporcie morskim i nie byly zbyt wydajne.

A jak komus nie podoba sie ze jego galeon jest za wolny niech zlapie wieloryba,zaprzegnie i wio! :wink:
Tak a propos,kiedy bedzie mozna przewozic zwierzeta pojazdami (zwlaszcza miedzy wyspami) i pojazdy ladowe pojazdami wodnymi????
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Mar 30, 2007 1:26 pm

Elm0 wrote:Ja chcę coś co lagi zmniejszy...

Zmniejszenie prędkości slupa to załatwi. Jak Master Blaster (jak mu tam.... Chris?) :D zmniejszy prędkość slupów, wtedy większość graczy się zdenerwuje i naciśnie taki mały krzyżyk na dole strony. Będziesz miał spokój przez około 3 tygodnie, bo potem i tak wrócą :twisted:
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Mattan

Postby Mattan » Fri Mar 30, 2007 1:33 pm

Płynę sobie płynę slupem na inny kontynent a tu ni z tego ni z owego slup mi zwalnia i zanim dopłynę zdycham z głodu. :twisted: :twisted: :twisted:

EDIT: O nareszcie głos rozsądku poniżej. :)
Last edited by Mattan on Fri Mar 30, 2007 3:57 pm, edited 1 time in total.
Villon

Postby Villon » Fri Mar 30, 2007 2:33 pm

Ale co Wy z tym slupem? :shock:
Zostawcie slupa w spokoju! Chyba, żeby przyśpieszyć :P
Eresan

Postby Eresan » Fri Mar 30, 2007 5:04 pm

Nie chodzi mi przynajmniej o zwolnienie slupa ale o przyśpieszenie Galeonu (niby najlepszy, najdroższy statek a nikt go nie urzywa...), który ma przeca najwięcej żagli. Nie powinien tracić albo niedużo przy obciążeniu. Tak mi sie wydaje. Po to jest i jest do tego taki drogi żeby był wyjątkowy a samo to ze bierze trochę więcej niż szybki szabrownik moim zdaniem nie wystarcza. Sami spójżcie jak mało jest galeonów... praktycznie urzywane są niemal tylko slupy i szabrowniki - to juz oznacza że cos nie do końca jest w porządku, albo z tymi, albo z pozostałymi statkami.

Pozdrawiam.
domeq

Postby domeq » Fri Mar 30, 2007 5:35 pm

Eresan wrote:Nie chodzi mi przynajmniej o zwolnienie slupa ale o przyśpieszenie Galeonu (niby najlepszy, najdroższy statek a nikt go nie urzywa...), który ma przeca najwięcej żagli. Nie powinien tracić albo niedużo przy obciążeniu. Tak mi sie wydaje. Po to jest i jest do tego taki drogi żeby był wyjątkowy a samo to ze bierze trochę więcej niż szybki szabrownik moim zdaniem nie wystarcza. Sami spójżcie jak mało jest galeonów... praktycznie urzywane są niemal tylko slupy i szabrowniki - to juz oznacza że cos nie do końca jest w porządku, albo z tymi, albo z pozostałymi statkami.

Pozdrawiam.

Galleon ma tez inna wade. Moze dokowac wylacznie do portu... teraz nawet srednio bogate miasta i nawet niektore osady posiadaja juz wlasne porty, jednak nawet to nie powoduje ze galleony sa czesciej uzywane. No ale... szabrownik tez ma ta wade, a mimo to :wink:

Galleon nie powinien byc najszybszym statkiem, jednak predkosc 4k jednostek... :? to za malo. Predkosc 5,5k lub 6k (bez obciazenia) powinna byc predkoscia bazowa.

No i tak jak wspomniane powyzej - wspolczynnik zmniejszania sie predkosci od ilosci ladunku musi byc bardzo niewielki.
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Mar 30, 2007 9:47 pm

Typowo egoistyczne spojrzenie graczy :) Wszyscy chcą aby im ułatwić, ale wszyscy się oburzają gdy chcemy zabrać. Proszę was, naprawdę myślcie bardziej obiektywnie. Ja też mam slupy. I dlatego wiem, że są za dobre.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
keisha

Postby keisha » Sat Mar 31, 2007 5:57 am

Slupy nie są za dobre. Nie da się w nich radia zbudować ;-)

Z resztą z obciążeniem nie pływają wcale szybko, ładowności też nie mają rewelacyjnej, już się kilka razy denerwowałam jak mi się surowce nie chciały zmieścić.

Ewentualnie można by zmienić koszt jego budowy, na przykład żeby wymagał większej ilości żelaza.
domeq

Postby domeq » Sat Mar 31, 2007 7:22 am

keisha wrote:Ewentualnie można by zmienić koszt jego budowy, na przykład żeby wymagał większej ilości żelaza.

Albo tkaniny na zagle... bo z czego ta zaglowka je ma, to ja nie wiem :wink:
Elm0

Postby Elm0 » Sat Mar 31, 2007 9:06 am

Nie ma żagli, statki są kierowane siłą woli. A jakby wprowadzali to musieliby dla wszystkich jednostek to zrobić. :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
domeq

Postby domeq » Sat Mar 31, 2007 9:20 am

Elm0 wrote:Nie ma żagli, statki są kierowane siłą woli. A jakby wprowadzali to musieliby dla wszystkich jednostek to zrobić. :P

Dla wszystkich, ale zaglowych. Lodka, lodz wioslowa, tratwa, dluga lodz - te chyba kijami albo wioslami sa odpychane? :P
tehanu

Postby tehanu » Sat Mar 31, 2007 9:25 am

Elm0 wrote:Nie ma żagli, statki są kierowane siłą woli. A jakby wprowadzali to musieliby dla wszystkich jednostek to zrobić. :P

Ja tam tkam magiczny żagiel, a potem wzbudzam magiczny wiatr i jakoś się ślizga ;)
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Mar 31, 2007 9:55 am

Ja proponuje przywrócenie na kole widoczności ( nie wiem jak to nazwac ) skrótów miedzynarodowych, bo jak widze te wywijasy do góry nogami w styłu poł-wsch... Zupełnie bez sensu, a tak sie przynajmniej co głupsi gracze doedukują.
Eresan

Postby Eresan » Sat Mar 31, 2007 11:25 am

Wybacz Averus, może jestem głupi, ale w swej głupocie nadal wierzę iż żyję w Polsce. Jak chcesz być "mądry" i wyedukowany to zapraszamy na angielskojęzyczne ziemie.

PS. Jak nie będziesz wiedział który polski skrót co oznacza to napisz do mnie PW - wytłumaczę.

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sat Mar 31, 2007 11:29 am, edited 1 time in total.

Return to “Sugestie”