Tworcy notatek, które zainteresowaly was w grze...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy czytasz notatki znalezione przez Twoje postacie?

Tak, wszystkie
65
38%
Staram sie czytac, ale nie mi sie chce
64
37%
Rzadko, cos musi mnie bardzo zainteresowac
40
23%
Nie, nigdy, lub bardzo rzadko
4
2%

Total votes: 173
ushol

Postby ushol » Wed Nov 22, 2006 6:23 pm

Nie znam królowej Egwene...

A i o Tomasie Hobbesie nie slyszalem... :P
Image
Image
Federacja RP
tehanu

Postby tehanu » Wed Nov 22, 2006 6:29 pm

Nie Ty jeden Ushol..
Mam dokładnie tak samo..

Postby Gender » Wed Nov 22, 2006 7:23 pm

O matko... No nie zartujcie...
nowy kamienny mlotek wrote:
Egwene Krolowa Vlotryan

Zapadla w spiaczke z ktorej nigdy nie wyszla. Choc sa tacy, ktorzy twierdza, ze umarla z glodu to jednak jest nieprawda. Przed smiercia otrzymala kilogram ryzu ale bylo dla niej za pozno.

Egwen to jedna z barwniejszych postaci polskiej strefy. Zyla stosunkowo dlugo i aktywnie nie liczac ostatniego okresu spiaczki.
Miela wiele pomyslow, ktore zostaly zrealizowane w Vlotran.

Co ciekawe to pierwsza wirtualna smierc, ktora przezywala nie tylko moja postac ale i ja. Gdy Egwen odeszla poczulem sie jakbym naprawde stracil kogos bliskiego, kogo dlugo znalem.

Nie ma innej gry na swiecie, ktora pozwalala by na wczucie sie tak w role by wirtualne emocje staly sie emocjami realnymi.

Ja mogę dopowiedzieć, że była to postać, ktora razem z Gogo i Bartłomiejem uczyniła z Vlotryan miasto znane wszędzie.
W trójkę postanowili stworzyć rewolucyjne jak na tamte czasy (wobec wszędzie panującej anarchii) nowoczesne państwo prawa z konstytucja i ustawami, które były dłuższe niż kilka linijek w notkach rozsianych to tu, to tam.

To, że teraz powstały nowe miasta i państwa, w dużej mierze było zasługą sukcesu Vlotryan, a ich zasady i prawa są wzorowane na jego prawie, obejmującym tak szeroki zakres jak prawo karne, obywatelskie, bankowe, ustawy regulujące armię i flotę (ktore moim zdaniem pozwoliło Vlotryan na najszybsze i największe odkrycia geograficzne w polskiej strefie) i inne ciągle tworzone.

Egwene potrafiła swym autorytetem skłaniać ludzi do społecznych postaw i do bezinteresownej pracy na rzecz wszystkich, potrafiła ich zjednoczyć wielkich projektach (np. budowy ratusza czy floty) sprawiając że każdy czuł się dumny będąc obywatelem Vlotryan. Jest też chyba pierwszą osobą, której pogrzeb obchodzono tak uroczyście

A co najważniejsze... zaraziła ideą Wielkiego Vlotryan swych nastepców!

Chyba ze mowicie o swoich postaciach...
Last edited by Gender on Wed Nov 22, 2006 7:25 pm, edited 1 time in total.
WojD

Postby WojD » Wed Nov 22, 2006 7:24 pm

Cóż... Hobbes był (jest?) wielkim żeglarzem, podróżnikiem i odkrywcą w ang. strefie - a znany jest przede wszystkim jako twórca Encyklopedii, która wielu wersjach i kompilacjach jest dostępna niemal we wszystkich anglojęzycznych lokacjach.

Natomiast Królowa Egwene rządziła ongiś Vlotryan, gdzieś tak w okolicach dni 1200 - 1350 (chyba...) - jej partnerem i następcą był Sir Robert.
==============
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Nov 22, 2006 7:33 pm

Ja jeszcze pamiętam rządy Egwene więc zdaje mi się, że zmarła gdzieś koło 1400 dnia, ale głowy nie dam.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
ushol

Postby ushol » Wed Nov 22, 2006 7:50 pm

No ja niestety zaczalem około dnia 1370... do tego jedna postac na *fic, a druga na D*... po roku sklepałem dwie anstepne postaci, ale tam jedna na Eelran, a druga znow na fic... Dopiero przy nastepnej parze na V* sie dostalem, a to juz byl dzien ok 1417... (apropos druga postac z pary wyladowqala na fic :) )

ps. na szczescie w czwartej parze udało mi się ominąć fic... :d
Image

Image

Federacja RP
Rydygier

Postby Rydygier » Wed Nov 29, 2006 9:35 am

Wielkie brawa dla Xeny, której dzieła malarskie i literackie, w tym poradnik krawiecki, są fundamentem kannabijskiej kultury...

Postby Gender » Wed Nov 29, 2006 11:00 am

Dla zainteresowanych... z watku o interesujacych smierciach. (Gracze o swoich postaciach)

nitefyre wrote:Oh and there's also Captain Thomas Hobbes, who committed editorial suicide because of the passing of his lifelong companion and confidante, in order to combat the spectres and ghosts that were on Sring Sri
Marczak

Postby Marczak » Wed Nov 29, 2006 12:22 pm

Podpisuję się pod postem Rydygiera, twórczosc prezentowana przez postac Xeni jest doskonała i obszerna oraz ciągle się rozrasta. Nie każdy potrafi tak rysowac. Gratulacje.
AUTO

Postby AUTO » Wed Nov 29, 2006 5:33 pm

Gratulacje dla gracza grającego Borysem za piękną mapę i jej miniaturkę.

Coś czuję, że na podstawie tej mapy powstanie wiele innych :)
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Dec 06, 2006 12:34 am

Teoria o pochodzeniu wysp Vl*rian, Zhishmos, Eelrani i Fic autorstwa Paxata z Estragonu

Przyznam się szczerze, że rozwaliła mnie ta notatka. Autor doszukał się naprawdę ciekawych prawidłowości w układzie wysp. Szkoda, że nie rozwinął tematu, możnaby do tego barwną opowieść dopisać. Ale i tak jest nieźle, gratuluję!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elm0

Postby Elm0 » Wed Dec 06, 2006 5:57 pm

Może i notatka ładna, ale teoria mocno naciągana. Czekam na naukową polemikę z Paxatem :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Milo

Postby Milo » Sat Dec 30, 2006 1:30 pm

Z okazji konca roku postanowilem odswierzyc kilka przyjemnych tematow

Malarstwo Xeni vel Xeny. Chyba jednak nie jest to fundament kultury Kannabi ale te rysunki sa naprawde fajne i doskonale oddaja klimat tego portu. No i dzieki Xenie jest to chyba jedyne miasto majace galerie sztuki :)
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sat Dec 30, 2006 2:58 pm

Milo wrote: No i dzieki Xenie jest to chyba jedyne miasto majace galerie sztuki :)
Polemizowałbym ;) Ale miło wiedzieć że kolejne osady rozwijają się kulturalnie a nie tylko technologicznie.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Milo

Postby Milo » Sat Dec 30, 2006 3:03 pm

Biblioteki widzialem ze trzy bodaj... Ale nigdzie nie widzialem budynku przeznaczonego glownie dla obrazow. To mam na mysli piszac o galerii sztuki

Return to “Ogólne dyskusje”