Wiara, tolerancja, wolnosc
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- ActionMutante
- Elm0
- Quijo
- Susel
- Rusalka
Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła)
spalcie mnie na stosie
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Quijo
- ushol
- Quijo
-
Milo
- ActionMutante
- Rydygier
Obcy wrote:Rydygier wrote:No cóż. Jeśli tak, to duża część społeczeństwa się myli i tyle. Nie ma tu o czym dyskutować. Błądzić jest rzeczą ludzką. Ułomność nie usprawiedliwia, ona wyjaśnia. Wyjaśnia zarówno skorumpowanie niektórych policjantów jak i słabości pewnych księży, lecz wina pozostaje winą.
ROFL, super tłumaczenie. No ale przecież rolą duszpasterzy jest ludzi prowadzić, aby nie błądzili. A oni robią dokładnie odwrotnie. Utwierdzają ich w tym błędzie. Przeceż cały ceremoniał kościelny np. całowanie biskupa w pierścionek w trakcie bierzmowania wywyższa kler.
Tak. Taka jest między innymi rola duszpasterzy. Dlatego właśnie ich grzechy tak szkodzą Kościołowi. Wbrew temu jednak, co piszesz, wielu wypełnia swe powołanie. Tłumaczenie jest dobre, bo prawdziwe. Własciwie nie wiem, o co Ci chodzi...
- Rydygier
ActionMutante wrote:Uwazam, ze z takim konformizmem nalezy walczyc! Odpusty- NIE!
Czlowiek, jesli juz wierzy, powinien czynem "dobrym" odkupowac swoje "grzechy". A koscioly nalezy spalic.
No to załóż swoją własną religię. Nic prostrzego. A od Kościoła, jeśli Ci nie pasuje, się odstosunkuj. Spalić? Zastanów się czasem nad sobą, na przykład skąd w Tobie taka nienawiść do myślących inaczej niż ty. Prezentujesz "mentalność stosów".
- Mattan
Rusalka wrote:Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła)spalcie mnie na stosie
Quijo wrote:Tez kiedys myslalem o dyskotece w kosciele Smile
Według panującego na tym forum zwyczaju. Nic nowego nie wymyśleliście przejedźcie się np. do Holandii tam sporo takich pomysłow zrealizowano.
- docent
Action ... kurs czytania ze zrozumieniem
Urban chciał, ale mu nie wyszło. W Holandii i bodajże Niemczech zdażają się tego typu akcji, łacznie ze squatem w Holland. A parę imprez w Św. Janie to było takich, że hmmm.. zdjęcia do druku się nie nadają i jest to jak najbardziej czynny kościół RK w Polsce 
- Rusalka
Mattan wrote:Rusalka wrote:Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła)spalcie mnie na stosie
Quijo wrote:Tez kiedys myslalem o dyskotece w kosciele Smile
Według panującego na tym forum zwyczaju. Nic nowego nie wymyśleliście przejedźcie się np. do Holandii tam sporo takich pomysłow zrealizowano.
Wiem. Nie piszę wcale, że to był mój pomysł. Po prostu zajarałem się nim, jak grałem w Vampire: Bloodlines, w którym pojawia się wspaniały klub w gotyckim kościele. Do tego klub nazywał się "Konfesja"
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”