Wiara, tolerancja, wolnosc

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

ActionMutante

Postby ActionMutante » Fri Nov 24, 2006 7:18 pm

Uwazam, ze z takim konformizmem nalezy walczyc! Odpusty- NIE!
Czlowiek, jesli juz wierzy, powinien czynem "dobrym" odkupowac swoje "grzechy". A koscioly nalezy spalic.
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Elm0

Postby Elm0 » Fri Nov 24, 2006 10:03 pm

I co niby tym spaleniem udowodnisz? Nic.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Quijo

Postby Quijo » Fri Nov 24, 2006 10:07 pm

ActionMutante wrote:A koscioly nalezy spalic.

Tu sie zgodze w 100%
http://www.gks-murcki.com
Susel

Postby Susel » Fri Nov 24, 2006 10:19 pm

Zgodze sie ze instytucja kosciola nie jest najbardziej udana, ale dlaczego odrazu spalic? Nawet jesli wylaczyc koscioly z dzialalnosci, nie trzeba ich palic.
EDIT: Palic, palic, co my jestesmy, ksieza? :P
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Nov 24, 2006 10:27 pm

Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła) :twisted: spalcie mnie na stosie
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Quijo

Postby Quijo » Fri Nov 24, 2006 10:31 pm

Tez kiedys myslalem o dyskotece w kosciele :)
ushol

Postby ushol » Fri Nov 24, 2006 10:31 pm

Wyobrażam sobie te koncert na ołtarzu... *uśmiecha się w myślach*
Image
Image
Federacja RP
Quijo

Postby Quijo » Fri Nov 24, 2006 10:33 pm

I zakonnice na rulkach :D
No juz wam nie bede tutaj spamowal wiecej, dyskutujcie sobie
Milo

Postby Milo » Fri Nov 24, 2006 10:42 pm

Rusalka wrote:Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła) :twisted: spalcie mnie na stosie

Dlaczego mamy Cie palic na stosie. Zreszta nasz sw. Jan juz dosc blisko klubu jest :wink:
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Nov 25, 2006 3:13 am

Jesli chodzi o klub w kosciele, to ubiegl was chlopcy Urban. A co do tego spalenia, to tak se od niechcenia palnalem... Ale gdyby sie nad tym zastanowic...
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Rydygier

Postby Rydygier » Sat Nov 25, 2006 11:20 am

Obcy wrote:
Rydygier wrote:No cóż. Jeśli tak, to duża część społeczeństwa się myli i tyle. Nie ma tu o czym dyskutować. Błądzić jest rzeczą ludzką. Ułomność nie usprawiedliwia, ona wyjaśnia. Wyjaśnia zarówno skorumpowanie niektórych policjantów jak i słabości pewnych księży, lecz wina pozostaje winą.

ROFL, super tłumaczenie. No ale przecież rolą duszpasterzy jest ludzi prowadzić, aby nie błądzili. A oni robią dokładnie odwrotnie. Utwierdzają ich w tym błędzie. Przeceż cały ceremoniał kościelny np. całowanie biskupa w pierścionek w trakcie bierzmowania wywyższa kler.

Tak. Taka jest między innymi rola duszpasterzy. Dlatego właśnie ich grzechy tak szkodzą Kościołowi. Wbrew temu jednak, co piszesz, wielu wypełnia swe powołanie. Tłumaczenie jest dobre, bo prawdziwe. Własciwie nie wiem, o co Ci chodzi...
Rydygier

Postby Rydygier » Sat Nov 25, 2006 11:25 am

ActionMutante wrote:Uwazam, ze z takim konformizmem nalezy walczyc! Odpusty- NIE!
Czlowiek, jesli juz wierzy, powinien czynem "dobrym" odkupowac swoje "grzechy". A koscioly nalezy spalic.

No to załóż swoją własną religię. Nic prostrzego. A od Kościoła, jeśli Ci nie pasuje, się odstosunkuj. Spalić? Zastanów się czasem nad sobą, na przykład skąd w Tobie taka nienawiść do myślących inaczej niż ty. Prezentujesz "mentalność stosów".
Mattan

Postby Mattan » Sat Nov 25, 2006 12:28 pm

Rusalka wrote:Kościoły to zwykle najokazalsze obiekty architektury. Ewentualnie można je zaadoptować do innej funkcji (zawsze marzyłem o klubie nocnym w dawnym budynku gotyckiego kościoła) :twisted: spalcie mnie na stosie

Quijo wrote:Tez kiedys myslalem o dyskotece w kosciele Smile

Według panującego na tym forum zwyczaju. Nic nowego nie wymyśleliście przejedźcie się np. do Holandii tam sporo takich pomysłow zrealizowano.
docent

Postby docent » Sat Nov 25, 2006 1:21 pm

Action ... kurs czytania ze zrozumieniem :) Urban chciał, ale mu nie wyszło. W Holandii i bodajże Niemczech zdażają się tego typu akcji, łacznie ze squatem w Holland. A parę imprez w Św. Janie to było takich, że hmmm.. zdjęcia do druku się nie nadają i jest to jak najbardziej czynny kościół RK w Polsce :)
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Nov 25, 2006 1:27 pm

Mattan wrote:

Quijo wrote:Tez kiedys myslalem o dyskotece w kosciele Smile

Według panującego na tym forum zwyczaju. Nic nowego nie wymyśleliście przejedźcie się np. do Holandii tam sporo takich pomysłow zrealizowano.

Wiem. Nie piszę wcale, że to był mój pomysł. Po prostu zajarałem się nim, jak grałem w Vampire: Bloodlines, w którym pojawia się wspaniały klub w gotyckim kościele. Do tego klub nazywał się "Konfesja" :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”