Ubranie - dwie sztuki odziezy tego samego typu?

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

keisha

Ubranie - dwie sztuki odziezy tego samego typu?

Postby keisha » Sat Oct 28, 2006 8:11 pm

Mam pewien problem z ubraniem.

Rozumiem, ze postac moze nosic tylko jedna sztuke odziezy tego samego typu, jak na przyklad pierscionek.
Nie probowlalam nigdy zakladac wiecej i nie mam jak tego sprawdzic. Ale z tego co jest napisane w wiki, gdy probuje sie zalozyc druga rzecz tego samego typu, to ta pierwsza laduje w inwentarzu.

W przypadku mojej postaci jest troche inaczej. Miala zalozone boa z pior (czyli odziez typu szalik) i zalozyla naszyjnik. Ale tego naszyjnika nie widac. To znaczy, ja go widze gdy zagladam w opis postaci ale inni juz nie. Po zdjeciu boa naszyjnik staje sie widoczny.

Na logike to sie wszystko zgadza, ale ze Cantr nie zawsze jest logiczny, wiec sie dziwie ;-) Czyli jesli zaloze bielizne to tez bedzie niewidoczna dla innych?
Jesli tak to dziala, to moze wcale nie widac, ze ma sie sukienke jesli na nia jest zalozony plaszcz?

Jesli to bylo gdzies opisane a ja nie znalazlam to przepraszam za klopot :)
Mattan

Postby Mattan » Sat Oct 28, 2006 9:38 pm

Tak to od niedawna wprowadzone jest, że ubrań pod spodem nie widać.
Artur

Postby Artur » Sun Oct 29, 2006 6:54 am

:| ale gupie... nikt nie bedzie robil bielizny teraz...
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sun Oct 29, 2006 7:51 am

Artur wcale to nie jest głupie. Głupio to wyglądało jak baba miala długi płaszcz i na tym stanik. To co ona ten stanik miła na wierzchu że go widziałeś? Chciecie realizmu to macie :P

Poza tym przecież nie musi być widać tych ubrań. To jest poprostu dla RP. Jeżeli chcesz realistycznie odgrywać swoją postać to ona powinna dążyć do tego by zapewnić sobie bieliznę, szczególnie gdy ma już jakąś częśĆ garderoby typu płaszcz. Nie noszenie nic pod długim płaszczem nasuwa skojarzenia z pewnymi panami co to lubią rozchylać poły tego płaszcza ;) Poza tym wyobraź sobie swoją Cantryjską dziewczynę... Wchodzicie do pokoju... Ona najpierw zrzuca płaszcz, później zdejmuje sukienkę odsłaniając bieliznę... A dalej to już sam się domyślaj;)

Brawo za tą poprawkę!
keisha

Postby keisha » Sun Oct 29, 2006 8:41 am

Rozumiem, dzieki za odpowiedz.

Powinny byc jakies ostrzezenia albo cos ;-) bo to w sumie zrobilam na prozno.
Milo

Postby Milo » Sun Oct 29, 2006 8:50 am

Dlaczego na prozno? Przydaja sie stroje na rozne okazje :D
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Oct 29, 2006 2:22 pm

Mam dwie sugestie.

1. Postac ktora ma na sobie ubranie powinna sie domyslac co widac a czego nie. Ubranie niewidoczne dla innych powinno byc opisane szarym kolorem zamiast bialym.

2. Da sie robic lusterka do teleskopow. Potrzebne jest szklo, srebro i szlifierka. Przydaloby sie zrobic normalne lustra, jako przedmioty lub nawet meble.

xxxx-xx.x widzisz jak dwudziestoletnia kobieta przeglada sie w lustrze

albo

xxxx-xx.x przegladasz sie w lustrze. Widzisz dwudziestoletnia kobiete. Ona ma na sobie:
- ...

Bo na razie to nie mozna siebie zobaczyc :) A glupio pytac innych czy widza ci majtki lub buty.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Oct 29, 2006 3:18 pm

No co ty?

dwudziestoletnia kobieta mówi: Eeee, widać mi majtki?
dwudziestoletni mężczyzna: raczej, że widać, fajne stringi mała! :)

A może nie...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Oct 29, 2006 4:22 pm

Niektorym postaciom glupio pytac, innym nie. To juz sprawa postaci. Ty lepiej sie zainteresuj tymi dwoma powyzszymi pomyslami.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
keisha

Postby keisha » Sun Oct 29, 2006 5:09 pm

Cantryjczyk wrote:Postac ktora ma na sobie ubranie powinna sie domyslac co widac a czego nie. Ubranie niewidoczne dla innych powinno byc opisane szarym kolorem zamiast bialym.

No wlasnie, tego bardzo brakuje w obecnej sytuacji.
Ten pomysl z bialym i szarym kolorem jest bardzo dobry.

Bo tak na logike, to najpierw pomyslalam, ze w momencie gdy klikam na zielona kropke przy imieniu postaci, to powinno byc widac wszystko. A gdy spogladam na postac przez menu "ludzie" i wybranie ikony z buzka, to powinno byc widac to co jest na wierzchu, czyli to co widza inni.
Ale pomysl z podswietleniem niektorych czesci garderoby jest lepszy.

Lusterko tez jest niezle, chociaz z tym srebrem to nie bedzie takie latwe do zrobienia :-/
Rydygier

Postby Rydygier » Tue Nov 21, 2006 3:58 pm

A jak to jest ze "współnoszeniem ubrań"? Czy można nosić na przykład jednocześnie podkoszulek, koszulę, kamizelkę, płaszcz i pelerynę?
Mattan

Postby Mattan » Tue Nov 21, 2006 4:22 pm

Niezupełnie niektóre się gryzą i jak jedno wkładasz to ci się samo zdejmuje. Czasem trochę nielogiczne jest np. spotkałem sie że nie można futrzanego bikini i futrzanego płaszcza równocześnie założyć. :) Pewnie grozi przegrzanie. Na pewno płaszcz i peleryna ci sie pogryzą i podkoszulek z koszulą chyba też, ale to na logikę. Oczywiście cantryjską. :D
NiKnight

Postby NiKnight » Tue Nov 21, 2006 10:30 pm

<spam>

To znaczy, że moja postać nie będzie mogła wyglądać jak hero? Tzn. nosić majtki na pozostałym ubraniu tak jak Superman? :cry:

</spam>
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Ogólna pomoc”