Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elm0

Postby Elm0 » Thu Oct 19, 2006 4:30 pm

Gulczak wrote:A może wprowadzić możliwość wypadków drogowych? Na mniejszych drogach, gdyby mijały się dwa pojazdy, a osoba kierująca byłaby czymś zajęta istniałoby prawdopodobieństwo wypadku. Byłoby dość małe, aby wypadki były rzadkością. Na lepszych drogach to prawdopodobieństwo by malało (powiedzmy 30% na ścieżce, a 5% na autostradzie). Taki wypadek powodowałby 10-20% uszkodzeń ciała kierowcy, oraz bezpowrotnie traciłoby się losową ilość surowców, nie przekraczającą 20% ogólnej ilości.

P.S. To nie jest żart 8) :P

W takim razie to jest niezamierzony żart. Beznadziejne :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 22, 2006 3:22 pm

naroiło mi się w głowie pomysłów i muszę je z siebie wyrzucić:
:arrow: gliniane garnki - nikt chyba nie uzywa kamiennych, bo trzeba dłuta
:arrow: pułapki - wchodzisz do pomieszczenia i bum! 5 obrażeń. służy taz jako alarm, bo jak wypali to trzeba znowu uzbroić. to tylko luźny pomysł
:arrow: zmiana nazwy "projekty" na np. "czynności" Czemu? bo w RL słowa "projekt" nie używamy tak jak w Cantr. nowi zamiast mówić skończyłem projekt szycia powiedzą skończyłem szyć
:arrow: ser i twaróg jako wydajna żywność lecznicza - nikt teraz chyba nie robi tych produktów, bo sie nie opłaca.
edit:
:arrow: więcej rodzajów "tubusów" (tych obudów do lornetek itp.) bo szukanie miedzi i niklu po całej wyspie z 15 kilo żelaza i stali w plecaku jest śmieszne. tak samo jak mosiądz robiony z niklu a nie z cynku, ale to szczegół.
Last edited by in vitro... on Mon Oct 23, 2006 3:51 pm, edited 1 time in total.
cantr się posypał
Mattan

Postby Mattan » Sun Oct 22, 2006 4:09 pm

Ta glina jest zdecydownie niewykorzystana. Jednak garnki z gliny trzeba być wypalać. Mozna by np. lepianki z gliny robić no i cegły wreszcie itp.
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Sun Oct 22, 2006 5:06 pm

A ja mam taka propozycje, zeby dodac cos takeigo jak 'Automatyczne wysylanie raportow na maila'. Czesto jest tak, ze ktos 'zbiera' raporty, a przez powiedzmy dwutygodniowy brak internetu traca kilka(nascie) raportow ktorych nie da sie juz odzyskac. Gdyby byla opcja automatyczneog wysylania, to nie trzebaby nic przyciskac, codziennie raport sam by sie wysylal.
Elm0

Postby Elm0 » Sun Oct 22, 2006 7:21 pm

Gliniany garnki - tak oczywiste że aż można się zdziwić czemu tego jeszcze nie ma :D
Co do pułapek, jak na moje oko raczej srednio przydatne, chociaż to zależy z czego chcesz je robić
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 22, 2006 8:36 pm

mi jednak najbardziej zależy na trzecim - zmianie projekty na coś innego

edit: zapomniałem o tym:
:arrow: więcej rodzajów "tubusów" (tych obudów do lornetek itp.) bo szukanie miedzi i niklu po całej wyspie z 15 kilo żelaza i stali w plecaku jest śmieszne. tak samo jak mosiądz robiony z niklu a nie z cynku, ale to szczegół.
cantr się posypał
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Oct 22, 2006 8:42 pm

Zgadzam się. Jest to dość nienaturalne.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
ushol

Postby ushol » Sun Oct 22, 2006 9:25 pm

Nawet ze skury wyprawionej możnaby to porobić (gruba skóra jest dosyć twarda)
Image
Image
Federacja RP
marol

Postby marol » Sun Oct 22, 2006 9:54 pm

dstankiewicz wrote:A ja mam taka propozycje, zeby dodac cos takeigo jak 'Automatyczne wysylanie raportow na maila'. Czesto jest tak, ze ktos 'zbiera' raporty, a przez powiedzmy dwutygodniowy brak internetu traca kilka(nascie) raportow ktorych nie da sie juz odzyskac. Gdyby byla opcja automatyczneog wysylania, to nie trzebaby nic przyciskac, codziennie raport sam by sie wysylal.
Kiedyś tak było, jednakże wygenerowanie dziennie raportów dla tysięcy postaci o jednej porze i wysłanie tysięcy maili jest zadaniem przekraczającym możliwości serwera.
Milo

Postby Milo » Sun Oct 22, 2006 10:00 pm

Skoro pytania o automaty... Mozna indywidualnie zrezygnowac powiadamiania na maila o pm'ach? Jesli tak to jak?
robin_waw

Postby robin_waw » Sun Oct 22, 2006 10:12 pm

Milo wrote:Skoro pytania o automaty... Mozna indywidualnie zrezygnowac powiadamiania na maila o pm'ach? Jesli tak to jak?

http://www.cantr.net/forum/profile.php?mode=editprofile

opcja

Notify on new Private Message:

ustawic na NO
Milo

Postby Milo » Sun Oct 22, 2006 10:14 pm

Dziekuje
Rydygier

Postby Rydygier » Mon Oct 23, 2006 9:24 am

Wiedzion współczuciem i zrozumieniem dla ciężkiego życia postaci bytujących w lokacji pełnej drapieżców, jak na przykład pionierów i odkrywców, którzy lądujących na hipotetycznej plaży wśród 50 słoni, postanowiłem zaproponować coś ku poprawie ich losu. Na kanwie tego pomysłu można by też pomóc myśliwym. Rozchodzi się o rodzaj stacjonarnych (bądź nie) "odstraszaczy" i " wabików" na zwierzynę. Te pierwsze zwiększałyby szansę, że zwierzę sobie pójdzie (mógłby to być rodzaj jaskrawych płacht (pasm) materiału rozpościeranych pomiędzy słupkami wbitymi w ziemię, działających jak fladry odstraszające wilki od pastwisk). Wabiki zaś działałyby odwrotnie i mogłyby mieć formę atraktora chemicznego, na bazie ziołowej (kocimiętka :) )lub jakiejś substancji odzwierzęcej. Możnaby stawiać tego po kilka na lokację (na przykład po jednym na każdą wychodzącą drogę), ich efekt by się kumulował, przy czym traciłyby z czasem skuteczność by w końcu "zniknąć" (fladry płowieją i się strzępią, a atraktory wietrzeją). Na dobrą sprawę by zainteresować drapieżniki wystarczy zostawić mięcho na ziemi. Jeszcze coś. Działanie odstraszające o różnym stopniu natężenia mogłyby mieć też instrumenty muzyczne, ich efekt mógłby się kumulować do pewnego stopnia, lecz skutecznie używałoby się ich w ten sposób tylko raz dziennie. Na podobnej zasadzie można by konstruować wabiki akustyczne (a la ultradźwiękowe gwizdki na psy)... Zauważmy, że może też to poniekąd rozwiązać problem "transportu" zwierząt między lokacjami. Ustawienie odstraszaczy na wszystkich drogach minus jedna, a na owej jednej atraktora, plus nagonka z instrumentami wydatnie zwiększałaby szansę na "przepędzenie" części zwierzyny do określonej lokacji...
Artur

Postby Artur » Mon Oct 23, 2006 9:39 am

hehe, troche zamotane, ale pomysl mi sie podoba :) mozna by sprzedawac swoje zwierzeta do okolicznych miast, spedy bydla robic :twisted: dziki zachod normalnie :P ale watpie zeby to sie tak poprostu dalo zrobic...
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Oct 23, 2006 11:26 am

Czyli idzie sobie zwierzaczek drogą patrzy jakaś szmata wisi na końcu i wraca, myśli sobie nareszcie odpocznę a tu figa bo na drugim końcu drogi znowu ktoś szmatę powiesił i mamy takiego wiecznego tułacza.

Ciekawe czy dało by sie sterroryzować duże miasto skierowując do niego stado słoni i blokując wszystkie drogi ucieczki tym zwierzętom.

Mnie się sie ten pomysł nie podoba, wolę klatki i zagrody dla zwierząt.

Return to “Sugestie”