Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Marcin24

Postby Marcin24 » Fri Oct 06, 2006 5:03 pm

To moze obok jakies SYMBOLICZNE rysunki?
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Fri Oct 06, 2006 7:13 pm

To moze zrobic tak jak kieyds ktos proponowal - opis kazdy wpisywalby sobie sam.
Forien

Postby Forien » Fri Oct 06, 2006 7:51 pm

popatrz kilka postow w gore dstankiewicz
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
ushol

Postby ushol » Sat Oct 07, 2006 9:19 pm

Mam pewnego pomysła... Nie liczę, że zachwyci wielu ludzi ale spróbuję...

Otóż moi kochani bracia i siostry w Cantrze, który był i nawet nie umarł i zmartwychwstał jako druga Jego, wielkiego w swej wielkości, odsona zwana Cantr II

No więc (nie zaczynaj zdania od więc, dlatego zacząłem od "no") czy mieliście kiedyś problem z przeniesieniem ciała z jednej lokacji do drugiej?? Czy zatsanawialiście się dlaczego można przewieźć ciało tylko za pomocą jakiegoś pojazdu?? A moze by tak wprowadzić branie na barki martwego ciała, aby można było przejść (nawet bardzo, ale to bardzo wolnym tempem) Z jednej lokacji do drugiej... Podneisienie postci byłoby bardzo męczące i spowalniałoby mocno, ale można byłoby wykonywać to w dwie lub nawet trzy osoby... Nie możnabyłoby wykonywać żadnych projektów przy tym... Narazie chciałbym tylko wiedzieć, czy sam pomysł sie podoba... Nie wprowadzam żadnych szczegółów, zrobię to dopiero po aprobacie ze strony społeczności...
Image
Image
Federacja RP
Susel

Postby Susel » Sat Oct 07, 2006 10:09 pm

Jestem calkowicie za!
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Mattan

Postby Mattan » Sat Oct 07, 2006 10:48 pm

Nośność postaci 15kg ciężar trupa 60kg conajmniej czterech by musiało iść z puatym plecakiem bez wyżywienia .
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Oct 08, 2006 12:06 am

W d&d można podróżować z X kilo ładunku, potrafi unieść 2X kilo a ciągnąć 5X. Poza tym silne postacie mogą samodzielnie przeciągać ciała z budynku. Może dodać na liście miejsc docelowych przeciągania sąsiednie lokacje?
cantr się posypał
Artur

Postby Artur » Sun Oct 08, 2006 7:16 am

lub powolny pojazd o nazwie trumna? nie ma klucza na zewnatrz a wewnatrz pomieszczenie mogace uniesc 60kg, znaczy trupa... i zeby mozna bylo ja pochowac w ziemii... tak z 2000g drewna i mlotek do zrobienia... acha , i co najmniej 2 osoby do "uruchomienia " jej...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Oct 08, 2006 7:18 am

Albo mozna by nosic ich na prymitywnych noszach, zrobionych z naprzyklad z 400 gram drewna i koscianego lub zwyklego noza. Albo tez ciagnac za soba
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Oct 12, 2006 9:04 am

Mysle ze przydalo by sie cos takiego jak szyld, obecnie nie mozna zmieniac nazw budynkow ale zdaza sie ze jakis budynek zmienia swoje przeznaczenie wlascicieli dlaczego wiec nie mozna zmienic nazwy budynku. Przy czym nazwe mozna by zmienic dajmy na to kilka lat po smierci osoby ktora go projektowala, lub mogla by go zmienic osoba ktora go zaprojektowala.
No ewentualnie mozna by go zmienic zakladajac projekt nowego szyldu i braly by w tym projekcie udzial minimum 3 postacie.
Rydygier

Postby Rydygier » Thu Oct 12, 2006 11:17 am

Ot, taki niuans... Wodę można uzyskaś ze studni lub pompy. Może by wprowadzić dodatkowo możliwość budowy nad morzem odsalarek wody morskiej? Słodka woda ma tu o wiele mniejsze znaczenie niż w realu, niemniej jednak ewentualnie można by, tak jak ma to miejsce w rzeczywistości, wyposażać w nie także duże statki.
Forien

Postby Forien » Mon Oct 16, 2006 7:05 pm

mam propozycje, by na stronie gracza status z "Aktywny" zmienial sie na "Zablokowany", gdy gracz ma bana ;)

EDIT: bo to troche irytujące... mam status AKTYWNY a konto zablokowane...
Image

ushol

Postby ushol » Mon Oct 16, 2006 9:59 pm

A nie uważasz, że ban jest utrudnieniem gry w swojej definicji??? a takie gówienko jest właśnie jednym z takich utrudnień... Z tym, że jak ktoś dostaje to pewnie zasłużył...
Image

Image

Federacja RP
Forien

Postby Forien » Tue Oct 17, 2006 1:57 pm

w 90% pewnie zasłużył.... pozostaje 10%...
Image

Mapokl

Postby Mapokl » Tue Oct 17, 2006 2:33 pm

To sa chyba propozycje a nie "Patrzcie wszyscy, ze ONI, tak CI ONi dali mi bana!!! Chamy nie myte!!!"

Ja chcialbym zaproponowac cos co kiedys juz proponowalem.... czyli;

PRZECIAGANIE SUROWCÓW!!!
Cholera mnie bierze jak trzeba czasami 45 czy 60 kilo piasku czy wapienia przetransportowac!!!. A wystarczylby przycisk przeciagnij i przeciaga powiedzmy do 60 kilogramow.

Return to “Sugestie”