Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Mattan
- Gulczak
Dziękuje za poparcie
ale po czasie pomyślałem jeszcze nad pewną zmianą w mojej teorii.
Skoro postać uderzona widzi ile straciła zdrowia, my widzimy stan jej zdrowia, to dlaczego nie widzimy jakie obrażenia na siebie przyjeła? Może zamiast tego całego lekko i silinie wprowadzić by procenty? tzn.
Widzisz jak X po mistrzowsku rani Y, który traci 8% zdrowia.
Można to tłumaczyć, że postać nasza zapamiętuje stan zdrowia a po uderzeniu wykonuje odejmowanie. Bo my musimy się przedzierać przez garść przycisków (dokładnie to 2) aby sprawdzić w.w. stan, a i tak tego nie zapamiętamy. A jak naprawde zobaczysz kogoś z siniakiem, to zapamiętasz gdzie on jest. A jak pojawi się obok otwarte złamanie to na pewno zauważymy, a nasza postać jakoś nie może
Skoro postać uderzona widzi ile straciła zdrowia, my widzimy stan jej zdrowia, to dlaczego nie widzimy jakie obrażenia na siebie przyjeła? Może zamiast tego całego lekko i silinie wprowadzić by procenty? tzn.
Widzisz jak X po mistrzowsku rani Y, który traci 8% zdrowia.
Można to tłumaczyć, że postać nasza zapamiętuje stan zdrowia a po uderzeniu wykonuje odejmowanie. Bo my musimy się przedzierać przez garść przycisków (dokładnie to 2) aby sprawdzić w.w. stan, a i tak tego nie zapamiętamy. A jak naprawde zobaczysz kogoś z siniakiem, to zapamiętasz gdzie on jest. A jak pojawi się obok otwarte złamanie to na pewno zauważymy, a nasza postać jakoś nie może
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
- Forien
lepsze bylo slabo, silnie itd.... precenty psułyby klimat....
EDIT: mam pomysł - aby przy wyciąganiu surowców z becki można było zaznaczać kilka opcji jak przy notatkach w kopercie. Potem byloby kilka okienek z iloscia... mniej by sie klikalo
drugi pomysl to dodanie opcji "wyjmij wszystko"
EDIT: mam pomysł - aby przy wyciąganiu surowców z becki można było zaznaczać kilka opcji jak przy notatkach w kopercie. Potem byloby kilka okienek z iloscia... mniej by sie klikalo
drugi pomysl to dodanie opcji "wyjmij wszystko"
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
- lukaasz
-
Sasza
Ja bym jeszcze dodał szczudła. Drewniane lub ze stali
Przyśpieszałoby chodzenie, ale zmęczenie zwiększało.
No i oczywiście w różnych rozmiarach.. 0,5m; 1m; 1,5m (-takie zazwyczaj możecie zobaczyć np. na festynach).
Przyśpieszałoby chodzenie, ale zmęczenie zwiększało.
No i oczywiście w różnych rozmiarach.. 0,5m; 1m; 1,5m (-takie zazwyczaj możecie zobaczyć np. na festynach).
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Artur
- Rydygier
- tehanu
- Artur
tehanu wrote:Te szczudła moim zdaniem to wcale nie głupi pomysł.. bo do wykonania potrzebaby było pewnie nie wiele (tylko drewno?), a zawsze przyspieszyłoby to poruszanie się..
i za jakis rok , 2 lata cantryjskie, wszycy beda biegac po swiecie na szczudlach
- tehanu
Artur wrote:tehanu wrote:Te szczudła moim zdaniem to wcale nie głupi pomysł.. bo do wykonania potrzebaby było pewnie nie wiele (tylko drewno?), a zawsze przyspieszyłoby to poruszanie się..
i za jakis rok , 2 lata cantryjskie, wszycy beda biegac po swiecie na szczudlachnie no, dobra, fajnie bylo, ale dosc tej radosci
rozumiem ze ten pomysl to zart byl, prawda?
a co,
dobry żarcik nie jest zły
A zły spam nie jest dobry...
- robin_waw
- Rydygier
robin_waw wrote:Jak wchodzimy w podglad miejsca, to na mapce widac zaznaczone obiekty typu: lodz, miasto. Fajnie by bylo gdyby najezdzajac myszka na zaznaczony na mapie obiekt wyswietlalo by sie okienko z opisem obiektu.
Ano właśnie. Mógłby też być przycisk przy nazwie każdego budynku i pojazdu w ich zakładce analogiczny do tego z "buźką" przy ludziach, a pod nim opis, który byłby wpisywany przez budowniczego tak, jak to jest z nazwą. Rozwiązałoby to omawiany już problem wyglądu budynków lepiej chyba niż osobne notatki z takim opisem. Budowniczy hallu móglby na przykład nadać mu nazwę "zamek" i opisać, że ma cztery baszty, jest z ciemnego kamienia, na planie kwadratu i co tam jeszcze mu do głowy przyjdzie.
- ushol
- Rusalka
Fajnie by bylo miec takie opisy, ale tu pojawia sie jeden parszywy problem, ktory ten pomysl silnie dyskryminuje - opisy musialyby byc miedzynarodowe, bo chyba malo sensowne byloby gdyby jakis cudzoziemiec nie mogl przeczytac opisu prawda? :/
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- ushol