Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mattan

Postby Mattan » Wed Oct 04, 2006 3:37 pm

Gulczak dobry pomusł, ale nie wierzę żeby wprowadzili.
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Oct 04, 2006 6:31 pm

Dziękuje za poparcie ;) ale po czasie pomyślałem jeszcze nad pewną zmianą w mojej teorii.

Skoro postać uderzona widzi ile straciła zdrowia, my widzimy stan jej zdrowia, to dlaczego nie widzimy jakie obrażenia na siebie przyjeła? Może zamiast tego całego lekko i silinie wprowadzić by procenty? tzn.

Widzisz jak X po mistrzowsku rani Y, który traci 8% zdrowia.

Można to tłumaczyć, że postać nasza zapamiętuje stan zdrowia a po uderzeniu wykonuje odejmowanie. Bo my musimy się przedzierać przez garść przycisków (dokładnie to 2) aby sprawdzić w.w. stan, a i tak tego nie zapamiętamy. A jak naprawde zobaczysz kogoś z siniakiem, to zapamiętasz gdzie on jest. A jak pojawi się obok otwarte złamanie to na pewno zauważymy, a nasza postać jakoś nie może :)
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Forien

Postby Forien » Wed Oct 04, 2006 6:42 pm

lepsze bylo slabo, silnie itd.... precenty psułyby klimat....

EDIT: mam pomysł - aby przy wyciąganiu surowców z becki można było zaznaczać kilka opcji jak przy notatkach w kopercie. Potem byloby kilka okienek z iloscia... mniej by sie klikalo

drugi pomysl to dodanie opcji "wyjmij wszystko"
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
lukaasz

Postby lukaasz » Thu Oct 05, 2006 6:30 pm

czy doda ktos do angielskich sugestii ten pomysl z rozmawianiem?
Sasza

Postby Sasza » Fri Oct 06, 2006 10:48 am

Ja bym jeszcze dodał szczudła. Drewniane lub ze stali :D
Przyśpieszałoby chodzenie, ale zmęczenie zwiększało.
No i oczywiście w różnych rozmiarach.. 0,5m; 1m; 1,5m (-takie zazwyczaj możecie zobaczyć np. na festynach).
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Artur

Postby Artur » Fri Oct 06, 2006 11:26 am

:lol: tak gupiego pomyslu to ja jeszcze nie widzialem :lol: jestem ZA :!:
Rydygier

Postby Rydygier » Fri Oct 06, 2006 11:38 am

To do kompletu jeszcze jednokołowy rower cyrkowy. Wymagałby dwa razy mniej surowców niż zwykły... :)
tehanu

Postby tehanu » Fri Oct 06, 2006 11:44 am

Te szczudła moim zdaniem to wcale nie głupi pomysł.. bo do wykonania potrzebaby było pewnie nie wiele (tylko drewno?), a zawsze przyspieszyłoby to poruszanie się..
Artur

Postby Artur » Fri Oct 06, 2006 11:52 am

tehanu wrote:Te szczudła moim zdaniem to wcale nie głupi pomysł.. bo do wykonania potrzebaby było pewnie nie wiele (tylko drewno?), a zawsze przyspieszyłoby to poruszanie się..

i za jakis rok , 2 lata cantryjskie, wszycy beda biegac po swiecie na szczudlach :lol: nie no, dobra, fajnie bylo, ale dosc tej radosci 8) rozumiem ze ten pomysl to zart byl, prawda? :wink:
tehanu

Postby tehanu » Fri Oct 06, 2006 11:55 am

Artur wrote:
tehanu wrote:Te szczudła moim zdaniem to wcale nie głupi pomysł.. bo do wykonania potrzebaby było pewnie nie wiele (tylko drewno?), a zawsze przyspieszyłoby to poruszanie się..

i za jakis rok , 2 lata cantryjskie, wszycy beda biegac po swiecie na szczudlach :lol: nie no, dobra, fajnie bylo, ale dosc tej radosci 8) rozumiem ze ten pomysl to zart byl, prawda? :wink:

a co, :lol:
dobry żarcik nie jest zły 8)

A zły spam nie jest dobry... 8) Prosiłbym o nie offtopowanie. ;)
robin_waw

Postby robin_waw » Fri Oct 06, 2006 1:51 pm

Jak wchodzimy w podglad miejsca, to na mapce widac zaznaczone obiekty typu: lodz, miasto. Fajnie by bylo gdyby najezdzajac myszka na zaznaczony na mapie obiekt wyswietlalo by sie okienko z opisem obiektu.
Rydygier

Postby Rydygier » Fri Oct 06, 2006 3:04 pm

robin_waw wrote:Jak wchodzimy w podglad miejsca, to na mapce widac zaznaczone obiekty typu: lodz, miasto. Fajnie by bylo gdyby najezdzajac myszka na zaznaczony na mapie obiekt wyswietlalo by sie okienko z opisem obiektu.

Ano właśnie. Mógłby też być przycisk przy nazwie każdego budynku i pojazdu w ich zakładce analogiczny do tego z "buźką" przy ludziach, a pod nim opis, który byłby wpisywany przez budowniczego tak, jak to jest z nazwą. Rozwiązałoby to omawiany już problem wyglądu budynków lepiej chyba niż osobne notatki z takim opisem. Budowniczy hallu móglby na przykład nadać mu nazwę "zamek" i opisać, że ma cztery baszty, jest z ciemnego kamienia, na planie kwadratu i co tam jeszcze mu do głowy przyjdzie.
ushol

Postby ushol » Fri Oct 06, 2006 3:26 pm

Podoba mi się pomysł z budynkami... Oczywiście opis nie musiałby być obowiązkowy
Image
Image
Federacja RP
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Oct 06, 2006 3:54 pm

Fajnie by bylo miec takie opisy, ale tu pojawia sie jeden parszywy problem, ktory ten pomysl silnie dyskryminuje - opisy musialyby byc miedzynarodowe, bo chyba malo sensowne byloby gdyby jakis cudzoziemiec nie mogl przeczytac opisu prawda? :/
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
ushol

Postby ushol » Fri Oct 06, 2006 3:58 pm

:? Ano... ehhh...
Image

Image

Federacja RP

Return to “Sugestie”