link: http://cantr.net/mwiki/index.php/Recent ... _-_Objects
zla waga przedmiotow?
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
myszaq
zla waga przedmiotow?
przegladalem wiki, konkretnie strone z najnowszymi zmianami, i rzucilo mi sie w oczy to, ze nowe instrumenty, niezaleznie od ilosci surowcow, jakie trzeba na nie uzyc wage maja ustawiona na 1450 gram. w grze tego nie sprawdzilem, ale jako ze info w wiki jest wprowadzane bezposrednio z bazy przez bota, to chyba tak samo bedzie... chodzi o akordeon, rog, okaryne i, o zgrozo, harmonijke...
-
myszaq
- Forien
robin... harmonijke sie robi z 800* (załóżmy... to tylko przykład!) gram stali... to i tak nie moze wazyc 1450!
to na pewno jest blad, ktory trzeba zglosic RD
*podalem tylko przyklad... wiem ze sie robi ja z czego innego i na pewno nie taka ciezką...
to na pewno jest blad, ktory trzeba zglosic RD
*podalem tylko przyklad... wiem ze sie robi ja z czego innego i na pewno nie taka ciezką...
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
-
myszaq
- Rusalka
- Marcin24
A mnie ostatnio strasznie rozbawiło to że do zrobienia 2kg błota potrzba 4kg piasku i 1kg wody
No jak to jest możliwe powiedzcie mi???
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Jama_b%C5%82otna
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Jama_b%C5%82otna
- Rusalka
Co do insrumentów...
No tak, jakiś bonusowy fragment kodu dolepił się przy kopiowaniu, przez co waga była wpisana dwukrotnie, i program oczywiście wybrał tą większą
Dla ścisłości, w bazie danych były błędy przy rogu i akordeonie, ale nie zauważyłem nic nadzwyczajnego okarynie - powinna ważyć 150 gram.
Nie wiem, nie moja działka!
No tak, jakiś bonusowy fragment kodu dolepił się przy kopiowaniu, przez co waga była wpisana dwukrotnie, i program oczywiście wybrał tą większą
Dla ścisłości, w bazie danych były błędy przy rogu i akordeonie, ale nie zauważyłem nic nadzwyczajnego okarynie - powinna ważyć 150 gram.
Marcin24 wrote:A mnie ostatnio strasznie rozbawiło to że do zrobienia 2kg błota potrzba 4kg piasku i 1kg wodyNo jak to jest możliwe powiedzcie mi???
Nie wiem, nie moja działka!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Mattan
Marcin24 wrote:A mnie ostatnio strasznie rozbawiło to że do zrobienia 2kg błota potrzba 4kg piasku i 1kg wodyNo jak to jest możliwe powiedzcie mi???
Zabawne to jest, że wyroby ważą tyle co materialy użyte do ich produkcji. Zawsze są jakieś odpady które zmniejszają wagę wyrobu. Wióry, opiłki, okrawki itp.
A nie razi cię to, że żelaza jest też mniej niż użytych do produkcji surowców i ze stalą jest tak smo i nawet co dziwniejsze przybywa jej w stosunku do użytego w produkcji stali żelaza.
EDIT:
Żelazo wytapiamy z rudy, a stal to stop żelaza i domieszki węgla. W Cantrze podczas wytopu stali masz potrzebne żelazo i węgiel - część z niego jako opał, część bezpośrednio jako składnik...
Wiem to było coś na kształt ironii, że jedno go dziwi, a drugie nie. A propos ciekawe skąd bierze się węgiel w stali jak paliwem jest propan.
Last edited by Mattan on Tue Oct 03, 2006 7:24 pm, edited 1 time in total.
- Elm0
Żelazo wytapiamy z rudy, a stal to stop żelaza i domieszki węgla. W Cantrze podczas wytopu stali masz potrzebne żelazo i węgiel - część z niego jako opał, część bezpośrednio jako składnik...
A zabawne jest to, że wielki topót bojowy waży 300 gram...
A zabawne jest to, że wielki topót bojowy waży 300 gram...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- Susel
- NiKnight
- Artur
- Rusalka
Mattan wrote:EDIT:Żelazo wytapiamy z rudy, a stal to stop żelaza i domieszki węgla. W Cantrze podczas wytopu stali masz potrzebne żelazo i węgiel - część z niego jako opał, część bezpośrednio jako składnik...
Wiem to było coś na kształt ironii, że jedno go dziwi, a drugie nie. A propos ciekawe skąd bierze się węgiel w stali jak paliwem jest propan.
Propan jest związkiem węgla, dla tych co w szkole chemii nie mieli
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- lacki2000
Wracając do tematu ciężarów to dla mnie niewyobrażalne są kopalnie wapienia zbudowane z 4 bali i 2 belek (za Wiki) gdy 1 bal wykonuje się z 500 gram tarcicy. Nie nazwałbym takiego elementu "Balem na sto par"...
Może się czepiam bo w Cantrze nieco jest inny system wagowy ale mniej niż półkilowy bal (nie wspominając o belce) jest ponad siły mej zapracowanej wyobraźni.
A wspominając o belce (z 250gram tarcicy):
Może się czepiam bo w Cantrze nieco jest inny system wagowy ale mniej niż półkilowy bal (nie wspominając o belce) jest ponad siły mej zapracowanej wyobraźni.
A wspominając o belce (z 250gram tarcicy):
Biorąc pod uwagę np. gęstość drewna sosnowego to cantryjska belka o normowanym przekroju nie będzie raczej podłużnapl.wikipedia.org wrote:Belka oznacza również, w potocznym znaczeniu, każdy podłużny drewniany element konstrukcyjny o znacznym przekroju, zgodnie z Polskimi Normami taki element musi mieć przekrój od 120 x 200 mm do 220 x 280 mm.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!