Budowałem dom bez siateczki i bez strażnika.Gulczak wrote:Z tym się zgodze. Ale rozejrzyj się. Jest w okolicy jakakolwiek budowa? jak tak to idź i zobacz czym jest ogrodzona. Czym? Siateczką i dodatkowo stoi strażnik.
Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- marol
- Gulczak
marol wrote:Budowałem dom bez siateczki i bez strażnika.
No tak, ale doglądałeś tego, sam spełniając funkcje strażnika. Albo wynająłeś murarzy i to oni pilnowali wszystkiego. Nie myślmy schematycznie
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Rusalka
Gulczak wrote:Rusalko, prosze nie dawaj takich oskarżeń, gdy nie znasz wszystkich faktów. Gdzie ja miałem budować statek, jeżeli ta osada najbliżej ma do wody. Ponad to nie ma tam <u> nikogo </u> z ludzi. Mam poprosić krowe o popilnowanie? A co do kompana, to moja postać chce zostać samotnym handlarzem, bez żadnych spółek. Proste?
No to jak nie ma nikogo, to kto ci ukradnie?
Co do spółek... Nikt ci nie każe od razu zakładać spółki, możnaby kogoś zatrudnić do pomocy w budowie od biedy..
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Gulczak
Rusalka wrote:No to jak nie ma nikogo, to kto ci ukradnie?Wybacz, to 'oskarżenie' nie było kierowne personalnie do ciebie, ale do wszystkich. Po prostu uważam, że ludzie w Cantr mało ze sobą współpracują.
Co do spółek... Nikt ci nie każe od razu zakładać spółki, możnaby kogoś zatrudnić do pomocy w budowie od biedy..
No tak, niby nikt mi nie ukradnie, ale może ktoś akurat przechodzić...
Z trudem uzbierałem potrzebne drewno i prowiant. na razie moja postać klepie biede
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Quijo
- Mapokl
Podsumowując wypowiedź gulczaka...
Rozejrzyj się w około... Kto buduje statki samotnie?
Przydała by się za to możliwość wprowadzania pojazdów do łodzi.
Zależalo to by od wielkości pojazdu i łodzi. I sens galeonów byłby większy. Bo taki szambrownik mógłby zabrać powiedzmy jeden motor czy rower, a i to z dużą stratą ładowności, a galeon o wiele więcej.
EDIT
A co z nazywaniem kluczy?
Rozejrzyj się w około... Kto buduje statki samotnie?
Przydała by się za to możliwość wprowadzania pojazdów do łodzi.
Zależalo to by od wielkości pojazdu i łodzi. I sens galeonów byłby większy. Bo taki szambrownik mógłby zabrać powiedzmy jeden motor czy rower, a i to z dużą stratą ładowności, a galeon o wiele więcej.
EDIT
A co z nazywaniem kluczy?
- Forien
Mapokl wrote:Rozejrzyj się w około... Kto buduje statki samotnie?
ja
Mapokl wrote:Przydała by się za to możliwość wprowadzania pojazdów do łodzi.
TAK! CHEM MOTOR NA DINGHY
Mapokl wrote:Zależalo to by od wielkości pojazdu i łodzi. I sens galeonów byłby większy. Bo taki szambrownik mógłby zabrać powiedzmy jeden motor czy rower, a i to z dużą stratą ładowności, a galeon o wiele więcej.
no o tym właśnie mówiłęm... ale traciłoby się tyle udźwigu, ile wazy pojazd, bo inaczej to bez sensu
a teraz coś ode mnie:
CO Z PRZEWOŻENIEM ZWIERZĄT? Chociażby takich króliczków
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
- Artur
- Forien
- Gulczak
Nie wiem czy to już było poruszane, ale jeżeli tak, to prosze o ponowne wyrażenie poparcie
innych wariantów nie przyjmuje do wiadomości.
Co sądzicie o czynności "wyglądania na droge"? Zostałaby dodana nowa funkcja "wyjżyj". Po naciśnięciu na nią pojawiałby się komunikat: "Widzisz jak XXX wygląda na droge prowadzącą z A do B" Kiedy zderzy się pociąg?
Widać by było wszystkie osoby, które wyruszyły z danego punktu. Oczywiście widoczność byłaby uzależniona od regionu. Na równinie widać by było wszystkie osoby wyruszające pieszo w ciągu ostatniej godziny. oczywiście pojazdy zmniejszałyby ten okres czasu. Na wzgórzach czas wynosiłby 30 min.
W górach 15 min, a w lesie 5 minut.
Bardzo pomogłoby to przy łapaniu uciekinierów, co wyruszyłeś 15 minut za nimi i po dotarciu do najbliższej osady, bez ludności, losowa wybierasz gdzie masz pójść. Jeżeli źle wybierzesz, czekasz ture (3h zdaje sie) a wtedy złodziej jest ho-ho!
Co sądzicie o czynności "wyglądania na droge"? Zostałaby dodana nowa funkcja "wyjżyj". Po naciśnięciu na nią pojawiałby się komunikat: "Widzisz jak XXX wygląda na droge prowadzącą z A do B" Kiedy zderzy się pociąg?
W górach 15 min, a w lesie 5 minut.
Bardzo pomogłoby to przy łapaniu uciekinierów, co wyruszyłeś 15 minut za nimi i po dotarciu do najbliższej osady, bez ludności, losowa wybierasz gdzie masz pójść. Jeżeli źle wybierzesz, czekasz ture (3h zdaje sie) a wtedy złodziej jest ho-ho!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Artur
- w.w.g.d.w
Gulczak wrote:(...)to przy łapaniu uciekinierów, co wyruszyłeś 15 minut za nimi i po dotarciu do najbliższej osady, bez ludności, losowa wybierasz gdzie masz pójść. Jeżeli źle wybierzesz, czekasz ture (3h zdaje sie) a wtedy złodziej jest ho-ho!
Czesto ratowalem w ten sposob zycie moich postaci i nie tylko zlodziejii
Jesli mialoby byc cos takiego wprowadzone to jestem na nie.
- Forien
- Gulczak
Forien wrote:NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE...
wiekszosc moich postaci to zlodzieje, wiec NIE...
1. i tak czesto gina w podrozy
2. niech maja JAKĄKOLWIEK szanse na ucieczke
3. ale i tak jej nie maja, bo wystarczy sie osadnikow spytac(
Bądzcie obiektywni! To że większość waszych postaci to słodzieje nie oznacza, że musicie być na nie. Bo tak wam jest wygodniej, lepiej. Ale powiedzcie mi obiektywnie, tak jak czujecie patrząc na to oczami Ostatniego Sprawiedliwego. Albo nawet patrzcie w rzeczywistości. Jak złodziej na polu ucieka, w canrze nie ma funkcji biegania" to spacerkiem zejdzie mu z 30 minut zanim zejdzie z lini widoku. Nawet gdy osoba będzie daleko można by podać tylko ogólny zarys, przecież osoby nie poznasz po widoku z tyłu! Na przykład. Widzisz 2 osoby będące bardzo daleko. Lepiej?
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Forien