Kawa

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

NiKnight

Kawa

Postby NiKnight » Wed Sep 06, 2006 11:35 pm

Co myślicie o kawie? Jej zadaniem byłoby redukowanie zmęczenia kosztem zdrowia. Na przykład na dziesięć procent redukowanego zmęczenia przypadałyby dwa procenty zdrowia.

Sama kawa musiałaby być oczywiście jakoś gotowana tylko nie wiem z jakich roślin. Kawowców nie ma więc może jakiś substytut? :wink:
Ni Ni Ni Ni!
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Sep 06, 2006 11:47 pm

ZA!!! Gitara pomysl!!!
@DOWN: Eeee tam gadasz... Kawa w sztuczny sposob powstrzymuje zmeczenie, wiec po dluzszym czasie jej stosowania nic nie daje... Wrecz przeciwnie, pogarsza sytuacje. pomysl jest bardzo dobry wg mnie.

PS Jak mozna nie lubic kawy?? To jak nie lubic piwa... Ta gorycz.... mmhmmm...
Last edited by ActionMutante on Thu Sep 07, 2006 12:00 am, edited 1 time in total.
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Maxthon

Postby Maxthon » Wed Sep 06, 2006 11:52 pm

Średni pomysł, żeby zmęczenie redukować kosztem zdrowia. Przecież zmęczenie samo opada a zdrowie nie.... Wystarczyło by wypijać kawę dziennie i po paru dniach.... trup :wink:
Zresztą nie lubię kawy :lol:
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Sep 07, 2006 12:05 am

Maxthon wrote:Średni pomysł, żeby zmęczenie redukować kosztem zdrowia. Przecież zmęczenie samo opada a zdrowie nie.... Wystarczyło by wypijać kawę dziennie i po paru dniach.... trup :wink:
Zresztą nie lubię kawy :lol:

Nie no dobra bez przesady :D Temat kawy zaginął gdzieś w gąszczu topiców na forum RD, a już jest tam już całkiem sprecyzowany proces przetwórczy, ze wszystkimi liczbami itp.

W mojej opini, kawa nie będzie miała żadnych skutków ubocznych.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Sep 07, 2006 12:36 am

Widziałem też krótką wzmiankę w angielskiej części forum.

Kawa powinna niszczyć zdrowie, tak też jest w rzeczywistości. Ale głównie chodzi o to, by taki przestępca nie mógł bezproblemów atakować wszystkich popijając czasem kawę :wink:

Głównie walczące postacie będą wykorzystywać ten napój. I lepiej by się zastanowiły czy napić się kawy by zaatakować kolejną osobę czy lepiej nie ryzykować zdrowia.
Ni Ni Ni Ni!
Artur

Postby Artur » Thu Sep 07, 2006 7:15 am

- mmm, smaczna kawa, bardzo pyszna kawa... i te reczniczki z mcDonalda...
- zamknij morde... je***y czarnuchu...

jestem za kawa chociaz wole piwo na codzien :wink:

edit: a tu macie caly skeczyk:
http://www.youtube.com/watch?v=pZrRe3kxbTM
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Sep 07, 2006 1:40 pm

Jestem za procz tego obnizania sie zdrowia :x
A co z automatycznym podwyzszaniam sie zycia z czasem?Jest jakis odzew?Ktos wogle uslyszal o tym w PD?
Forien

Postby Forien » Thu Sep 07, 2006 1:46 pm

za, za i jeszcze raz za!

Trzeba by tylko utrudnic zdobywanie kawy, bo jak wszyscy zaczna ja miec, to rownie dobrze moze nie byc wskaznika zmeczenie, a wskaznik zdrowie zmniejszyc do zakresu 0-80% :?

ogólnie pomysł fajny
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Sep 07, 2006 2:06 pm

Nie przesadzaj,pewnie bedzie trzeba ja zapazyc itd.
Albo zbudowac ekspres do kawy :wink:
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Sep 07, 2006 3:40 pm

Na pewno nie będzie można jej wcinać jak ziemniaków:) A tak swoją drogą, widzieliście gdzieś kawę w Cantr? Bo ja nie...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
As Kalash

Postby As Kalash » Thu Sep 07, 2006 4:02 pm

:arrow: Skoro nie kawa to może sok z jabłek lub marchewek :idea: ? :P Tylko trzeba by zbudować coś do robienia przecieru z owoców i kubek/butelkę/karton.
Sunni Daez

Postby Sunni Daez » Thu Sep 21, 2006 10:10 pm

wrong thread...sorry
Image

Run...Dragon...Run!!!
bellois

Postby bellois » Mon Sep 25, 2006 8:10 am

As Kalash wrote::arrow: Skoro nie kawa to może sok z jabłek lub marchewek :idea: ? :P Tylko trzeba by zbudować coś do robienia przecieru z owoców i kubek/butelkę/karton.

Soki z owoców to IMO bardzo, bardzo dobry pomysł. Wiadomo przecież, że są one odżywcze. Chyba ich zaimplementowanie w grze też nie powinno być niesamowicie trudne? Wystarczy jakieś proste urządzenie do wyciskania. Oczywiście nie powinnogo wychodzić zbyt dużo. Mógłby zarówno leczyć, jak i pełnić funcję zwykłej żywności.
Gulczak

Postby Gulczak » Mon Sep 25, 2006 11:49 am

bellois wrote:
As Kalash wrote::arrow: Skoro nie kawa to może sok z jabłek lub marchewek :idea: ? :P Tylko trzeba by zbudować coś do robienia przecieru z owoców i kubek/butelkę/karton.

Soki z owoców to IMO bardzo, bardzo dobry pomysł. Wiadomo przecież, że są one odżywcze. Chyba ich zaimplementowanie w grze też nie powinno być niesamowicie trudne? Wystarczy jakieś proste urządzenie do wyciskania. Oczywiście nie powinnogo wychodzić zbyt dużo. Mógłby zarówno leczyć, jak i pełnić funcję zwykłej żywności.

Dobry pomysł. Zwykłym wyciskaczem, na przykład z drewna, wyciskało by się około 3-dniową porcje w ciągu jednego dnia. A takim zmechanizowanym, na przykład z silnika, gumy i żelaza, wyciskało by się porcje na 9 dni.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Legalus

Postby Legalus » Mon Sep 25, 2006 1:59 pm

albo to moje niedoinformowanie albo kawa nie wyciąga ze zmęczenia jakimś wysiłkiem (mogę się pomylić bo nie piję jej)
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...

Return to “Sugestie”