Reinkarnacja

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Elkarish

Reinkarnacja

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 4:01 pm

Hmmm czy dopuścili byście wiere w reinkarnacje? jestem bardzo tego ciekaw... np zemsty zza grobu.. albo kolejne wcielenia królowych i królów. Teoretycznie była to by jedyna wiara z uzasadnieniem ale wzbuda kontrowersje.. prosze o szczegółowe wypowiedzenie się na ten temat ...

jeśli tak to czemu i na jakich zasadach jeśli nie też czemu

Moje zdanie :
Reinkarnacja dopuścił bym wiare w reinkarnacje pod jednym warunkiem .. nowa postać po śmierci starej ma świadomość kim była przedtem.. ale nie poznaje starych twarzy. Pozatym nigdy nie wiemy gdzie się znajdzie po przebudzeniu a ważne byśmy z góry wybrali że to będzie postać która będzie reinkarnacją naszej poprzedniej postaci.. jeśli chce zemsy może jej dokonać jeśli nie chcemy reinkarnacji postaci możemy powiedzieć że dostąpiła oświecenia.. takie jest moje zdanie

Mam nadzieje że nie złamałem żadnej zasady( i że wiara w reinkarnacje którejś naszej postaci też nie łamie) ... chciał bym jedynie uwiarygodnić/obalić raz na zawsze wiarę w reinkarnacje.
Artur

Re: Reinkarnacja

Postby Artur » Sat Aug 12, 2006 4:06 pm

jezeli chodzi o cantr to reinkarnacja jest raczej niedopuszczalna, i wolalbym zeby tak zostalo, a jezeli chodzi o nie-cantr ( :P ) to reinkarnacja jest gupota tak samo jak wiara...
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 4:12 pm

niedopuszczalna no szkoda.. (oczywiście że o Cantr chodziło) a co do rzeczywistości to mam mieszane zdanie co na ten temat
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 12, 2006 4:17 pm

Uważam, że Cantryjczycy mogą wierzyć w reinkarnację i np. uznać kogoś za wcielenie swojego zmarłego wodza, ale nie może być tak, by następna postać danego gracza odgrywała następne wcielenie poprzedniej postaci. Musiałaby bowiem korzystać z wiedzy OOC, co jest złamaniem NZ.
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 5:22 pm

buddyści, wieżą w reinkarnacje, 'wiedzą', że kimś byli w poprzednim wcieleniu. Lecz niewiedzą kim. A tą wiare, gdyby na nieść do cantra to w niczym nieprzeszkadza. Postac może mówić, że była wcześniej słoniem czy założycielem Vlotryan. Ale wiedzy o poprzednim wcieleniu niema... Trochę czytam :wink:
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
magicek

Postby magicek » Sat Aug 12, 2006 5:30 pm

Ale jesli nie znaja maista Vlotryan w zyciu o nim nie slyszeli to juz by to OCC bylo gdyby twierdzili ze sa zalozycielami miasta Vlotryan...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Aug 12, 2006 5:33 pm

A jezeli slyszeli to moga sobie wymyslic ze byli. I tak malo kto im uwierzy ;)
Smith

Postby Smith » Sat Aug 12, 2006 6:05 pm

A jaeśli ktoś już od urodzenia jest w czymś mistrzem to może "przypominać" sobie że zajmował sie tym w poprzednim życiu.
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 6:08 pm

Poszukajcie sobie na google, jakiś krótki opis o reinkarnacji...

Nie, niemoże
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Aug 12, 2006 6:09 pm

A wlasnie ze moze. Wiem, co to jest reinkarnacja. Ale postac, ktora sobie cos takiego wymyslila moze nie wiedziec, a inne postacie moga jej uwierzyc lub nie. I mowi, ze w poprzednim wcieleniu byla tym i tym. :D
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 8:58 pm

Sasza wrote:buddyści, wieżą w reinkarnacje, 'wiedzą', że kimś byli w poprzednim wcieleniu. Lecz niewiedzą kim. A tą wiare, gdyby na nieść do cantra to w niczym nieprzeszkadza. Postac może mówić, że była wcześniej słoniem czy założycielem Vlotryan. Ale wiedzy o poprzednim wcieleniu niema... Trochę czytam :wink:

No co Ty... Wow... Ale czades... :P A moj kumpel twierdzi, ze w poprzednim wcieleniu byl zolnierzem USA walczacym w IIWS :P Wg mnie to glupota...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Smith

Postby Smith » Sat Aug 12, 2006 9:08 pm

Dla tych co wierzą to pewnie nie jest głupota.
A jeśli mowa o Hindusach to u nich ta wiara jest tak mocna że nawet nie zabijają żadnych zwierząt bo nikt nie jest pewny czy ta krowa co leży na ulicy to nie jest jego babcia, a ten szczur co mu łazi po domu to nie jego dziadek.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 9:10 pm

Chyba Ci o Buddystow chodzi... I wroca tacy roslinozercy na drzewka... :twisted:
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Aug 12, 2006 10:52 pm

Nie zabijaja krow poniewaz wierza, ze sa one ostatnim wcieleniem przed oswieceniem i iwecznym spokojem bodajze, czy czyms takim... a zabic oznacza przerwac caly lancuch...
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 11:32 pm

a hari kryszna wygląda jakby wiecznie ćpała :P
Sorry, że tak głupio, ale to prawda :P

Return to “Ogólne dyskusje”