Reinkarnacja
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Elkarish
Reinkarnacja
Hmmm czy dopuścili byście wiere w reinkarnacje? jestem bardzo tego ciekaw... np zemsty zza grobu.. albo kolejne wcielenia królowych i królów. Teoretycznie była to by jedyna wiara z uzasadnieniem ale wzbuda kontrowersje.. prosze o szczegółowe wypowiedzenie się na ten temat ...
jeśli tak to czemu i na jakich zasadach jeśli nie też czemu
Moje zdanie :
Reinkarnacja dopuścił bym wiare w reinkarnacje pod jednym warunkiem .. nowa postać po śmierci starej ma świadomość kim była przedtem.. ale nie poznaje starych twarzy. Pozatym nigdy nie wiemy gdzie się znajdzie po przebudzeniu a ważne byśmy z góry wybrali że to będzie postać która będzie reinkarnacją naszej poprzedniej postaci.. jeśli chce zemsy może jej dokonać jeśli nie chcemy reinkarnacji postaci możemy powiedzieć że dostąpiła oświecenia.. takie jest moje zdanie
Mam nadzieje że nie złamałem żadnej zasady( i że wiara w reinkarnacje którejś naszej postaci też nie łamie) ... chciał bym jedynie uwiarygodnić/obalić raz na zawsze wiarę w reinkarnacje.
jeśli tak to czemu i na jakich zasadach jeśli nie też czemu
Moje zdanie :
Reinkarnacja dopuścił bym wiare w reinkarnacje pod jednym warunkiem .. nowa postać po śmierci starej ma świadomość kim była przedtem.. ale nie poznaje starych twarzy. Pozatym nigdy nie wiemy gdzie się znajdzie po przebudzeniu a ważne byśmy z góry wybrali że to będzie postać która będzie reinkarnacją naszej poprzedniej postaci.. jeśli chce zemsy może jej dokonać jeśli nie chcemy reinkarnacji postaci możemy powiedzieć że dostąpiła oświecenia.. takie jest moje zdanie
Mam nadzieje że nie złamałem żadnej zasady( i że wiara w reinkarnacje którejś naszej postaci też nie łamie) ... chciał bym jedynie uwiarygodnić/obalić raz na zawsze wiarę w reinkarnacje.
- Artur
Re: Reinkarnacja
jezeli chodzi o cantr to reinkarnacja jest raczej niedopuszczalna, i wolalbym zeby tak zostalo, a jezeli chodzi o nie-cantr (
) to reinkarnacja jest gupota tak samo jak wiara...

- Elkarish
-
-
buddyści, wieżą w reinkarnacje, 'wiedzą', że kimś byli w poprzednim wcieleniu. Lecz niewiedzą kim. A tą wiare, gdyby na nieść do cantra to w niczym nieprzeszkadza. Postac może mówić, że była wcześniej słoniem czy założycielem Vlotryan. Ale wiedzy o poprzednim wcieleniu niema... Trochę czytam 

Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- magicek
- Agent 0007
- Smith
-
Poszukajcie sobie na google, jakiś krótki opis o reinkarnacji...
Nie, niemoże
Nie, niemoże
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Agent 0007
- ActionMutante
Sasza wrote:buddyści, wieżą w reinkarnacje, 'wiedzą', że kimś byli w poprzednim wcieleniu. Lecz niewiedzą kim. A tą wiare, gdyby na nieść do cantra to w niczym nieprzeszkadza. Postac może mówić, że była wcześniej słoniem czy założycielem Vlotryan. Ale wiedzy o poprzednim wcieleniu niema... Trochę czytam
No co Ty... Wow... Ale czades...

All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
- Smith
- ActionMutante
- Agent 0007
-
a hari kryszna wygląda jakby wiecznie ćpała
Sorry, że tak głupio, ale to prawda