Kajdany

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elkarish

Kajdany

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 12:52 pm

Pomysł był już jako tako poruszany, ale nigdy osobno.

Moja wizja kajdanów hmm jak by to wyglądało :

Kajdany - do produkcji potrzeba 1kg stali i 500g żelaza, 300g chromu (w końcu niech znajdzie jakieś powszechnijsze zastosowanie)Potrzeba klucza by kogoś zakłuć bądź uwolnić/uwięzić
Osoba zakłuta w kajdany nie może wchodzić / wychodzić z budynku, ale może wykonywać każdą inną czynność.
Zakłuwanie podobne jest do przeciągania (potrzeba kilka osób do realizacji projektu)
Ponadto zakłuty może się oswobodzić przy pomocy łoma albo śrubokrętu co zajmuje mu pewien okres czasu.

Praktyczne zastosowanie Kajdanów:

Przywiązuje do danej lokacji/budynku i pozwala na wykonanie projektu albo wydobycie surowca.
Sprzyja niewolnictwu.
Będąc zakłutym w kajdany można by było dalej walczyć .
(utłuc kolesia i zabrać mu klucz oraz uwolnić się)
Artur

Re: Kajdany

Postby Artur » Sat Aug 12, 2006 12:54 pm

jestem za, z tym ze na zewnatrz trzeba by jeszcze dobudowac cos w rodzaju słupa do ktorego przyczepiamy kajdany
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 1:21 pm

ZA , a co do slupa, to mysle, ze moznaby bylo ta czesc z chromu uznac za jakis hak wbity w ziemie/sciane do ktorego kajdany sa przymocowane...
Bardzo dobry pomysl...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 12, 2006 1:35 pm

Gorąco popieram

Wreszcie niewolnictwo będzie bardziej rozpowszechnione, a poza tym będzie można kogoś zakuć w kajdany jako kara. Dla zarozumiałej i pewnej siebie postaci będzie to duże upokorzenie :D
Lamper

Postby Lamper » Sat Aug 12, 2006 1:37 pm

Oh to świetny sposób na złodzieji i wkońcu coś na miare prymitywnego życia czyli niewolnictwo :D
Jestem jak najbardziej ZA!!
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 12, 2006 1:48 pm

Elkarish wrote:Kajdany - do produkcji potrzeba 1kg stali i 500g żelaza, 300g chromu (w końcu niech znajdzie jakieś powszechnijsze zastosowanie)

Bezsensem jest moim zdaniem dorzucanie chromu do projektu tylko dlatego, zeby mial on szersze zastosowanie. Dlaczego w takim razie nie dorzucic go do projektu kowadla? Dlatego, ze by to zruinowalo gospodarke. Kajdany powinny byc zrobione z zelaza i tylko z zelaza, nie wiecej niz 200 gram. Ale do rzeczy. Co do niewolnictwa, bardziej sklonny bylbym do wprowadzenia wielkiej zelaznej kuli u nogi, to by moglo juz wazyc :) Nie wiem, czemu skuty niemoglby wychodzic z budynku (?) Budynek mozna po prostu zamknac. Poza tym skuty nie powinien miec mozliwosci walki, powinien poruszac sie i pracowac wolniej. Ponadto powinien byc latwiejszy w przeciaganiu.

Kajdany sa juz zaakceptowana sugestia i czekaja na programistow, aby wreszcie ruszyli cztery litery :)

Spojrzenie na temat z drugiej strony - kajdanki i niewolnictwo nie ma za bardzo szans na zaistnienie w Cantr (wielka szkoda :twisted: ) Poniewaz gracze, ktorzy mieliby byc niewolnikami, po prostu umieraliby na zawaly lub popelniali by w najprzerozniejszy sposob samobojstwo. Po co byc niewolnikiem skoro moza sobie stworzyc nowa postac? Martwi mnie takie podejscie ludzi, ale nic na to nie poradzimy
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 12, 2006 2:16 pm

Rusalka wrote:Poniewaz gracze, ktorzy mieliby byc niewolnikami, po prostu umieraliby na zawaly lub popelniali by w najprzerozniejszy sposob samobojstwo. Po co byc niewolnikiem skoro moza sobie stworzyc nowa postac? Martwi mnie takie podejscie ludzi, ale nic na to nie poradzimy

Na niewolników brałoby się młodych, poniżej 25 roku życia ;)
magicek

Postby magicek » Sat Aug 12, 2006 2:20 pm

To moze ja jestem inny, ale jakby jakas moja postac stala sie niewolnikiem to dalej bym nia gral i staral sie za wszelka cene, kombinowac itp by sie uwolnic...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 2:22 pm

To przynajmniej wiezien bylby bardziej przydatny... Nie siedzialby tylko i nie zrzeral zapasow, ale pracowal zeby odkupic swoje winy. I tak mi sie pomysl zalozyciela tematu berdziej podoba niz Rusalki
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 12, 2006 2:33 pm

magicek wrote:To moze ja jestem inny, ale jakby jakas moja postac stala sie niewolnikiem to dalej bym nia gral i staral sie za wszelka cene, kombinowac itp by sie uwolnic...

My wszyscy jestesmy inni :) Ale nas jest tylko grastka, a jaksiewtograjow jest jakies 2500 :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
magicek

Postby magicek » Sat Aug 12, 2006 2:42 pm

Prawda, ale ostanio czesto widzialem 'cantryjczykow' niz jaksiewtograjow. 'Cantryjczykow' czyli takich co mowili o sobie i innych 'cantryjczyk' co jest w moim mniemaniu wiedza OCC, zdecydowanie powinno mowic o sobie czlowiek...
Elm0

Postby Elm0 » Sat Aug 12, 2006 2:44 pm

magicek wrote:To moze ja jestem inny, ale jakby jakas moja postac stala sie niewolnikiem to dalej bym nia gral i staral sie za wszelka cene, kombinowac itp by sie uwolnic...

Tak, to byłoby ciekawe wyzwanie dla postaci... ale po jakiś pięciu latach mógłbyś się znudzić :twisted:

Co do kajdan, powinny one uniemożliwiać przemieszczanie się i walkę, natomiast zakuty mógłby wykonywać projekty. To by miało sens...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
magicek

Postby magicek » Sat Aug 12, 2006 2:47 pm

A potem napisac dramat w 3 aktach "Bylem niewolnikiem" :lol:
PiotrekM

Postby PiotrekM » Sat Aug 12, 2006 2:58 pm

Znakomity pomysł z kajdanami. Najlepiej żeby były tanie(ok.500gr żelaza) i uniemożliwiały wyjście z osady i atakowanie i robienie czegokolwiek z wyjątkiem mówienia . Możnaby w nie zakuwać przestępców w trkcie sądu nad nimi tak żeby nikomu nic nie zrobił i mógł jedynie mówić coś na swoją obronę. Nie wiem co was tak podnieca w niewolnictwie ale to zły pomysł. Komu by sie chciało grać jako niewolnik?
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 2:58 pm

mogą być kajdany - przywiązują do miejsca
i kajdanki - uniemożliwiają walke i spowalniaj projekty oraz poruszanie się między lokacjami

jakieś problem? ja ich nie widze.. ważne by można było się cudem z nich uwolnić np przy użyciu łoma albo śrubokrętu...

kajdanki zakładała by bardzo agresywnemu kolesiowi grupa ludzi i zostawiała na pastwe złego świata.. ciekawe jak by się zachował

a kajdany mogły by wspomagać więzienia .. niedosyć że ktoś musiał by wyważyć zamek .. to i jeszcze zdjąć kajdany.. pozatym nie było by masowych ucieczek jak by ktoś zostwił otwarte drzwi

a kajdanki można by było zakładać agresywnym niewolnikom zakłutym w kajdany :D

Return to “Sugestie”