Kajdany
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elkarish
Kajdany
Pomysł był już jako tako poruszany, ale nigdy osobno.
Moja wizja kajdanów hmm jak by to wyglądało :
Kajdany - do produkcji potrzeba 1kg stali i 500g żelaza, 300g chromu (w końcu niech znajdzie jakieś powszechnijsze zastosowanie)Potrzeba klucza by kogoś zakłuć bądź uwolnić/uwięzić
Osoba zakłuta w kajdany nie może wchodzić / wychodzić z budynku, ale może wykonywać każdą inną czynność.
Zakłuwanie podobne jest do przeciągania (potrzeba kilka osób do realizacji projektu)
Ponadto zakłuty może się oswobodzić przy pomocy łoma albo śrubokrętu co zajmuje mu pewien okres czasu.
Praktyczne zastosowanie Kajdanów:
Przywiązuje do danej lokacji/budynku i pozwala na wykonanie projektu albo wydobycie surowca.
Sprzyja niewolnictwu.
Będąc zakłutym w kajdany można by było dalej walczyć .
(utłuc kolesia i zabrać mu klucz oraz uwolnić się)
Moja wizja kajdanów hmm jak by to wyglądało :
Kajdany - do produkcji potrzeba 1kg stali i 500g żelaza, 300g chromu (w końcu niech znajdzie jakieś powszechnijsze zastosowanie)Potrzeba klucza by kogoś zakłuć bądź uwolnić/uwięzić
Osoba zakłuta w kajdany nie może wchodzić / wychodzić z budynku, ale może wykonywać każdą inną czynność.
Zakłuwanie podobne jest do przeciągania (potrzeba kilka osób do realizacji projektu)
Ponadto zakłuty może się oswobodzić przy pomocy łoma albo śrubokrętu co zajmuje mu pewien okres czasu.
Praktyczne zastosowanie Kajdanów:
Przywiązuje do danej lokacji/budynku i pozwala na wykonanie projektu albo wydobycie surowca.
Sprzyja niewolnictwu.
Będąc zakłutym w kajdany można by było dalej walczyć .
(utłuc kolesia i zabrać mu klucz oraz uwolnić się)
- Artur
Re: Kajdany
jestem za, z tym ze na zewnatrz trzeba by jeszcze dobudowac cos w rodzaju słupa do ktorego przyczepiamy kajdany
- ActionMutante
-
AUTO
- Lamper
- Rusalka
Elkarish wrote:Kajdany - do produkcji potrzeba 1kg stali i 500g żelaza, 300g chromu (w końcu niech znajdzie jakieś powszechnijsze zastosowanie)
Bezsensem jest moim zdaniem dorzucanie chromu do projektu tylko dlatego, zeby mial on szersze zastosowanie. Dlaczego w takim razie nie dorzucic go do projektu kowadla? Dlatego, ze by to zruinowalo gospodarke. Kajdany powinny byc zrobione z zelaza i tylko z zelaza, nie wiecej niz 200 gram. Ale do rzeczy. Co do niewolnictwa, bardziej sklonny bylbym do wprowadzenia wielkiej zelaznej kuli u nogi, to by moglo juz wazyc
Kajdany sa juz zaakceptowana sugestia i czekaja na programistow, aby wreszcie ruszyli cztery litery
Spojrzenie na temat z drugiej strony - kajdanki i niewolnictwo nie ma za bardzo szans na zaistnienie w Cantr (wielka szkoda
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
AUTO
Rusalka wrote:Poniewaz gracze, ktorzy mieliby byc niewolnikami, po prostu umieraliby na zawaly lub popelniali by w najprzerozniejszy sposob samobojstwo. Po co byc niewolnikiem skoro moza sobie stworzyc nowa postac? Martwi mnie takie podejscie ludzi, ale nic na to nie poradzimy
Na niewolników brałoby się młodych, poniżej 25 roku życia
- magicek
- ActionMutante
- Rusalka
magicek wrote:To moze ja jestem inny, ale jakby jakas moja postac stala sie niewolnikiem to dalej bym nia gral i staral sie za wszelka cene, kombinowac itp by sie uwolnic...
My wszyscy jestesmy inni
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- magicek
- Elm0
magicek wrote:To moze ja jestem inny, ale jakby jakas moja postac stala sie niewolnikiem to dalej bym nia gral i staral sie za wszelka cene, kombinowac itp by sie uwolnic...
Tak, to byłoby ciekawe wyzwanie dla postaci... ale po jakiś pięciu latach mógłbyś się znudzić
Co do kajdan, powinny one uniemożliwiać przemieszczanie się i walkę, natomiast zakuty mógłby wykonywać projekty. To by miało sens...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- magicek
-
PiotrekM
Znakomity pomysł z kajdanami. Najlepiej żeby były tanie(ok.500gr żelaza) i uniemożliwiały wyjście z osady i atakowanie i robienie czegokolwiek z wyjątkiem mówienia . Możnaby w nie zakuwać przestępców w trkcie sądu nad nimi tak żeby nikomu nic nie zrobił i mógł jedynie mówić coś na swoją obronę. Nie wiem co was tak podnieca w niewolnictwie ale to zły pomysł. Komu by sie chciało grać jako niewolnik?
- Elkarish
mogą być kajdany - przywiązują do miejsca
i kajdanki - uniemożliwiają walke i spowalniaj projekty oraz poruszanie się między lokacjami
jakieś problem? ja ich nie widze.. ważne by można było się cudem z nich uwolnić np przy użyciu łoma albo śrubokrętu...
kajdanki zakładała by bardzo agresywnemu kolesiowi grupa ludzi i zostawiała na pastwe złego świata.. ciekawe jak by się zachował
a kajdany mogły by wspomagać więzienia .. niedosyć że ktoś musiał by wyważyć zamek .. to i jeszcze zdjąć kajdany.. pozatym nie było by masowych ucieczek jak by ktoś zostwił otwarte drzwi
a kajdanki można by było zakładać agresywnym niewolnikom zakłutym w kajdany
i kajdanki - uniemożliwiają walke i spowalniaj projekty oraz poruszanie się między lokacjami
jakieś problem? ja ich nie widze.. ważne by można było się cudem z nich uwolnić np przy użyciu łoma albo śrubokrętu...
kajdanki zakładała by bardzo agresywnemu kolesiowi grupa ludzi i zostawiała na pastwe złego świata.. ciekawe jak by się zachował
a kajdany mogły by wspomagać więzienia .. niedosyć że ktoś musiał by wyważyć zamek .. to i jeszcze zdjąć kajdany.. pozatym nie było by masowych ucieczek jak by ktoś zostwił otwarte drzwi
a kajdanki można by było zakładać agresywnym niewolnikom zakłutym w kajdany