Vlotryan nie jest pepkiem swiata

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Laura_

Postby Laura_ » Wed Jun 28, 2006 10:49 am

bo ja wiem? ja tam zaczelam naprawde lubic to miasto. esdragon mialam okazje widziec tylko przelotnie, ale jak dla mnie wszystkie szlaki handlowe dalej krzyzuja sie we vlotryan. nie wiem za co je lubie, chyba za roznorodnosc - przewija sie przez nie mnostwo ludzi, czesto ciekawych, handluje sie praktycznie cala dobe, zalatwia mnostwo spraw, slyszy wiesci z calego (polskiego) swiata. znajdziesz tu naprawde wszystko. nie przeszkadza mi nawet, ze wiekszosc tego "wszystkiego" dzieje sie szeptem, taki po prostu urok tego miejsca.
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Wed Jun 28, 2006 11:13 am

Heh, a ja w koncu do Vlotryan dotarlem, i musze opwiedziec ze mi sie w ogole nie podoba. Wlasnie dlaetgo ze przewija sie przez nie mnostwo ludzi, ktorzy mowia 'wymienie to na to, chce ktos kupic?' zalatwiaja sprawe i wyjezdzaja. Czesto sie nawet nie przedstawiaja. Za duzo szeptow, ja takich sytuacji nie lubie.
Laura_

Postby Laura_ » Wed Jun 28, 2006 12:23 pm

nie wiem jak vlotryan wyglada oczami przyjezdnych. moze troche tak jak mowisz, a moze trzeba po prostu troche zainwestowac, zeby zyskac. mowie o inwestowaniu czasu, uwagi, wyobrazni. podroznych mozna wypytywac o ich strony rodzinne, zartowac, targowac sie, budowac postac. miejscowe tradycje nalezy dopieszczac, w miare mozliwosci tworzyc nowe. strasznie podoba mi sie we vlotryan rozwoj malych, prywatnych firm - nigdzie indziej jeszcze tego nie widzialam, a juz na pewno nie na taka skale. to co bierzesz za szepty za ktorymi bog wie co sie kryje, to z reguly prywatne rozmowy w interesach. roznorodnosc uslug i towarow, ciagly przeplyw ludzi i informacji, sprawia, ze czuje sie jakbym byla mieszkanka gwarnego portu z opowiadan Sapka. odpowiada mi ten klimat :-)
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 28, 2006 12:26 pm

A ja jeszcze nie miałem okazji zobaczyć Vlotyran. Żadna z moich postaci nawet nie kwapi się by tam pojechać. Przecież nie mogą porzucić swych codziennych obowiązków i wyemigrować masowo do Vlotyran, z czego większość postaci nie wie, że cokolwiek takeigo istnieje... Miejmy nadzieje, że wykorzystam Kredyty na dodatkową postać która trafi wreszcie do tego miejsca!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Sasza

Postby Sasza » Wed Jun 28, 2006 1:14 pm

Kiedyś jedna z moich postaci się tam urodziła, lecz po kilku dniach zrezygnowana poszła szukać szczęścia gdzie indziej, niemając nawet grama surowca...
To niejest miejsce gdzie można zaczynać 'nowe życie'...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
marshall

Postby marshall » Wed Jun 28, 2006 1:20 pm

Coś mi mówi że miasta w Cantr nie są stworzone po to by żyły interesami i nie powinno się ich oceniać na podstawie tego jak łatwo się tam handluje :|
\m/,
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 28, 2006 1:22 pm

marshall wrote:Coś mi mówi że miasta w Cantr nie są stworzone po to by żyły interesami i nie powinno się ich oceniać na podstawie tego jak łatwo się tam handluje :|

tylko... tylko na jakiej podstawie? Liczebności trupów?

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Yogi

Postby Yogi » Wed Jun 28, 2006 1:38 pm

Ale pomyślcie. Większość osad w przyszłości będzie wyglądało jak Vlotryan. A jak wtedy będzie wyglądał sam Vlotryan?
Raist

Postby Raist » Wed Jun 28, 2006 1:40 pm

Gulczak wrote:
marshall wrote:Coś mi mówi że miasta w Cantr nie są stworzone po to by żyły interesami i nie powinno się ich oceniać na podstawie tego jak łatwo się tam handluje :|

tylko... tylko na jakiej podstawie? Liczebności trupów?

Raczej zycia kulturalnego :)
Wariat...
Artur

Postby Artur » Wed Jun 28, 2006 1:47 pm

Yogi wrote:Ale pomyślcie. Większość osad w przyszłości będzie wyglądało jak Vlotryan. A jak wtedy będzie wyglądał sam Vlotryan?

niezupelnie, np. jak juz bede mial wlasna osade to nie dopuszcze do jej przeludnienia, i zeby zostac jej osadnikiem trzeba bedzie wypelnic szereg trudnych misji :twisted: a co do Vlotryan to powiem ze to swietne miejsce jak przystana na moja oferte handlowa, bo narazie to ucieklem stamtad moja nowonarodzona postacia...
Snake

Postby Snake » Wed Jun 28, 2006 2:22 pm

Vlotryan - co się z nim stanie gdy przestaną grać stare postacie?
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
WojD

Postby WojD » Wed Jun 28, 2006 2:40 pm

Nic - zaczną rządzić młodsze postaci - te, które przetrwają zawirowania. Normalna wymiana pokoleń.
==============
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 28, 2006 2:45 pm

Artur wrote:
Yogi wrote:Ale pomyślcie. Większość osad w przyszłości będzie wyglądało jak Vlotryan. A jak wtedy będzie wyglądał sam Vlotryan?

niezupelnie, np. jak juz bede mial wlasna osade to nie dopuszcze do jej przeludnienia, i zeby zostac jej osadnikiem trzeba bedzie wypelnic szereg trudnych misji :twisted: a co do Vlotryan to powiem ze to swietne miejsce jak przystana na moja oferte handlowa, bo narazie to ucieklem stamtad moja nowonarodzona postacia...

Nawet nie wiesz jak trudno jest zdobyć jakiegoś obywatela... Jedna z moich postaci zaczynała budowe osady od początku, a obywateli do dziś nie ma za dużo. Nie mówiąc o potrzebnych surowcach... Dlatego może być tak, że w już rozwiniętej osadzie będziesz postrzegany jako 100 letni świr, który wysyła ludzi na samobójcze misje :P :P

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

marshall

Postby marshall » Wed Jun 28, 2006 4:20 pm

Ale taki świr będzie barwną postacią ;)
\m/,
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Jun 28, 2006 4:43 pm

marshall wrote:Ale taki świr będzie barwną postacią ;)

Barwną, ale to nie zmienia faktu, że ześfirowaną! :P

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Return to “Ogólne dyskusje”