Do widzenia Agnieszko

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Obcy

Postby Obcy » Thu May 18, 2006 7:12 am

Scorup wrote:W końcu pamiętajcie, że każdy członek załogi Cantr robi to, co robi, za darmo. Robi to z własnej, nieprzymuszonej woli, dlatego ze strony graczy powinni raczej spotykać się z wdzięcznością, niż insynuacjami.

W żadnym moim poście nie insynuowałem, że członkowie PD są nieuczciwi.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu May 18, 2006 10:23 am

Obcy wrote:
Scorup wrote:W końcu pamiętajcie, że każdy członek załogi Cantr robi to, co robi, za darmo. Robi to z własnej, nieprzymuszonej woli, dlatego ze strony graczy powinni raczej spotykać się z wdzięcznością, niż insynuacjami.

W żadnym moim poście nie insynuowałem, że członkowie PD są nieuczciwi.

Bedę wredny... ale nauczyłbyś sie czytać ze zrozumieniem, co? Sam masz do kogos pretensje i to niesluszne, a tutaj taki klops... To bylo skierowane do ogółu graczy jesli nie zauważyłeś ;)

Edit by Scorup: Dokładnie ! :)
Obcy

Postby Obcy » Thu May 18, 2006 11:41 am

No klops :P
Tak się składa, że należę do tego ogółu. W związku z tym Twoja wypowiedź dotyczyła też mnie i wypowiedziałem się za siebie.
marol

Postby marol » Thu May 18, 2006 11:44 am

Wyobrażasz sobie co będzie, jak każdy z ogółu zacznie wypowiadać się za siebie tak jak ty?
Obcy

Postby Obcy » Thu May 18, 2006 12:15 pm

Bedziemy mieli aktywne forum. To chyba dobrze, nie?
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu May 18, 2006 12:24 pm

To ja stwierdzam, ze nigdy nie napisalem posta, w ktorym bym cokolwiek insynuował na tematy:

-stronniczosci pd
-wielkosci czwartej RP
-Cantr najlepsza gra mmorpg

Edit: wlasnie by tak to wygladało...

Edit 2: Marol ma rację! :)
Last edited by Agent 0007 on Thu May 18, 2006 12:30 pm, edited 1 time in total.
marol

Postby marol » Thu May 18, 2006 12:24 pm

Jeśli w ten sposób to niedobrze. Gdy ktoś na przykład napisze apel - "nie współpracujmy swoimi postaciami" - to ja nie chcę oglądać w odpowiedzi dziesiątek postów o treści "Ja nie współpracuję". Jak już pisać coś w takim temacie, to konkrety.
Agnieszka

,

Postby Agnieszka » Thu May 18, 2006 1:34 pm

No rzadko zagladam to i rzadko pisze ...

no raczej juz tutaj nie wroce z kilu prostych powodow m.in powolnosci dzialania samego cantra .. jak i mojego lokalnrgo internetu..;)
a pozatym mam dosyc juz uzerac sie z ludzmi o mentalnosci pietnastolatkow, ktorzy wszystkie dzialania i zachowanie postaci graczy rozpatruja przez pewien pryzmat i widza tylko jedno nie oceniajac calosc ... nie mowiac ze oni nie lamia zasad tylko tworczo interpetuja chwilowe mozliwosci ktore daje im ich wiedza ... ;)
oczywiscie niektorzy wyrastaja z tego wieku niekotrzy w nim zostaja ...
podczas ostatnich scysji juz mialam sobie odpuscic ta gre ale wojd mnie trohe przekonal zebym zostala bo stara sie dojrzec dwie strony sprawy pozatym jak dobrze pamietam ostatnim razme rzeczywiscie mozna bylo przyjac ze lamalam te cudowne zasady stworzone ku radosci niektorych ...
nawet teraz sie staral chlopak ... ;) no ale i tak bylo po mojemu ... bo zasady dzialanosci PD jak i kazdego takiego stowarzyszenia sa takie same ...

ktos tam cos pisal o lamaniu zasad przez PD ze ich tez kontroluja ... no dziwne zeby np anglicy kontrolowali polakow w czasie rzeczywistym ;) i jeszcze ze zrozumienem ..
ja sama mam logi jak postac gracza PD lamie NZ, no i pare innych przypuszczen ... ale czy na tym to polega? podobno gra ma sprawiac radosc, slyszalam tez ze lamanie zasady powoduje wzrost korzysci jednego gracza na niekorzysc innego ...
a jak sie do tego ma zablokowanie postaci ktore posiadaja jedyne klucze do magazynow miasta? no w sumie za to mozna dodatkowa kare dorzucic .. bo przeciez inne miasta korzystaja na tym i maja te ulotne dodatkowe korzysci ...
wiec ostatnia moja rada .. jak komus bedizecie blokowac konto to mu o tym powiedzcie tak zeby zalatwil sprawy miastowe...

a co do dzialalnosci calego pd nie bede sie wypowiadala bo nie znam ich wszstkich, ale wiekszosc gier zbudowana jest na prostej zasadzie jesli kontrolujesz to nie bawisz sie prawda? tak jest prosciej i bezpieczniej ...
smieszne tez jest jak czytam jak to gracze popieraja calym swoim cialem i dusza i skacza innym do gardla w obronie PD .. ale wiece poparcia tez zrobicie? ;)
ciekawe co powiecie jak bedziecie nieslusznie obwiniani o lamanie zasad bo tak akurat wyszlo z myslenia ... ;)

a ktos tam cos tez mowil ze jak by nie bylo PD bedzie anarchia i gracze beda sie dogadywac i sobie robic interesy na boku porozumiewajac sie przez gg czy cos innego ... to zapytam sie inteligentnie a teraz to nie moga? znam conajmniej 4 graczy ktorzy w ten sposob rozwijaja swoje interesy swoje miasta i co jakos do tej pory nikt im nawet nie zwrocil uwagi ... wszystko zalezy od samych graczy jak chca grac ... pozatym najtwiejszym sposobem wyeliminowania patologi podejrzen i samej instytucji kontrolnej jest wpradzenie jednej postaci dla jednego gracza ... i wtedy klopot sie sam rozwiazuje ...

no nic bawcie sie sami w swojej piaskownicy

pozdrawiam niektorych
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu May 18, 2006 2:06 pm

Agnieszko, poczytaj jeszcze raz ten watek, zwlaszcza druga i trzecia strone. Jestes wstretna oszustka, a dzialania Twoich postaci i lamanie przez Ciebie zasad w wielu przypadkach negatywnie wplywalo na cantr i na przyjemnosc z grania innych osob. Sam wysylalem kilka donosow na Ciebie, ktore okazaly sie sluszne.

Natomiast PD dziala po to, by gra trzymala poziom, by byla uczciwa i by osoby takie jak Ty w przypadku lamania zasad byly pouczane i by mialy sposobnosc do nauki bawienia sie w sposob uczciwy. Ty nie chcialas sie tego nauczyc. A PD ze swojej pracy wywiazuje sie bardzo rzetelnie i z bardzo duza cieprliwoscia i odpowiedzialnoscia. Ty jestes oszustka i oszczeca, oni sie starali do samego konca na takie wyjscie, bys Ty mogla sie bawic.

Odeszlas, mowi sie trudno. Nie umialas lub nie chcialas inaczej. Skoncz ten temat i nie przeszkadzaj innym w rozrywce.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
marol

Postby marol » Thu May 18, 2006 2:12 pm

Po serii NNZ ze strony Agnieszki:
4 grudnia
Hello,

We have noticed that your chars cooperated in hitting and dragging other chars. This is not allowed.

Please be aware that your own character may not cooperate with each other. This includes such things as helping each other drag, hit people, hunt, work on the same projects, hand items or resources to each other, etc.
Niedługo po tym następuje kolejna seria naruszeń zasad, ale PD ma ważniejsze sprawy na głowie. Jednak miarka się przebiera i...

17 lutego
(...)Niestety po raz kolejny stwierdzam naruszenie zasad z Twojej strony, tym razem poważne.

Czy mógłbyś mi wyjaśnić w jaki sposób Anieszka dowiedziała się o "synie" Jarosława? Czy możesz też wytłumaczyć mi, dlaczego w oczywisty sposób łamiesz zasady gry utworzywszy postać "nowego" Jarosława i rozprzestrzeniając przy jego użyciu informacje na temat śmierci starego "Jarosława"?
Nastąpiła dłuższa dyskusja... Argumenty Agnieszki zaś: "no wiesz wydawalo mi sie ze rpg wytlumaczone jest skoro jaroslaw jest synem drugiego jaroslawa to moze wiedziec jak jego ojciec zginol ...", ".. a agnieszka miala informacje na ten temat od przeplywajacych statkow a widze gora nic nie robi tylko sledzi i kontroluje ... nie ladnie ..", ". jesli dla ciebie rpg nie jest syn poszukujacy mordercy ojca to chyba malo wiesz o rpg .. rzeczywiscie moze w tego typie gry to sie nie sprawdza szczegolnie przy takim nastawieniu kontrolerow juz tlumaczylem nie bede tego po raz kolejny tlumaczyl co i dlaczego i skad". I tak przez tydzień, aż w końcu przyparta do muru Agnieszka przestała się odzywać.

Oczywiście wkrótce później znów naruszenia NZ, też poważne, opisane na początku tego wątku.
8 marca
Witam.

Twoje konto zostało zablokowane. Stało się tak dlatego, że notorycznie naruszałeś zasady gry i pomimo wielu ostrzeżeń i próśb z naszej strony, nie zaprzestałeś tego procederu.

Najpierw była sprawa z Woodym i Madziątkiem. Rozdzieliłeś te postecie, lecz mimo wytłumaczenia Ci zasad, po powrocie, gdy Woody został porwany, Madziątko starała się uniemożliwić porwanie w sposób przekraczający zasady gry. Najpierw jako pierwsza "domyśliła się", że to było porwanie, po czym usilnie nalegała na budowę łódki, która mogłaby zadokować do porwanego statku, podarowała nawet na ten cel znaczne ilości drewna. Stało się to mimo wielokrotnego wcześniejszego wyjaśniania Ci zasad.

Kolejna sprawa to Jarosław starszy i młodszy. Mieliśmy tutaj do czynienia z jaskrawym użyciem wiedzy pozapostaciowej, co jest jednym z najpoważniejszych naruszeń zasad gry. Podczas wyjaśniania tej sprawy posługiwałeś się kłamstwami (Agnieszka dowiadująca się o tym od żelaży) oraz próbowałeś usprawiedliwić swoje zachowanie opacznie pojętym odgrywaniem roli.

Twoje postacie wielokrotnie współpracowany przez handel, wynajmowanie się do różnych zadań, a nawet przekazywały sobie przedmioty za darmo. Małgorzata otrzymała za darmo siekierę od Olafa. Agnieszka wielokrotnie nawiązywała kontakty handlowe z twoimi innymi postaciami, sprzedając im kilofy i siekiery, udzielając zezwoleń na wydobywanie itp., Zolran ostatnio handlował z Aishą. Takich przypadków było wiele.

Pozwolę sobie jeszcze raz wyjaśnić Ci zasady gry.

Twoje postacie są odrębnymi bytami i osobowościami oraz powinny mieć odrębne cele, charaktery i poglądy. Fakt, że dwie lub więcej postaci należy do Ciebie, nie powinien mieć wpływu na ich zachowanie. Przykładem naruszenia tej zasady było zachowanie młodszego Jarosława, którego los i cele życiowe związane były z inną twoją postacią. Inny przykład to ratowanie Woody'ego przez Madziątko - gdyby Madziątko należało do innego gracza, wtedy najprawdopodobniej nie zwróciłaby tak szybko uwagi na jego nieobecność oraz tak mocno nie angażowałaby się w jego ratunek - robiła to najbardziej z całej osady.

Twoje postacie nie powinny współpracować w przekazywaniu sobie przedmiotów, handlu, walce, pracy nad projektami, sporach słownych itp. Nie powinny również należeć do tej samej organizacji. Przykładem naruszania tych zasad były wszystkie przypadki handlu pomiędzy nimi, czy też wręcz przekazywania za darmo broni. Takie zachowania są dopuszczalne jedynie wtedy, gdy Twoje postacie nie mogą ich uniknąć.

Wiedza posiadana przez jedną z Twoich postaci nie powinna być znana drugiej Twojej postaci. Jednym z przykładów naruszenia tej zasady była sprawa Jarosławów - myślę, że nie trzeba wyjaśniać czemu.

Byłeś wielokrotnie proszony o grę zgodnie z zasadami. Nie zrobiłeś tego. Byłeś proszony o rozdzielenie postaci - tego również nie zrobiłeś - co więcej, sprowadziłeś Zolrana do Aishy i dokonałeś między nimi transakcji.

Staraliśmy się przekonać Ciebie do nienaruszania zasad. Niestety nie udało się nam. Dlatego teraz role się odwrócą i to Twoim zadaniem będzie przekonanie nas, że nie będziesz naruszał zasad. Dopóki tak się nie stanie, Twoje konto pozostanie zablokowane. Dodatkowym warunkiem odblokowania Twojego konta będzie rozdzielenie wszystkich Twoich postaci i nieprokurowanie ich ponownych spotkań. Nie będzie możliwe też przekazywanie pomiędzy nimi przedmiotów, surowców oraz wspieranie w inny sposób.
Agnieszka wycofuje się, robi aferę na forum, przy czym okazuje się , że sama dokładnie nie pamięta, albo nie chce pamiętać co robiła. Jednak wkrótce łaskawie zmienia zdanie: "oczywiscie ze pragne stosowac sie do swiatlych i jedynie slusznych zasad mimo ich sprzecznosci i braku wewnetrznej spojnosci ... i oczywiscie woody jak sobie zrobi lodke od razu odplynie i nie bedzie sie odzywal do madziatka jak to do tej pory zreszta robil ... wojd tak moze byc? czy wiecej wazelinki wlozyc? "

Oczywiście znów długo nie trzeba było czekać...

20 kwietnia
Droga Agnieszko.

Po raz kolejny jesteśmy zmuszeni porozmawiać. Wydaje się, że pomimo naszej dotychczasowej bogatej korespondencji nadal nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć istoty Najważniejszej Zasady.

tutaj dłuuugie uzasadnienie i wyliczenie grzechów

Mając na względzie dotychczasową historię twoich wykroczeń przeciwko NZ, uprzedzam lojalnie, iż jest to naprawdę ostatnie ostrzeżenie.

Pozdrawiam,
Grzegorz,
Players Deparment.
Mija tydzień i co?

1518-7: Aisha do marynarza: "no rude i hematyt pewnie w LL od was kupia .. ale nei wiem czy was kamien intresuje ... bo moze jakbyscie tam plyneli to bym wam przesylke dla miasta dala .. * usmiecha sie zachecajaco*"
1518-7: Marynarz do Aishy: "przesyłkę? Możemy tam popłynąc to chyba i tak bedzie w miarę po drodze..."
1519-5: Aisha do marynarza: "no dalabym z 50 kilo piasku ... "

Mija parę dni, marynarz sobie płynie... i przypływa.

1525-4 Marynarz mówi: "Jestm xxx, kapitan statku yyy. Mam dla was przesyłke od Aishy z wyspy Radiran"
1525-5: Agnieszka natychmiast reaguje: "wijtacie na naszej ziemi .. jestem Agnieszka "
1525-5: I oczywiście potwierdza odbiór przesyłki: "z mila checia przyjmiemy ten towar .. pozatym moze macie cos na handel?"

10 maja
Droga Agnieszko.

W ostatniej wiadomości po raz któryś już z rzędu prosiłem Cię o zaprzestanie naruszania zasad gry Cantr. Pisałem też, że to ostrzeżenie było ostatnim.

tutaj kolejne uzasadnienie

W związku z tym uważamy, iż kontynuowanie przez Ciebie gry nie jest najlepszym pomysłem. Twoje konto zostało zablokowane i pozostanie w takim stanie przez najbliższe 2 tygodnie. Jeśli po tym okresie uznasz, że jesteś w stanie kontynuować grę - tym razem bez naruszania jej zasad - będzie to możliwe. W takim wypadku daj nam o tym znać po upływie odpowiedniego czasu.

Ach, och, co za niewdzięczny Departament! Jak oni mogli cię zablokować? To niewybaczalne! Masz już dosyć "uzerania sie z ludzmi o mentalnosci pietnastolatkow, ktorzy wszystkie dzialania i zachowanie postaci graczy rozpatruja przez pewien pryzmat i widza tylko jedno nie oceniajac calosc"! Bo przecież jesteś "nieslusznie obwiniana o lamanie zasad"! I to aż na dwa tygodnie! Przecież łamałaś zasady tylko przez pół roku, a oni na dwa tygodnie ci konto blokują!

Ale zaraz, zaraz, ty znasz "conajmniej 4 graczy ktorzy w ten sposob rozwijaja swoje interesy swoje miasta i co jakos do tej pory nikt im nawet nie zwrocil uwagi". No taaak. Ach to niedomyślne PD. Że też nie przeczytało ci w myślach i nie zablokowało tych 4 graczy. Niesprawiedliwością Cantr stoi.

I na koniec podniosę jedno pytanie... czy Agnieszka to kobieta, czy może facet? Na forum niby Agnieszka, a w grze zarejestrowana pod męskim imieniem, emaile wysyła tytułując się "Sylwek", pierwsze dwie postacie to faceci, a w korespondencji z PD nierzadko zdarzało się jej (jemu) mylić i było pisane "chciałem", "wiedziałem" itp...
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu May 18, 2006 3:10 pm

Obcy wrote:...nadzieję, że dyskusja będzie merytoryczna i dotyczyła clou sprawy. Okazało się, że takową potrafił poprowadzić jedynie WojD i w końcu marol.

Nie zgodzę się, że tylko WojD i marol próbowali z Tobą nawiązać metoryczną dyskusję. Moich postów to Ty albo nie widzisz, albo czytasz selektywnie to co Ci pasuje do dorzucenia swoich 5 groszy. Tłumaczyłem Ci zasady jak pracujemy w PD i jak pieszczotliwie WSZYSTKO z raportów trafia do teczek graczy, gdy Ty zasuerowałeś, że pracujemy selektywnie. Nawet nie raczyłeś przeznać się do błędu, że Twoje przypuszczenia są błędne. Mam Ci pokazać jednen przykładowy raport i wpisy z teczek graczy byś w to uwierzył? Dla mnie Twoje sugestie w jaki sposób pracujemy to poważne zarzuty i oczekuje z Twojej strony zmiany stanowiska, a nawet przeproszenia PD jako całości. Ty gdy widzisz wyjaśnienia to uciekasz od tematu do mojego post scriptum o tych nieszczęsnych lekarzach do których raczyłeś Nas porównać, co zresztą mnie zaintrygowało skąd to Ci się wzieło i nawet tego nie raczyłeś wyjaśnić, bo Marol przytaczał, że nic takiego w przeglądanych przez niego dokumentach nie znalazł.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
WojD

Postby WojD » Thu May 18, 2006 3:18 pm

Przykład pracy podał marol nieco wyżej. Może to da Obcemu do myślenia...

Co do Agnieszki/Woody'ego - tak jak w każdym przypadku naruszania zasad starałem się gracza przekonać, że błądzi. Wskazywałem błędy i dążyłem do przyznania się do tych błedów przez gracza, bowiem bez tego nie jest możliwa jakakolwiek poprawa.

Troche mi przykro gdyż z jednej strony wydawało mi się, że Agnieszka gra już lepiej, rzadziej naginając zasady do swoich potrzeb - i żałuję, że odeszła; z drugiej przykro mi, iż na pożegnanie zaatakowała PD i zmusiła marola do ujawnienia tego wszystkiego... Ale miejmy nadzieję, że oczyści to atmosferę i pomoże zarównom graczom unikać naruszeń - jak i PD skutecznie i w spokoju ścigać łamaczy zasad.

Do widzenia Agnieszko.
==============
Gnom

Postby Gnom » Thu May 18, 2006 7:48 pm

Cantryjczyk wrote:Agnieszko, poczytaj jeszcze raz ten watek, zwlaszcza druga i trzecia strone. Jestes wstretna oszustka, a dzialania Twoich postaci i lamanie przez Ciebie zasad w wielu przypadkach negatywnie wplywalo na cantr i na przyjemnosc z grania innych osob.

No i prawda co udowodnil marol. Ja osobiscie wyjatkowo sie ciesze. Zarowno z odejscia Twojego, jak i odejscia Denisa B. Nie wracajcie tu juz. Nigdy.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu May 18, 2006 8:45 pm

Gnomie... Niekoniecznie tak ostro... Niech przemyśli, może zmienić zdanie co do przestrzegania przez siebie zasad. Wtedy może wrócić do gry bez problemów.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Gnom

Postby Gnom » Thu May 18, 2006 9:14 pm

Ona zna i rozumie zasady. Nie jest glupia. Ona (Denis B zreszta tez) po prostu nie chce ich przestrzegac albo nie moze sie powstrzymac. Wszystko jedno, o ktorym z tych wzgledow mowimy... Dla mnie to ktos kto w Cant grac nie powinien. Bo obaj wiemy, ze w obu tych przypadkach to recydywa. Wiec jesli chodzi o moje zdanie na ich temat, to powtorze:

Cantryjczyk wrote:Jestes wstretna oszustka

Nie wracajcie tu juz. Nigdy.

I dodam: ani na forum, ani do gry.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”