Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mapokl

Postby Mapokl » Mon May 01, 2006 7:02 pm

Chcesz powiedzieć że przez dwa lata złowiłeś 80 gram? Uważam, że odpowiedni ludzie powinni te projekty wykasowac albo naprawić.
PRUT

Postby PRUT » Fri May 05, 2006 11:19 am

Mam pytanie odnośnie naprawy.
Jedna z moim postaci ma łom.
Jest w stanie "uzywanym" nawet nie "starym" a czas potrzebny na jego naprawienie wynosi... uwaga! 62 godziny czyli prawie 8 dni!
Sprawdziłem w opcji budowania i okazało się że nowy łom buduje się w dwa dni, czyli 16 godzin.
Czy to jakiś błąd?

Jezeli nie, to go chyba sprzedam za stal na nowy, bo to jakas porażka jest!
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri May 05, 2006 11:39 am

To nie blad. Tak jest z lomami. Najlepiej je naprawiac przy kazdej okazji lub wynajmowac do tego ludzi.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
ST.George

Postby ST.George » Fri May 05, 2006 12:30 pm

Moim zdaniem, najlatwiej będzie poczekać aż się rozpadnie, a potem zrobić sobie nowy 8) .
AUTO

Postby AUTO » Fri May 05, 2006 2:10 pm

Lepiej sprzedać go komuś nieświadomemu za surowce na produkcję nowego + niewielka premia. Tylko lepiej go sprzedać podróżnikowi lub gdy się samemu podróżuje, żeby uniknąć reklamacji ;)
Zimt

Postby Zimt » Fri May 05, 2006 3:29 pm

Byc moze juz ktos o tym pisal... Prosze wowczas o skasowanie (i wyrozumialosc)

Problem pojawia sie w zwiazku z postaciami, przebywajacymi na statkach. Chodzi o fragment mapki, wyswietlany w zakladce "Miejsce". Czesto zdarza mi sie sterowac jednym statkiem, a kiedy przechodze do nastepnej postaci i klikam w "Miejsce", zeby przestawic stery kolejnego statku, widze ten sam fragment mapy, co u poprzedniej postaci.
"I'm just living in my head..."
nemo49

Postby nemo49 » Fri May 05, 2006 5:41 pm

Też tak mam.
ST.George

Postby ST.George » Fri May 05, 2006 5:55 pm

Ja mam tak samo, ale u mnie wystarczy odczekac tylko kilka sekund, a mapka się sama "uaktualnia".
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Fri May 05, 2006 7:50 pm

Odpowiedzi nie udziele ale mam inny problem ;)
Nie wiem czy w strefie angielskiej bronie sa slabsze czy co, ale mam dwie postaci (strefy pol. i ang.), obydwie maja kosiane dzidy. Postac ze strefy pl. atakuje zwierzeta o pancerzu 0 (sprawdzalem w Wiki ;) ) odbierajac im 20 zycia, a postac ze strefy ang. odbierajac 17-19 zycia (zaleznie od zmeczenia). Z tym ze: postac ze strefy pl. przecietnie poluje a postac ze strefy ang po mistrzowsku (expertly)!! Nie wiem co jest zle, ale jak by sie dalo cos z tym zrobic to bylbym wdzieczny ;) Najlepiej na korzysc tej postaci ze strefy ang. :P
Carstein

Postby Carstein » Fri May 05, 2006 8:08 pm

To wynika z różnicy siły fiznej obu postaci, nie wszystkie postacie są tak samo silne.
Gnom

Postby Gnom » Fri May 05, 2006 9:24 pm

Zimt wrote:Byc moze juz ktos o tym pisal... Prosze wowczas o skasowanie (i wyrozumialosc)

Problem pojawia sie w zwiazku z postaciami, przebywajacymi na statkach. Chodzi o fragment mapki, wyswietlany w zakladce "Miejsce". Czesto zdarza mi sie sterowac jednym statkiem, a kiedy przechodze do nastepnej postaci i klikam w "Miejsce", zeby przestawic stery kolejnego statku, widze ten sam fragment mapy, co u poprzedniej postaci.

Owszem, zdarza sie tak. Wcisnij wtedy jeszcze raz "Miejsce", a wyswietli sie poprawan...
Gnom

Postby Gnom » Fri May 05, 2006 9:27 pm

dstankiewicz wrote:Odpowiedzi nie udziele ale mam inny problem ;)
Nie wiem czy w strefie angielskiej bronie sa slabsze czy co, ale mam dwie postaci (strefy pol. i ang.), obydwie maja kosiane dzidy. Postac ze strefy pl. atakuje zwierzeta o pancerzu 0 (sprawdzalem w Wiki ;) ) odbierajac im 20 zycia, a postac ze strefy ang. odbierajac 17-19 zycia (zaleznie od zmeczenia). Z tym ze: postac ze strefy pl. przecietnie poluje a postac ze strefy ang po mistrzowsku (expertly)!! Nie wiem co jest zle, ale jak by sie dalo cos z tym zrobic to bylbym wdzieczny ;) Najlepiej na korzysc tej postaci ze strefy ang. :P

A efektywnosc ataku sklada sie kilka rzeczy: zmeczenie (im wieksze tym gorzej), rany (im wieksze tym gorzej), umiejetnosc walki (im wieksza tym
lepiej) i sila fiozyczna (im wieksza tym lepiej).

Pierwsze trzy wiodac, czwartej nie. To tzw. ukryty skill. Jest, ale gracz nie moze poznac jego wartosci. Nie mozna go tez szkolic ani podwyzszac.
nemo49

Postby nemo49 » Sat May 06, 2006 6:17 am

Siła fizyczna ma chyba największe znaczenie przy wywlekaniu innej osoby.Niektore postaci mogą wywlekac drugą osobę nawet dwa razy pod rząd a inne nie są w stanie tego zrobić nawet raz bez pomocy kogoś innego. Moje właśnie tak mają :cry:
KilDar

Postby KilDar » Sat May 06, 2006 6:55 am

siła ma znaczenie i przy wywlekaniu, i przy oporze jaki stawia przeciągany, czyli silny przeciaga łatwiej, ale silnego przeciągnąć trudniej...
na walkę jednak też ma duzy wpływ bo będąc silniejszym fizycznie można mocniej bić od kogoś słabszego z lepszymi umiejętnościami walki czy polowania...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Gnom

Postby Gnom » Sat May 06, 2006 7:59 am

Dokladnie. Mam na przyklad mistrza walki, ktory zadaje 26 obrazen siekiera. A innego, ktory zadaje 25 kosciana wlocznia. Przyznacie, ze roznica jest spora.

Return to “Ogólna pomoc”