Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

marol

Postby marol » Fri Mar 31, 2006 6:57 am

AUTO wrote:Czy nie dałoby się zrobić tak, aby małe łódki mogły do siebie dokować?
Inaczej łódka widmo z ciałem mojej postaci będzie płynąć, aż do momentu kiedy nie spocznie na przybrzeżnej mieliźnie i już nikt nigdy nie będzie mógł do niej zadokować i zobaczyć co jest w środku.
Puste łódki nie płyną. Umierasz - łodka się zatrzymuje.
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Mar 31, 2006 3:14 pm

1. kiedy sie cos podnosi pisze ile mozna podniesc, ale to pisze ile lezy na ziemi, a czy nie dalo by sie zeby liczylo ile faktycznie mozna podniesc (miejsce w plecaku)?

2. czy niemozna by wskazywac miejsc bedac na lodzi?
lukaasz

Postby lukaasz » Tue Apr 04, 2006 9:41 am

czy niemozna by zrobic tak, ze jak jest pad servera to wyswietla sie info ze jest awaria i gra niedziala?
Bo przy ostatnim padzie akurat reklamowalem gre znajomym i sie mocno zniechecili bo niewiedzili czeu sie zapisac niemozna ani nic.
a tak, bylo by ladne info, i gracze by sie mniej denerwowali ze im konta zablokowali :)
WojD

Postby WojD » Tue Apr 04, 2006 9:49 am

3 razy można - ale ktoś to musi zrobic - wymyslić, napisać,sprawdzić zaimplementowac... czas i ludzie - z czasem na pewno tak będzie
==============
Fiona

Postby Fiona » Fri Apr 07, 2006 9:12 pm

Ja wiem, ze mam zly charakter i ze sie czepiam, ale ten blad mnie wyjatkowo drazni w polszczyznie , dlatego ciagle na niego zwracam uwage, przepraszam :oops:
Nie wiem tez czy to tutaj mozna z takimi zastrzezeniami, ale nie wiedzialam gdzie indziej.

Do rzeczy bo mnie zaraz pogonia:

Jak jest ikonka do atakowania osoby i sie najedzie na nia kursorkiem to sie wyswietla napis "atakuj tą osobe"
Powinno byc "atakuj tę osobę"

Naprawde :)
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Yossarian

Postby Yossarian » Fri Apr 07, 2006 9:17 pm

:lol:

W mordę, nawet ja nie jestem takim purystą... :-D

Edit: No to się przenosimy.
Last edited by Yossarian on Fri Apr 07, 2006 9:30 pm, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Fiona

Postby Fiona » Fri Apr 07, 2006 9:24 pm

8)
No taka jakas fobie mam na punkcie tego bledu mam akurat...
A jest okropnie czesto popelniany :roll:

I nie prowokuj mnie do offtopowania, blagam Cie, bo potem jest na mnie i na mnie krzycza ze trajkocze :(
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Apr 12, 2006 6:43 am

tylko sie przypominam....
to jak wyglada sprawa tego dynamicznego nazywania kluczy?
Raist

Postby Raist » Wed Apr 12, 2006 3:41 pm

lukaasz wrote:tylko sie przypominam....
to jak wyglada sprawa tego dynamicznego nazywania kluczy?

Tak mi przyszedl wlasnie do glowy problem z tym zwiazany. Zdarza sie wiele sytuacji gdy trzeba podac komus numer klucza np potwierdzajac swoje prawo do jego posiadania. W taki sposob numer zniknie i ciezko bedzie taki klucz rozroznic. Chyba ze numer bedzie podany obok nazwy.
Wariat...
Bandito

Postby Bandito » Wed Apr 12, 2006 5:18 pm

A może zrobić tak że np. przy kruszeniu hematytu można wpisać nie tylko ilość do zrobienia, ale także ilość do użycia - albo jedno, albo drugie.
Artur

Postby Artur » Thu Apr 13, 2006 7:17 am

Bandito wrote:A może zrobić tak że np. przy kruszeniu hematytu można wpisać nie tylko ilość do zrobienia, ale także ilość do użycia - albo jedno, albo drugie.

podpisuje sie pod tym, mam już dosyć tego całego przeliczania, to by było duże udogodnienie i oszczędność czasu
WojD

Postby WojD » Thu Apr 13, 2006 7:41 am

A robiłes kiedyś murek, szafkę albo w ogóle coś? Trzeba zaprojektować (to już zrobione zostało przez RD), zebrać materiały (obliczyć potrzebną ilość, stratę przy obróbce...) - nie ma lekko ;)
==============
Artur

Postby Artur » Thu Apr 13, 2006 8:48 am

hehe, ale nie ma to jak mieć z 693g dorsza i chcieć to wszystko uwędzić tak, żeby nie zostawał ten przeklęty 1 gram w ekwipunku;)
dead_rat

Postby dead_rat » Thu Apr 13, 2006 10:01 am

wojd wrote:A robiłes kiedyś murek, szafkę albo w ogóle coś? Trzeba zaprojektować (to już zrobione zostało przez RD), zebrać materiały (obliczyć potrzebną ilość, stratę przy obróbce...) - nie ma lekko ;)

A gotowałeś kiedyś zupe...też nie ma lekko :wink:
Wrzucasz do gara to co masz ( oczywiście w ramach przepisu, ale nigdy co do grama ) i patrzysz ile Ci tej zupki się nagotuje i raczej się nie da odwrotnie :D
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Apr 13, 2006 10:59 am

to może zamieście przelicznik na stonie z polem do wpisania "ilość do ...". Żeby obliczał ile trzeba składników po wpisaniu "ilość do ..."
cantr się posypał

Return to “Sugestie”