Error: No such ID
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Pitero
-
- Cantryjczyk
- marol
-
Marol, ja wiem, ze jestem typem co sie przypierdziela do wszystkiego
ale jesli teraz Jos (i reszta) nie skuma (wiem, ze juz zaczal rozumiec i bazy zaczynaja byc podzielone), ze nalezy zmienic serwery to ja przepraszam. Jesli naprawde wiele ludzi siedzi non-stop i calosc sie sypie wlasciwie co chwila to latanie tu nic nie pomoze. A motyw braku back-up'u to jakas paranoja jest.
Czy naprawde musi to tak wygladac? Czy nikt nie zauwazyl, ze to juz dawno przestala byc "zabawka" dla wielu osob a stalo sie naprawde "swiatem Cantr"? Jak chce sie stworzyc tak rozlegly swiat z tak zaangazowanymi graczami to moze tez nalezaloby zamiast wymyslac credyty za promocje (co jeszcze bardziej rozwali calosc) zajac sie innymi formami "dopieszczenia"? (np. inne formy wplat niz Pay Pal) i znalesc nowy serwer? (taki gdzie nie bedzie problemow przynajmniej z back-up'em, nie mowie juz o padach i czasach dostepu).
Moze wytlumacz tu jak sprawa wyglada - bo calkiem sporo osob nie wie co sie dzieje tak naprawde. Wiele pewnie po takich akcjach raz na tydzien po prostu macha reka.

Czy naprawde musi to tak wygladac? Czy nikt nie zauwazyl, ze to juz dawno przestala byc "zabawka" dla wielu osob a stalo sie naprawde "swiatem Cantr"? Jak chce sie stworzyc tak rozlegly swiat z tak zaangazowanymi graczami to moze tez nalezaloby zamiast wymyslac credyty za promocje (co jeszcze bardziej rozwali calosc) zajac sie innymi formami "dopieszczenia"? (np. inne formy wplat niz Pay Pal) i znalesc nowy serwer? (taki gdzie nie bedzie problemow przynajmniej z back-up'em, nie mowie juz o padach i czasach dostepu).
Moze wytlumacz tu jak sprawa wyglada - bo calkiem sporo osob nie wie co sie dzieje tak naprawde. Wiele pewnie po takich akcjach raz na tydzien po prostu macha reka.
- marol
- WojD
-
Ja wiem gdzie do Josa
- ale to co jak co, to Wy powinniscie w tych kwestiach dzialac. Ja sobie moge napisac tak samo jak pare tysiecy innych (i jesli dopiero po x miesiacach zaczyna sie cokolwiek dziac w tym kierunku (np. rozdzielenie baz - co do czego zastrzezenia mialem przy pierwszym padzie jaki widzialem) to widac potrzebne sa raczej nie PM do Josa od "usera" tylko raczej tlumaczenia ludzi co z zalozenia wiedza o co chodzi).
A Marolu, poprosilem Cie o wyjasnienie (niech bedzie w tzw. 3 slowach - oby zrozumialych) calosci podejscia do sprawy (bo uwielbiasz jak widze juz ktorys raz "nie zauwazyc" pytania). Oczywiscie jak juz bedziesz mial chwile spokojniejsza.
[EDIT - dodatek] - Wojd - przeciez wiesz, ze ja wiem. Jestescie masterami i tyle
(to "i tyle" dla slabiej kumajacych tlumacze - znaczy "jestescie the-besciacy i kurna po prostu the-besciacy") . Mnie tylko irytuje, ze calosc wyglada jak wyglada "bo cos" (i to "bo cos" jest zawsze tak powiklane, ze az zal dupe sciska bo juz dawno mozna to bylo rozwiazac).
Dodam tylko, ze jak bym sam mial takie atrakcje serwerowe to bym powiedzial "pa pa" bo moi klienci sa mniej tolerancyjni
(zreszta.. tak wlasnie kiedys zrobilem i sie z tego ciesze bardzo).

A Marolu, poprosilem Cie o wyjasnienie (niech bedzie w tzw. 3 slowach - oby zrozumialych) calosci podejscia do sprawy (bo uwielbiasz jak widze juz ktorys raz "nie zauwazyc" pytania). Oczywiscie jak juz bedziesz mial chwile spokojniejsza.
[EDIT - dodatek] - Wojd - przeciez wiesz, ze ja wiem. Jestescie masterami i tyle

Dodam tylko, ze jak bym sam mial takie atrakcje serwerowe to bym powiedzial "pa pa" bo moi klienci sa mniej tolerancyjni

Last edited by belin on Sat Apr 01, 2006 11:10 pm, edited 1 time in total.
- marol
-
- marol
- Fiona
-
- Fiona