Error: No such ID

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Pitero

Postby Pitero » Sat Apr 01, 2006 9:01 pm

A ja wczoraj tak minutki oszczędzałem żeby w wolną sobotę więcej sobie posiedzieć... ;(
PJ

Postby PJ » Sat Apr 01, 2006 9:24 pm

czy ktos wie cos konkretniej na temat kiedy bedzie mozna sie zalogowac ? :?
"ten co nie obawia sie smierci nie umrze nigdy"
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Apr 01, 2006 9:26 pm

pracuja nad tym, a bedzie sie mozna zalogowac jak naprawia :)
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
marol

Postby marol » Sat Apr 01, 2006 10:10 pm

Mamy dość poważną awarię bazy danych i co gorsza brak backupu. Dziś na pewno z gry już nic nie będzie, może jutro coś zrobimy.
belin

Postby belin » Sat Apr 01, 2006 10:32 pm

Marol, ja wiem, ze jestem typem co sie przypierdziela do wszystkiego ;-) ale jesli teraz Jos (i reszta) nie skuma (wiem, ze juz zaczal rozumiec i bazy zaczynaja byc podzielone), ze nalezy zmienic serwery to ja przepraszam. Jesli naprawde wiele ludzi siedzi non-stop i calosc sie sypie wlasciwie co chwila to latanie tu nic nie pomoze. A motyw braku back-up'u to jakas paranoja jest.
Czy naprawde musi to tak wygladac? Czy nikt nie zauwazyl, ze to juz dawno przestala byc "zabawka" dla wielu osob a stalo sie naprawde "swiatem Cantr"? Jak chce sie stworzyc tak rozlegly swiat z tak zaangazowanymi graczami to moze tez nalezaloby zamiast wymyslac credyty za promocje (co jeszcze bardziej rozwali calosc) zajac sie innymi formami "dopieszczenia"? (np. inne formy wplat niz Pay Pal) i znalesc nowy serwer? (taki gdzie nie bedzie problemow przynajmniej z back-up'em, nie mowie juz o padach i czasach dostepu).
Moze wytlumacz tu jak sprawa wyglada - bo calkiem sporo osob nie wie co sie dzieje tak naprawde. Wiele pewnie po takich akcjach raz na tydzien po prostu macha reka.
marol

Postby marol » Sat Apr 01, 2006 10:40 pm

Takie rzeczy to do Josa tutaj: Image albo Image
WojD

Postby WojD » Sat Apr 01, 2006 10:46 pm

Dokładnie - Belinie - my od popołudnia siedzimy i usiłujemy naprawić. Na razie postęp taki, że jest już forum. Do jutra powinno się udać postawić na nogi i grę :) Be patient ;)
==============
belin

Postby belin » Sat Apr 01, 2006 11:02 pm

Ja wiem gdzie do Josa :-) - ale to co jak co, to Wy powinniscie w tych kwestiach dzialac. Ja sobie moge napisac tak samo jak pare tysiecy innych (i jesli dopiero po x miesiacach zaczyna sie cokolwiek dziac w tym kierunku (np. rozdzielenie baz - co do czego zastrzezenia mialem przy pierwszym padzie jaki widzialem) to widac potrzebne sa raczej nie PM do Josa od "usera" tylko raczej tlumaczenia ludzi co z zalozenia wiedza o co chodzi).
A Marolu, poprosilem Cie o wyjasnienie (niech bedzie w tzw. 3 slowach - oby zrozumialych) calosci podejscia do sprawy (bo uwielbiasz jak widze juz ktorys raz "nie zauwazyc" pytania). Oczywiscie jak juz bedziesz mial chwile spokojniejsza.

[EDIT - dodatek] - Wojd - przeciez wiesz, ze ja wiem. Jestescie masterami i tyle :-) (to "i tyle" dla slabiej kumajacych tlumacze - znaczy "jestescie the-besciacy i kurna po prostu the-besciacy") . Mnie tylko irytuje, ze calosc wyglada jak wyglada "bo cos" (i to "bo cos" jest zawsze tak powiklane, ze az zal dupe sciska bo juz dawno mozna to bylo rozwiazac).

Dodam tylko, ze jak bym sam mial takie atrakcje serwerowe to bym powiedzial "pa pa" bo moi klienci sa mniej tolerancyjni ;-) (zreszta.. tak wlasnie kiedys zrobilem i sie z tego ciesze bardzo).
Last edited by belin on Sat Apr 01, 2006 11:10 pm, edited 1 time in total.
marol

Postby marol » Sat Apr 01, 2006 11:06 pm

Jak skonkretyzujesz pytania, to na nie odpowiem.
myszaq

Postby myszaq » Sat Apr 01, 2006 11:14 pm

juz jest jutro... gdzie moj cantr!? ;(
belin

Postby belin » Sat Apr 01, 2006 11:14 pm

marol wrote:Jak skonkretyzujesz pytania, to na nie odpowiem.

To ja przepraszam, ale juz nie mam pytan :-(
[EDIT - wycialem lekki skandal ;-) - ale tak czy siak "to ja..."]
marol

Postby marol » Sat Apr 01, 2006 11:19 pm

Pisz w odcinkach.
Fiona

Postby Fiona » Sat Apr 01, 2006 11:32 pm

Przepraszam, ze sie wtrace... :oops:
Czy wiadomo czy czas w Cantr stanal czy plynie normalnie i projekty ktore mialy sie dokonac dokonaly sie?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
myszaq

Postby myszaq » Sat Apr 01, 2006 11:35 pm

wlasnie, gdzies przewinelo sie, ze nie bylo backupu... jezeli bazy nie uda sie odratowac, to z kiedy jest ostatni dostepny backup? jest to informacja dosc wazna (zwlaszcza la jednej z moich postaci... ;) )
Fiona

Postby Fiona » Sat Apr 01, 2006 11:37 pm

:oops: co to jest backup ?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.

Return to “Ogólna pomoc”