Credits

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Co sadzisz o creditsach?

kaszana
63
69%
gud pomyslunek
28
31%

Total votes: 91
NiKnight

Postby NiKnight » Sat Apr 01, 2006 8:38 pm

Ja jak już wspomniałem nie mam nic przeciw kredytom. Tak naprawdę to zmobilizuje ludzi do reklamowania Cantra. Być może przyjdzie więcej "jakwtosięgra" (fajne słowo :) ) ale razem z nimi przyjdą dobrzy i porządni gracze. Brakuje tak naprawde graczy, jedna z moich postaci tworzy mapę wyspy, poznała już prawie trzydzieści lokacji i spotkała raz na horyzoncie statek. Trzeba tą wyspę zaludnić naszymi :twisted: :wink:
Ni Ni Ni Ni!
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Apr 01, 2006 8:44 pm

NIE!!

Te kredyty, to chyba na prima aprillis
Last edited by in vitro... on Sat Apr 01, 2006 8:54 pm, edited 1 time in total.
cantr się posypał
Marcia

Postby Marcia » Sat Apr 01, 2006 8:47 pm

a ja chyba wolę, zeby lokacje zaludniały się odrobinę wolniej ale za to porządnymi graczami, a nie jakwtosięgra'jami lub stosami trupów
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Apr 01, 2006 8:47 pm

nie podoba mi sie ten pomysl, glosowalem za NIE
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Raist

Postby Raist » Sat Apr 01, 2006 9:20 pm

Ciekawe czy w ogole nasze zdanie sie w tej sprawie liczy ...
Wariat...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Apr 01, 2006 9:30 pm

Jak sie założy podobny topic na ang. forum to może odniesie to jakiś skutek.
belin

Postby belin » Sat Apr 01, 2006 9:33 pm

A czy jest jakis odzew ze strony anglojezycznych graczy? Bo nie szukalem, przyznaje sie ale tez i jakos na wierzchu nie zauwazylem.

Swoja droga to najgorszy z mozliwych sposobow na motywacje do promocji Cantr :-( i pokazujacy, ze "dzial promocji" to takie same marketoidy jak w wiekszosci "normalnych firm" :-( (no, chyba, ze za tym dzialaniem nie stoi promocja a jakies inne pomysly)
Raist

Postby Raist » Sat Apr 01, 2006 9:35 pm

No wlasnie ... po co zostal stworzony departament marketingowy? To chyba jest pytanie miesiaca.

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=8582
Dyskusja u angoli :)
Wariat...
belin

Postby belin » Sat Apr 01, 2006 9:38 pm

Na to pytanie i ogolnie po co ten caly pomysl moglby moze nam odpowiedziec kolega PRUT :-)
Poprosimy do tablicy... ;-)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Apr 01, 2006 9:50 pm

Poprosimy...

A najbardziej przeraża mnie fakt, że niektórym Angolom się to badziewie podoba... Ręce opadają.
Mapokl

Postby Mapokl » Sun Apr 02, 2006 6:58 am

Hehe... klikać na linki można po zalogowaniu, a to trwa.. minutki lecą i po wyklikaniu dstajesz tyle jakbyś wogóle nie klikał...

A jestem na nie i na nie... Ciekawe gdzie zmieszczą te dodatkowe postacie? Bo niespotkanie się jak masz powiedzmy 30 postaci już jest trudne...
marol

Postby marol » Sun Apr 02, 2006 7:38 am

Chciałbym niektórym z was przypomnieć, że my też kiedyś byliśmy "jakwtosięgra"-jami. Za graczy, którzy pograją tydzień i przestaną, kredytu gracz nie dostanie. Nie mam absolutnie nic przeciwko temu pomysłowi.
Raist

Postby Raist » Sun Apr 02, 2006 7:40 am

marol wrote:Chciałbym niektórym z was przypomnieć, że my też kiedyś byliśmy "jakwtosięgra"-jami. Za graczy, którzy pograją tydzień i przestaną, kredytu gracz nie dostanie. Nie mam absolutnie nic przeciwko temu pomysłowi.

Ty nie masz, a cala reszta ma ... Chyba warto przemyslec sprawe jeszcze raz? W koncu to nam sie ma dobrze grac, a nie wam wydawac wygodne dla was decyzje ;)
Wariat...
momorty

Postby momorty » Sun Apr 02, 2006 4:41 pm

Mozna wiedziec jak dokladnie mozna zarobic kredyty bo jestem czesciowo za
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Apr 02, 2006 5:00 pm

Dlaczego byłem, jestem i będę przeciw temu pomysłowi:

1. Równość wszystkich graczy - przynajmniej teoretycznie wszyscy gracze mają (mieli znaczy sie) takie same warunki do grania w Cantr - niezależnie od czasu, jaki mogą na Cantr poświęcić mają 200 minutek dziennie, niezależnie od funduszy i bogactwa - mają 200 minutek dziennie, niezależnie od liczby znajomych grających w MMORPG - mają 200 minutek dziennie, niezależnie od ilości ich reklam w sieci - mają 200 minutek dziennie.

2. O ile dobrze pamiętam to co czytałem, gracze i załoga (czyli Ci u władzy) Cantr II chlubiła się tym, że nie da się minutek kupić. Było to często obiektem żartów i materiałem na poradniki :D . Obecnie dzięki funkcjom creditów można minutki po prostu kupić - za zasługi dla gry, za ilość osób wciągniętych w Cantr, za to, że po prostu można wiele czasu Cantr poświęcać.

3. Wielu graczy, którzy Cantr kochają a nie mają tak wiele czasu mogą się poczuć skrzywdzeni i mają rację.

4. Owszem... może i równowaga gry nie będzie zakłócona. Ale już słychać o oszczędzaniu tak zarobionych minutek,by pewnego dnia móc być cały czas aktywnym. To był prawdopodobnie żart, jednakże właściwie czemu nie?

5. Być może dodatkowe charaktery nie przemawiają tak silnie jak minutki. W końcu wielu graczy nie ma nawet wszystkich dozwolonych postaci. Po prostu nie starcza na następne czasu. I w tym momencie... jeżeli ktoś się jednak zdecyduje przy maksimum postaci stwozyć jeszcze jedną. powstaje pytanie, czy będzie w stanie poświęcić jej więcej niż minutę dziennie. Z doświadczenia wiem, że po prostu nie da się wszystkimi postaciami być aktywnym i przy liczbie 10 wielu z nich nie można poświęcić swojego czasu na więcej niż kilka słów w ciągu dnia. Pytanie: Czy chcemy w świecie Cantr postacie-mruki? Wątpie.

6. Jeszcze co do "kupowania" (właściwie nie wiem po co ten cudzysłów) minutek - zgadzam się z argumentem, że czasem potrzeba kilku minutek więcej, sekund wręcz, a tu brakuje. Jednak po to jest licznik minutek aby umieć je sobie zagospodarować! 200 minut to przecież dużo, ponad trzy godziny. Wiele można w tym czasie zrobić. Po prostu trzeba uważać, gdy robimy co innego niech Cantr bedzie wyłączony. A nie później narzekać, że limit się skończył.

7. Powiedzmy sobie szczerze: Ile czasu można dziennie spędzać przed Cantr? Po logowaniu się co chwila możemy wyrobić te 200 minut nawet na cztery godziny. Czy jednak powinniśmy bardziej marnować swoje życie? Cantr wciąga, ale bądźmy ludźmi, a nie automatami przy komputerach.

8. Jeszcze bardziej zmaleje znaczenie osób, które wpadają na Cantr na kilka minut dziennie, powiedzmy pół godziny. Już teraz mało znaczą, ale ich postacie są kolorowe i ciekawe, często warte uwagi i świetnie odgrywane. Czy chcemy, by Ci gracze zrezygnowali z Cantr, bo ktoś kto ma znacznie więcej czasu od nich szybciej się rozwijał, tworzył, budował, w istocie robił wszystko lepiej i sprawniej. O wiele lepiej.

NO TO TERAZ ZAPRASZAM ZWOLENNIKOW TEGO IDIOTYCZNEGO POMYSLU DO OBALANIA MOICH ARGUMENTOW I PREZENTACJI SWOICH.

Return to “Ogólne dyskusje”