Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 9:45 pm

Fiona wrote:Ale docencie ze pytam o rzeczy nie calkiem oczywiste, ktorych nie moge znalezc w wiki, typu czy rybe mozna zjesc na surowo i do czego sluzy kij :D

Doceniamy, serio...
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 9:59 pm

Gnom wrote:
Fiona wrote:Ale docencie ze pytam o rzeczy nie calkiem oczywiste, ktorych nie moge znalezc w wiki, typu czy rybe mozna zjesc na surowo i do czego sluzy kij :D

Doceniamy, serio...

To fajnie, bo mam teraz pytanie z gatunku etycznych :twisted:

W mojej lokacji jest troche porozpoczynanych projektow, w tym rowniez takie ktore mnie interesuja czyli lapanie ryb, niektore maja calkiem duzy postep np 30%.
Czy moge sie wcisnac do tego projektu jesli jest napisane ze rozpoczynajacego juz nie ma i skorzystac z tego ze odwale tylko 70% roboty?
Ryzykuje jednak wtedy ze urobek spadnie na ziemie i ktos mi go moze gwizdnac?

To moze lepiej zaczynac uczciwie od swojego projektu, od zera?

Czy z projektami robienia np kija jest tak samo? Czyli jesli sie podczepie to kij upadnie i moge nie zdazyc go zebrac z ziemi?

No i czy jesli ktos przy projekcie ustawil 7 krotne powtorzenie i ja sie podczepie to moja postac bedzie je robila w kolko i urobek dostanie po odwaleniu 7 projektow, czy co zakonczenie 1 projektu to te troche ryby upadnie na ziemie i bede je mogla zebrac?

Kasowac projekty rozpoczete przez kogos innego ale z 0% postepem? Balagania troche, ale moze lepiej sie nie wtracac?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
WojD

Postby WojD » Wed Mar 15, 2006 10:01 pm

Jesli bedziesz pilnowac i szybko podnosic po zakonczeniu kazdej tury to moze nikt nie ukradnie...
==============
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 10:03 pm

wojd wrote:Jesli bedziesz pilnowac i szybko podnosic po zakonczeniu kazdej tury to moze nikt nie ukradnie...

Ale to nie jest zbyt elegancko tak zerowac na cudzych projektach, nie?
Czy wrecz przeciwnie, dobrze jest konczyc rozpoczete projekty zeby nie zawalaly miejsca i zeby nie bylo 15 projektow lapania ryb tylko 14? :wink:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 10:05 pm

Fiona wrote:Ale to nie jest zbyt elegancko tak zerowac na cudzych projektach, nie?
Czy wrecz przeciwnie, dobrze jest konczyc rozpoczete projekty zeby nie zawalaly miejsca i zeby nie bylo 15 projektow lapania ryb tylko 14? :wink:

Zalezy od tego, czy jest to projekt przez kogos porzucony, czy kradniesz czyjas prace. Dobrym wskaznikiem moze tu byc dzien zalozenia projektu.
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 10:06 pm

Gnom wrote:
Fiona wrote:Ale to nie jest zbyt elegancko tak zerowac na cudzych projektach, nie?

Zalezy od tego, czy jest to projekt przez kogos porzucony, czy kradniesz czyjas prace. Dobrym wskaznikiem moze tu byc dzien zalozenia projektu.

Dzieki :D :D
Chyba mi sie konczy kreatywnosc na dzis w wymyslaniu nowych pytan, mozliwe ze zostawie Was do jutra w spokoju :twisted:
Ale strasznie, strasznie, strasznie jestem wdzieczna ze mi tak grzecznie, cierpliwie i wyczerpujaco odpowiadacie (ikonka slaca buziaka) :D

O. Tadeusz Rydzyk.
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 10:11 pm

Fiona wrote:Chyba mi sie konczy kreatywnosc na dzis w wymyslaniu nowych pytan, mozliwe ze zostawie Was do jutra w spokoju :twisted:

Konczy Ci sie kreatywnosc? Nie wierze...... :twisted:
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 10:17 pm

Gnom wrote:
Fiona wrote:Chyba mi sie konczy kreatywnosc na dzis w wymyslaniu nowych pytan, mozliwe ze zostawie Was do jutra w spokoju :twisted:

Konczy Ci sie kreatywnosc? Nie wierze...... :twisted:

No spiaca jestem, no :roll:
Ale jak sie dobrze wyspie, to juz od samego rana bede mogla zaczac z nowym zapasem sil do wymyslania kolejnych problemow :twisted:

O. Tadeusz Rydzyk.
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 10:41 pm

Dobrze, ze rano mnie nie ma. ;)
Saaq

Postby Saaq » Wed Mar 15, 2006 11:18 pm

Fiona wrote:Ale strasznie, strasznie, strasznie jestem wdzieczna ze mi tak grzecznie, cierpliwie i wyczerpujaco odpowiadacie (ikonka slaca buziaka) Very Happy

Od tego właśnie jest forum :D A zwłaszcza takie tematy.
Niektóre pytania mogłabyś też zadawać w grze... Twoja postać też ma prawo wielu rzeczy nie wiedzieć i w ten sposób możesz się uczyć razem z postacią. :wink: Mieszkańcy napewno Ci odpowiedzą...

Ale wszelkie pytania dotyczące mechaniki gry możesz zadawać tutaj :wink:
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 11:26 pm

Saaq wrote:Ale wszelkie pytania dotyczące mechaniki gry możesz zadawać tutaj :wink:

Podkresle, TYLKO tutaj, bo w grze jest to wybitnie irytujace...
Saaq

Postby Saaq » Thu Mar 16, 2006 12:00 am

Rzeczywiście Gnom. Zapomniałem wcześniej dodać, że jeśli już trzeba w grze zapytac o coś z mechaniki to z OOC: na początku i wyłącznie szeptem - ale nasza droga Fiona jest po Wiki więc zapewne już to wie *usmiecha sie*
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 16, 2006 12:02 am

Ja bylbym nawet zwolennikiem w ogole nie pytania o mechanike w grze...
WojD

Postby WojD » Thu Mar 16, 2006 6:51 am

Pytania w grze można zadawać bez OOC - pod warunkiem, ze się to odgrywa... Postać może zapytać, dlaczego nie mogę zebrać timbru - a ktoś odpowie, bo nie masz narzędzi; jak moge pomóc? zobacz jakie Projekty są do zrobienia a potem Pomóż - przeciętnie inteligentna osoba zorientuje się o co chodzi... :)
==============
Fiona

Postby Fiona » Thu Mar 16, 2006 9:49 am

Saaq wrote:Rzeczywiście Gnom. Zapomniałem wcześniej dodać, że jeśli już trzeba w grze zapytac o coś z mechaniki to z OOC: na początku i wyłącznie szeptem - ale nasza droga Fiona jest po Wiki więc zapewne już to wie *usmiecha sie*

Wietrze ironie :roll:
Kiedy naprawde przeczytalam, chcielibyscie zeby kazdy nowy tak dokladnie czytal wszystko jak ja a nie pytal potem "a do czego sa te ikonki?" :twisted:
Bo ja nie pytam :wink:
A naprawde nigdy, nigdy nie mialam doczynienia z zadna gra tego typu :) Kiedys tylko moj kolega gral, siedzial i siedzial przy tym monitorze dlugie godziny (pewnie limitu takiego nie bylo), mowil ze to gra a ja tam samo okno dialogowe widzialam i nic zrozumiec nie moglam, gdzie tu ta gra jest :lol:

O. Tadeusz Rydzyk.

Return to “Ogólne dyskusje”