Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

momorty

Postby momorty » Wed Jan 25, 2006 9:52 pm

Jakie mikstury wow :lol: :lol: :lol:
WojD

Postby WojD » Wed Jan 25, 2006 10:11 pm

A ch... wie ;)

Chyba jeszcze nikt nie zebrał do kupy składników.
==============
Raist

Postby Raist » Wed Jan 25, 2006 10:16 pm

Pewnie ktos zrobi i okaze sie ze tego jeszcze nie zaimplementowano do konca i mikstury nie dzialaja ;)
WojD

Postby WojD » Wed Jan 25, 2006 10:22 pm

To trzeba będzie wykonac kilka magicznych gestów, wykonac inkantację do bóstw róznych i zaczna działac... Pytanie tylko na co beda pomagac? Może na spiaczkę albo katar?
==============
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Jan 25, 2006 10:52 pm

Moje pytanie jest takie. Czemu nie jest możliwe przekazywanie notatek na drodze skoro jest możliwe rozmawianie ? Jeżeli postacie spędzają znaczą część życia w drodze to naturą rzeczy drogi powinny być również miejscem handlu i przekazywania sobie wiadomości.

Stoją więc za tym przyczyny techniczne czy jakieś ideologiczne ?
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Wed Jan 25, 2006 11:30 pm

Ja nie wiem, cos czytalem ze maja zrobic tak by bylo mozliwe przekazywanie notek i nawet surowcow. Z wnetrza pojazdow juz sie da. Jest jedno ale. Ludzie na drodze widza sie z pewnej odleglosci i moga rozmawiac a nawet walczyc mimo dystansu.

Daloby sie utworzyc lancuszek ludzi stojacych na drodze, ktorzy podawaliby sobie surowce. W ten sposob surowiec moglby pokonac cala najdluzsza nawet droge w pare chwil (oczywiscie bylby to technicznie bardzo trudne do wykonania, wszyscy musieliby byc aktywni w jednej chwili). Teraz ta sztuczka by sie udala z uzyciem pojazdow, ale majac kilka pojazdow nie trzeba sie martwic transportem surowcow.

Podawanie notek niczym sie nie rozni od podawania przedmiotow. Jesliby wprowadzic jedno, mozna by wprowadzic od razu i to i to. Odpowiednio zorganizowana akcja zlodziejska pozwolilaby, z mieszaniem surowcami na drodze, zrobic w konia i oszukac dowolnych straznikow. A zadne miasto nie wystawi posterunkowych na wszystkich drogach do niego, by sledzili co kto komu podaje.

Zrob sobie pojazd z nazwa "sklepik" i juz mozesz stac na drodze, podawac ludziom towary i notatki z jego wnetrza. Nie jestem pewien sytuacji odwrotnej. Tylko ze na drodze nie da sie wejsc ani wyjsc z pojazdu.
WojD

Postby WojD » Thu Jan 26, 2006 6:11 am

No tak - ale to byłoby wykorzystywanie błędu w grze - takie przekazywanie rzeczy jest niezgodne z logiką gry - może gdyby postaci i pojazdy mogły się zatrzymać w określonym % drogi i tam dokonymawać wymiany - ale robienie tego na zasadzie łańcuszka wydaje się bardzo nie fair.
==============
Robert_

Postby Robert_ » Thu Jan 26, 2006 7:41 am

a rzucanie? Cantryjczycy moga bvyc bardzo silnymi ludzmi, wiec moga rzucac przedmioty na znaczne odleglosci:)
WojD

Postby WojD » Thu Jan 26, 2006 7:53 am

Z tego, co pisza na ang. forum rozważane jest wprowadzenie 'free roaming' - oznaczloby do możliwość przemieszczania się na skróty, dokowanie w dowolnym miejscu i tak dalej... Wtedy dopiero zacznie się zabawa :)
==============
Bziur

Postby Bziur » Thu Jan 26, 2006 10:09 am

Już była propozycja taka na polskim forum, ale stwierdzono że to jest sporo roboty i zmieniłoby to system cantr. Innaczej mówiąc że będzie to wprowadzone topiero w Cantr III
Image
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Jan 28, 2006 10:00 am

Czy kamienny mlotek dziala tak samo dobrze jak mlotek???
i to samo; czy kosciany noz dziala tak samo dobrzre jak noz?
ST.George

Postby ST.George » Sat Jan 28, 2006 10:07 am

1. Tak, ale stalowy chyba wolniej sie psuje
2. Tak, ale kosciany zadaje mniejsze obrazenia i za jego pomoca surowce zbiera sie troche wolniej.
WojD

Postby WojD » Sat Jan 28, 2006 10:40 am

Na pewno wolniej się psuje - ale jest tak samo wydajny. Przez rok robiłem coś kościanym nożem i musiałem naprawić go potem chyba z poziomu czesto uzywany, kolejny rok stalowym nożem i chyba jeszcze nie ma co naprawiać...

To samo z młotkiem... Poza tym zastanawiam się nad jedną rzeczą- czy ktoś może zauważył, czy mistrzowie wolniej 'psują' narzędzia niż np. amatorzy? Bo tak mi się coś wydaje...
==============
Raist

Postby Raist » Sat Jan 28, 2006 11:10 am

wojd wrote:Na pewno wolniej się psuje - ale jest tak samo wydajny. Przez rok robiłem coś kościanym nożem i musiałem naprawić go potem chyba z poziomu czesto uzywany, kolejny rok stalowym nożem i chyba jeszcze nie ma co naprawiać...

Jest, jest. Nawet gdy jest napisane "calkiem nowy..." to i tak moze byc juz troche zepsuty. Wiec lepiej duze narzedzia i bronie reperowac czesciej ale przez krotszy czas bo jak sie taki np lom zdegraduje to naprawa trwa ponad 20 godzin :O Nie mowiac juz o toporach czy mieczach.
PRUT

Postby PRUT » Sat Jan 28, 2006 1:34 pm

Raist wrote:
Jest, jest. Nawet gdy jest napisane "calkiem nowy..." to i tak moze byc juz troche zepsuty. Wiec lepiej duze narzedzia i bronie reperowac czesciej ale przez krotszy czas bo jak sie taki np lom zdegraduje to naprawa trwa ponad 20 godzin :O Nie mowiac juz o toporach czy mieczach.

nic nie mów!
ja zwykły kamienny młotek naprawiam w 18godzin!

Return to “Ogólne dyskusje”